Yardım Modem Hatalar (Pkts)

Atlanta

80+
Reaksiyon skoru
63
Arkadaşlar merhaba bugun tt eski modemimiz bozulduğu için gelip yeni modem verdi bize. ac1200 vc220-g3u modeli modem iyi hoşta bu modemde sanırım kronik sorun var Hatalar (Pkts) sürekli yükseliyor ne yapmam gerek? sanırım yazılım güncellemesi falan da yapamıyorum tt'nin modemi olduğu için. teşekkürler.

fotoğrafı da ekledim hatalar 5 sn.de bir 2k-3k artıyor sanırım bu da canlı yayında donma yapıyor.
1713210579344.png

Snr 8; mevcut hızı düşürüp bakman lazım.
Altyapı kaç destekliyor?(Güldürennet'te çıkan değer).
Modem değişimi yapıldığına göre; ankastreden eve gelen hattı kontrol edin. Ek yerleri yakla bağlayın, priz-splitter, kablo uçları yenileme, ankastre kutusunda ki kablo uçlarını kontrol edin korozyon var mı? Değişim olmuyorsa; hız ayarı yapılabilen modem alıp kendiniz hızı düşürebilirsiniz. Böylece daha düşük hata alırsınız.

Snr 8; mevcut hızı düşürüp bakman lazım.
Altyapı kaç destekliyor?(Güldürennet'te çıkan değer).
Modem değişimi yapıldığına göre; ankastreden eve gelen hattı kontrol edin. Ek yerleri yakla bağlayın, priz-splitter, kablo uçları yenileme, ankastre kutusunda ki kablo uçlarını kontrol edin korozyon var mı? Değişim olmuyorsa; hız ayarı yapılabilen modem alıp kendiniz hızı düşürebilirsiniz. Böylece daha düşük hata alırsınız.
Merhaba hocam eve gelen çalışan dsl kablosunun ucunu da değiştirmiş. İnternet direkt olarak telefon direğinden geliyor modem yeni diye çok dikkat etmedim ama eve gidince bakayım eklere falan olmazsa teknik destek ararım gelip modemi alsınlar kendim kişisel modem alırım. Bu arada paketim 50/15.

Saha dolabındaki dslamin cpusu ile modemin cpusu uyumsuz olduğunda bu tür şeyler sık oluyordu hatırladığım kadarı ile.. snr margin ve hat zayıflaması fena değil 50 mbit'i rahat kaldıran hattın var normalde. Fakat tekrar başka modemle denemeni tavsiye ederim port değişimi de talep edebilirsin. Ankastre den eve kadar eksiz cat 6 da çektirebilirsin iç tesisat konusu daha sağlam olur. Bu durumda en iyi ihtimal hız düşürmen crc hatalarını bu şekilde azaltabilirsin.

Hatalar genelde hat kalitesiyle alakalı. Hattın kaldıracağı hızdan yüksek hız veya hatta fiziksel sorun varsa olur. Hız ayarı yapılan modem alıp hızını stabil noktaya sabitlerseniz faydası olur.

Hatalar genelde hat kalitesiyle alakalı. Hattın kaldıracağı hızdan yüksek hız veya hatta fiziksel sorun varsa olur. Hız ayarı yapılan modem alıp hızını stabil noktaya sabitlerseniz faydası olur.
Hocam eklemeyi unuttum gelen çalışan hızınız arttırıldı mi diye sormuş bizimkiler de yok demiş adam cihaz bağlamış arttırmış sanırım Max kbps o yüzden yüksek gözüküyor normalde 50mbps idi ondan olabilir mi?

Mak. önemli değil. Mevcut önemli, modeme gelen 51. Ondan 5-6 düş; senin ideal hızın 40-45 civarı. 45 e çekersen hataların azaldığını göreceksin.

Mak. önemli değil. Mevcut önemli, modeme gelen 51. Ondan 5-6 düş; senin ideal hızın 40-45 civarı. 45 e çekersen hataların azaldığını göreceksin.
Tamam hocam deneyeyim onu peki upload 15 mi yazayim

Bütçe sorunu yoksa iade edip; Keenetic alsanız daha iyi olur. Operatörlerin modemleri biraz zayıf ve yazılımsal olarak kısıtlı oluyor.

Bütçe sorunu yoksa iade edip; Keenetic alsanız daha iyi olur. Operatörlerin modemleri biraz zayıf ve yazılımsal olarak kısıtlı oluyor.
Merhaba şuan kısıtlama yaptım 45/15 olarak 2.4ghz ve 5ghz değerlerini atıyorum buraya kontrol eder misiniz? Teşekkürler.

5ghz sonucu:
Screenshot_2024-04-16-13-38-42-558_com.android.chrome.png

2.4ghz sonucu:
Screenshot_2024-04-16-13-37-01-218_com.android.chrome.png

Modem bilgi ekranı:
Screenshot_2024-04-16-13-37-21-145_com.android.chrome.png

Sorun çözülmüş gibi, hata sıfırlanmış. Hız testi de olması gereken değerde. Böyle devam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,515
Üyeler
186,503
Son üye
sametx
Geri