GPT yada MBR wattman hatası verdirebilirmi?

TioBey

80+
Reaksiyon skoru
2
Öncelikle herkese merhabalar
Sistemim;
Gigabyte b450m s2h anakart
Amd rx 570 ekran kartı
Amd Ryzen 5 2600 işlemci
Ben bu sisteme Format atacaktım rufus üzerinden windows'u yazdırırken rufusun otomatik seçtiğini düşünüp direkt yazdırmıştım Rufus üzerindede disk bölüm düzeni GPT olarak seçiliydi galiba benim anakartım UEFI değilde eski olduğu için format atarken bi hata çıktı bende diğer seçenekle windows 10'u kurdum.
İlk başlarda her şey stabil gözüküyordu bende sıkıntı olmadı heralde dedim Ama sonrasında Csgo felan indirip ettiğimde wattman hatası alıyorum yani oyuna giriyorum sonra ekran siyah ekran olup kalıyor Bundan önce sata ssd birde harddisk takılıydı sistemde ben m.2 ssdye geçiş yaptım o yüzden windows kurmuştum.
sonrasında bu MBR, GPT olayı aklıma geldi sizlere sorum bu seçenekler bana sıkıntı çıkarıyo olabilirmi yoksa başka sebeplerden dolayımı wattman hatası alıyorum aydınlatırsanız sevinirim 😇

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhabalar
Sistemim;
Gigabyte b450m s2h anakart
Amd rx 570 ekran kartı
Ben bu sisteme Format atacaktım rufus üzerinden windows'u yazdırırken rufusun otomatik seçtiğini düşünüp direkt yazdırmıştım Rufus üzerindede disk bölüm düzeni GPT olarak seçiliydi galiba benim anakartım UEFI değilde eski olduğu için format atarken bi hata çıktı bende diğer seçenekle windows 10'u kurdum.
İlk başlarda her şey stabil gözüküyordu bende sıkıntı olmadı heralde dedim Ama sonrasında Csgo felan indirip ettiğimde wattman hatası alıyorum yani oyuna giriyorum sonra ekran siyah ekran olup kalıyor Bundan önce sata ssd birde harddisk takılıydı sistemde ben m.2 ssdye geçiş yaptım o yüzden windows kurmuştum.
sonrasında bu MBR, GPT olayı aklıma geldi sizlere sorum bu seçenekler bana sıkıntı çıkarıyo olabilirmi yoksa başka sebeplerden dolayımı wattman hatası alıyorum aydınlatırsanız sevinirim 😇
Hayır, konunun hiçbir alakası yok bununla. Şuan mbr mi? msinfo32'den ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Hayır, konunun hiçbir alakası yok bununla. Şuan mbr mi? msinfo32'den ekran görüntüsü atabilir misiniz?
Şuan çalışıyorum Eve geçince atayım kusuruma bakmayın
Şuan sistem GPT , msinfo32 de formattan önce Bios mode Eski yazıyor idi...
Ama Alakası yoksa sata ssd ike harddisk'i kullanırken hiçbir sıkıntı yaşamıyodum hatta elimden gelse overclock yapmayı düşünüyodum şuan ekran kartı darboğazından dolayı wattman hatası oluyor diye yazılar okuyorum 🤦‍♂️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha şöylede bişey var GPT'nin 2 TB'den büyük depolama aygıtları desteklemek için olduğunu sonradan öğrendim benim m.2 ssd 500gb ve sadece C: olarak windows'u kurdum baştada belirttiğim gibi rufusun disk bölümünü otomatik olarak seçtiğini düşünüyordum.

Son düzenleme:
Wattman senin donanımlarında bir sorun olduğunda ortaya çıkıyor. Depolama birimleri bu soruna çok dahil olmaz. Driver sürümün nedir?

Wattman senin donanımlarında bir sorun olduğunda ortaya çıkıyor. Depolama birimleri bu soruna çok dahil olmaz. Driver sürümün nedir?

Dediğim gibi şuan için çalışıyorum driver sürümünede erişimimim yok sadece aklıma çok fazla takıldı bilgi almak için konu açmıştım galiba konuyuda yanlış yere açmışım mazur görün. 🤷‍♂️ Ama indirdiğim driverlar şu şekildeydi;
IMG_20240122_095444.jpg
IMG_20240122_095417.jpg
IMG_20240122_095328.jpg
IMG_20240122_095208.jpg

Ekran kartı driver sürümünü bir alt sürüm yapıp deneyebilirsin.
Ekran kartının driverinı kaldırmaya çalıştığımdada çok fazla uzun sürmüştü bende sonradan vazgeçtim aceba dediğiniz gibi driver sürümündenmidir? Ama daha öncesindede aynı sürümüde kullanıyordum 🤦‍♂️ Ben en sağlam flash belleğe tekrar windows 10'u MBR olarak yazdırıp tekrardan format atsam sizce daha iyi olurmu?

Ekran kartının driverinı kaldırmaya çalıştığımdada çok fazla uzun sürmüştü bende sonradan vazgeçtim aceba dediğiniz gibi driver sürümündenmidir? Ama daha öncesindede aynı sürümüde kullanıyordum 🤦‍♂️ Ben en sağlam flash belleğe tekrar windows 10'u MBR olarak yazdırıp tekrardan format atsam sizce daha iyi olurmu?
Driver yüzünden olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,240
Üyeler
183,964
Son üye
Davut Öztürk
Geri