İ5 13600K RX6700XT FPS DROP YİYOM YARDIM LÜTFEN

ercanx27

80+
Reaksiyon skoru
50
Çoklu Konu, Spam
Merhaba beyler İşlemcim İ5 13600K EKRAN KARTIM RX6700XT OYUNLARDA GARİP ŞEKİLDE FPS DROP YİYORUM SPİDİRMENDE ÖRNEĞİN GPU KULLANIMIM 100DE 100Ü GÖRMÜYOR TESTLERE BAKIYOM AYNI SİSTEMLE ADAM GOD OF WAR RDR2 DE GPU KULLANIMI 100DE 100Ü GÖRÜYOR BENDE GARİP ŞEKİLDE GÖRMÜYOR VE ANLIK FPS DROPLAR GİRİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ LÜTFEN Sistem Özellikleri
İ5 13600K RX6700XT PSU MSI MAG650W BRONZ m2 wd blue sn580 gen4 ana kartım msı pro h610m-e ddr4 ramlar hikvison 3600mhz BİRDE PC KENDİLİĞİNDEN KAPANIP ACILIYOR OYUNA GİRDİGİMDE

dostum aynı konu milyon kere açmışsın geçen hafta psu yetmiyor olabilir dedik işlemci stress testi ram testi anakart testi yap dedik ama sen sürekli aynı konuyu açıp duruyorsun dediklerimizi yaptın mı

Öncelikle kardeşim. Bu sorun driver kaynaklı veya bios update kaynaklı bir sorun değildir.İlk önce neyden dolayı sistemin frekans kıstığını ve gücü kestiğinden emin olmamız gerek şimdi belirli testler yapacaksın sisteme. OCCT AIDA64 Extreme Prime95 Furmark testleri.
OCCT testi ile PSU GPU CPU gibi bileşenleri test ederek sıcaklıkları görebilirsiniz bayağı zorlar sistemi.
AIDA64 Extreme ile CPU'yu tam yüke sokarak kaç W çekebileceğini ve TDP değerine yakın değerde kaç C'ye ulaşacağını öğrenebilirsiniz.
Furmark ile GPU'yu tam güçte çalıştırarak kaç RPM fanda % kaç kullanımda ve W değerine göre sıcaklığını ölçebilirsiniz.
Prime95 ile de CPU'yu test ederek görebilirsiniz sistem sıcaklığınızı.
HWinfo 64 ile anakart, işlemci,ekran kartı ve diğer kompanentlerin voltaj, watt ve sıcaklığını görebilirsiniz

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaş bu açtığın kaçıncı konu hatıylamıyorum bi çok kişi senden bi çok test istedi yanlış bilmiyorsam geri dönüşte yapmadın şimdi bi arkadaş daha yazmış bu testleri yapın sonuçları atın biz bi cevap verelim bu bu kadar zor olmamalı ve ayrıca bu benim öneririmdir lütfen konu açmak yerine sürekli konuyu yükseltmeyi deneyin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle kardeşim. Bu sorun driver kaynaklı veya bios update kaynaklı bir sorun değildir bunu yazan arkadaşların tek bildiği şey driver update galiba. İlk önce neyden dolayı sistemin frekans kıstığını ve gücü kestiğinden emin olmamız gerek şimdi belirli testler yapacaksın sisteme. OCCT AIDA64 Extreme Prime95 Furmark testleri.
OCCT testi ile PSU GPU CPU gibi bileşenleri test ederek sıcaklıkları görebilirsiniz bayağı zorlar sistemi.
AIDA64 Extreme ile CPU'yu tam yüke sokarak kaç W çekebileceğini ve TDP değerine yakın değerde kaç C'ye ulaşacağını öğrenebilirsiniz.
Furmark ile GPU'yu tam güçte çalıştırarak kaç RPM fanda % kaç kullanımda ve W değerine göre sıcaklığını ölçebilirsiniz.
Prime95 ile de CPU'yu test ederek görebilirsiniz sistem sıcaklığınızı.
HWinfo 64 ile anakart, işlemci,ekran kartı ve diğer kompanentlerin voltaj, watt ve sıcaklığını görebilirsiniz
bu arkadaşın önerdiği testleri yağın gayet iyi açıklamış bende bi öneride buluniyim eğer gerçekten watt değerleri ile ilgili bi sorun olmadığını öğrenmek istiyorsanız hem ekran kartınızı hemde işlemciyi aynanda teste sokmayı deneyebilirsiniz bu sıradada ortaua çıkan sonuçlarada hwinfo 64den ss alıp atarsınız

konu sahibi arkadaş bu açtığın kaçıncı konu hatıylamıyorum bi çok kişi senden bi çok test istedi yanlış bilmiyorsam geri dönüşte yapmadın şimdi bi arkadaş daha yazmış bu testleri yapın sonuçları atın biz bi cevap verelim bu bu kadar zor olmamalı ve ayrıca bu benim öneririmdir lütfen konu açmak yerine sürekli konuyu yükseltmeyi deneyin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arkadaşın önerdiği testleri yağın gayet iyi açıklamış bende bi öneride buluniyim eğer gerçekten watt değerleri ile ilgili bi sorun olmadığını öğrenmek istiyorsanız hem ekran kartınızı hemde işlemciyi aynanda teste sokmayı deneyebilirsiniz bu sıradada ortaua çıkan sonuçlarada hwinfo 64den ss alıp atarsınız
Evet dediğiniz gibi teste tabi tutmadan bir şey söylemek zor, sorunun nerden kaynaklandığını bulmak lazım.

dostum aynı konu milyon kere açmışsın geçen hafta psu yetmiyor olabilir dedik işlemci stress testi ram testi anakart testi yap dedik ama sen sürekli aynı konuyu açıp duruyorsun dediklerimizi yaptın mı
dostum aynı konuyu milyon kere nerde açmışım 2 3 sefer flood geçtim o kadar niye abartıyosun burda sende aynı sorunla karşılaşabilirdin çözüm önereceğin yerde yaptıgın yoruma bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri