Çözüldü✓ Islemcim Cok Mu Isiniyor?

FurkanT57

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba iyi forumlar beyler. Bu aralar islemcim cok isiniyor ve bunun icin hem kule tipi hava sogutucu hemde iyi bir termal macun aldim ama islemcimim yine cok isindigini dusunuyorum. Sizce normal mi bu?
Islemcim : Ryzen 5 5600G
Termal macun : Thermal Grizzly Kryonaut
Sogutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Kasamda toplam 2 fan var.
Sistem bostayken degerler dalgalaniyor 53 ile 65 arasi degisiyor. Ortalama 58
Oyun vs oynarken islemcim %40-50 kullanimlarinda 65-70e cikiyor.

Merhaba iyi forumlar beyler. Bu aralar islemcim cok isiniyor ve bunun icin hem kule tipi hava sogutucu hemde iyi bir termal macun aldim ama islemcimim yine cok isindigini dusunuyorum. Sizce normal mi bu?
şöyle bir şey söyleyim 60-70 arası yeşil 70-80 arası turuncu +80 kırmızı

Bir sıkıntı yok

Boştayken öyle ısınıyorsa büyük ihtimalle virüs olabilir sisteminde.
Malwarebayte indirip sonuçlara bakabilirsin.

Daha yeni formatli sistem gecenlerde format atmistim. Herhangi bir korsan bir uygulamada indirmedim. Virus olacagini sanmam. Kasa icinde ki 2 adet fan yetersiz kaliyor olabilir mi? Eskiden bu kadar isinmiyordu o yuzden bana suan cok geldi bu degerler

Yükte 70 derece olması normal.Buzdolabı değil bu. 85 üstünü görürse o zaman kontrol edersin.

Kasa içindeki 2 fan işlemci soğutucusunun fanları değil di mi, onun haricinde 2 fan var?

islemci fanlari haric kasa fani olarak 2 adet fan var biri hava ciksii digeri hava girisi

2 fan az hocam, kasa mesh mi, kaldı ki fan sayısı en az 3 olsa önde 2 giriş arkada 1 çıkış iyi olurmus

islemci fanlari haric kasa fani olarak 2 adet fan var biri hava ciksii digeri hava girisi
Kasanın ön tarafında 3 fan yok mu hocam? Normalde önde 3 arkada 1 fan olması lazım

Yükte 70 derece olması normal.Buzdolabı değil bu. 85 üstünü görürse o zaman kontrol edersin.
Haklisin ama ayni sartlar altinda youtube de video izledigimde adamlarin aldigi dereceler daha dusuk o yuzden kafama takildi

Daha yeni formatli sistem gecenlerde format atmistim. Herhangi bir korsan bir uygulamada indirmedim. Virus olacagini sanmam. Kasa icinde ki 2 adet fan yetersiz kaliyor olabilir mi? Eskiden bu kadar isinmiyordu o yuzden bana suan cok geldi bu degerler
Boşta diye söyleyince benim düşündüğüm masaüstündesin hiç bir uygulama oyun açık değil. O yüzden bana normal gelmedi ama steam dc google ısıya baktığın uygulama felan açıksa aldığın sıcaklık normal. Benim sistem boştayken 40 45 derece ve senin gibi kaliteli macuna ve fana sahip değilim.
Yükteki değerin güzel. Ben boştaki değerine takıldım. Dediğim gibi bir şeyler açıksa normaldir.

onde tek fan var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,356
Üyeler
187,499
Son üye
ersinkorunakli
Geri