Herkese iyi günler, bir konu hakkında kafama bir soru takıldı. Bizim hali hazırda bir Türk Telekom Evde İnternet Aboneliğimiz bulunmakta ve 500 Mbps'lik bir paket'e yükseltmiştik yakın zamanda. Fakat yükselttiğimiz günden beri 500 Mbps'lik hızı bir türlü alamıyoruz. Taş çatlasın 304'ü gördüm Wi-Fi ile. Kablosuzda test edemiyorum çünkü uzun bir ethernet kablom bulunmuyor. TT'nin fiber internet kurarken ki modem kutusundan çıkan kısa CAT5-E sarı kablo ile Xiaomi Wifi Range AC1200 adaptörün ethernetinden kasaya çekiyorum interneti. Ethernet girişi maksimum 100 Mbps veriyor. Benim kafama takılan şey ise Türksat Kablonet'in alt yapı sorgulamasına baktığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım:
1000 Mbps FTTH ile normal Fiber 1000 Mbps arasında ne gibi bir farklılık var? FTTH'de bir fiber türü değilmidir? Normal apartmandaki siyah kutudan tüm binaya ince cat6 kablolar ile dairelere dağıtılan fiber türü. Ne gibi bir farkı var?
Bir diğer kafama takılan şey ise TürkNet'in altyapı sorgulama sonucu. Biz 1.5 yıl önce yeni bir binaya taşındık o zaman yeni bir fiber internet aboneliği alacağımız vakit TürkNet'in altyapı sorgulamasına baktım ve bölgemizde 1000 Mbps'lik bir abonelik alabiliyorduk. Fakat şu anda ise sorgulamada bambaşka bir sonuç çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir diğer kafama takılan şey ise TürkNet'in altyapı sorgulama sonucu. Biz 1.5 yıl önce yeni bir binaya taşındık o zaman yeni bir fiber internet aboneliği alacağımız vakit TürkNet'in altyapı sorgulamasına baktım ve bölgemizde 1000 Mbps'lik bir abonelik alabiliyorduk. Fakat şu anda ise sorgulamada bambaşka bir sonuç çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.