Anakarttaki sorun nedir?

Egel

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba, 12 gün önce laptopumun üstüne çay döküldü ve 2 gün sonra bilgisayarda aşırı kasmalar yaşandı. Bunun üstüne laptopu teknik servise gönderdik. Ve dediklerine göre anakart oksitlenmiş bu yüzden 55 bin lira fatura çıkardılar. Bizde laptopu geri istedik. Yarın laptop bize geri geliyor, geldikten sonra şehir merkezindeki tamircilere gidiceğiz. Sormak istediğim sorular var, teknik servis neden bu kadar çok istedi. Bir diğeri ise tamirciler yapabilir mi? Yaparsa ne kadara yapar? Ek olarak birkaç konu araştırdığımda beni gibi sorun yaşıyan kişilerin anakartı yanmış banada olmuş olabilir mi?

Anakart modelini laptopda olmadığım için bilmiyorum ama modelini biliyorum: Acer Nito 5 AN515-57
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardım edebilecek yok mu?

anakart yanması ekstrem durumlar haricinde yoktur bir yalandan ibaret, sıvı temaslı arızaların %99'u yapılır ve Kısa devre olmuş kapasitör veya mosfet varsa genel olarak 500 ile 1000TL civarı tutar
IO chip ve diğer entegrelerin yedek parça olarak bulunması zor olduğundan tamirleri işçilikle beraber 2000TL civarıdır.
55Bin TL muhtemelen hiç uğraşmayıp tamamen anakartı değiştirmek istemiş olabilirler.

bilgisayar açıldığından dolayı Muhtemelen Main power yani ana güç hattında bir problem olmadığını var sayarsak CPU veya Ekran kartına giden Faz ve mosfetlerin bir veya birkaçı muhtemelen işlevini yerine getirmiyor ve açık devre, kısa devre değil.
Çok bir şey tutacağını sanmıyorum.

anakart yanması ekstrem durumlar haricinde yoktur bir yalandan ibaret, sıvı temaslı arızaların %99'u yapılır ve Kısa devre olmuş kapasitör veya mosfet varsa genel olarak 500 ile 1000TL civarı tutar
IO chip ve diğer entegrelerin yedek parça olarak bulunması zor olduğundan tamirleri işçilikle beraber 2000TL civarıdır.
55Bin TL muhtemelen hiç uğraşmayıp tamamen anakartı değiştirmek istemiş olabilirler.

bilgisayar açıldığından dolayı Muhtemelen Main power yani ana güç hattında bir problem olmadığını var sayarsak CPU veya Ekran kartına giden Faz ve mosfetlerin bir veya birkaçı muhtemelen işlevini yerine getirmiyor ve açık devre, kısa devre değil.
Çok bir şey tutacağını sanmıyorum.
Teşekkürler. Son bir soru sormak istiyorum ana kart tamir edildikten sonra performans bozulmadan önceki haline döner mi?

Teşekkürler. Son bir soru sormak istiyorum ana kart tamir edildikten sonra performans bozulmadan önceki haline döner mi?
Evet döner. önceki konunuza ithafen soruyorum kasma yaşadığınız oyun harddiskinizde değil SSD'de değil mi. Ayrıca önceden kaç fps alıyordunuz şuan kaç alıyorsunuz

Evet döner. önceki konunuza ithafen soruyorum kasma yaşadığınız oyun harddiskinizde değil SSD'de değil mi. Ayrıca önceden kaç fps alıyordunuz şuan kaç alıyorsunuz
Oyun SSD'de. Bozulmadan önce 144 FPS alıyordum 20-30 dakikada bir drop giriyordu. Bozulduktan sonra 25 FPS'e düştü. Drop girmesinin sebebi sanırım termal macunu yenilenmediği için olabilirdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,367
Üyeler
195,607
Son üye
Leventin
Geri