işlemci oyunlarda tamamını kullanıyor

Eski parçalar nelerdi? Gta dx11 destekliyor belki onun yüzündendir. Zamanında izlediğim bir videoda 2080ti gibi bir kartın beklenen performansını dx sürümü yüzünden veremediğini söylemişlerdi ancak uzun zaman geçtiğinden doğruluğundan emin değilim

Eski parçalar nelerdi? Gta dx11 destekliyor belki onun yüzündendir. Zamanında izlediğim bir videoda 2080ti gibi bir kartın beklenen performansını dx sürümü yüzünden veremediğini söylemişlerdi ancak uzun zaman geçtiğinden doğruluğundan emin değilim
gtx 1650 ryzen 5 5500

Bilemiyorum o zaman hocam. İnternette aratıp varsa çözüm onları deneyebilirsiniz

Oyun çok eski olduğundan optimizasyonu çok iyi sayılmaz. Çok kafaya takmaya gerek yok. Fps sayacını kapatıp devam edin😃

dx güncelleyin ve fpsnizi sınırlayın.
ama hocam ben bu pc yi alırken tüm testlere baktım öyle aldım sınırlarsam da boşa almış olucam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun çok eski olduğundan optimizasyonu çok iyi sayılmaz. Çok kafaya takmaya gerek yok. Fps sayacını kapatıp devam edin😃
hocam sanırım sizde intel işlemci kullanıyorsunuz eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum dc gelebilirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Hocam benim kullandığım 4. Nesil xeon. Yardım edebileceğimi sanmıyorum ve dc kullanmıyorum

ama hocam ben bu pc yi alırken tüm testlere baktım öyle aldım sınırlarsam da boşa almış olucam

hocam sanırım sizde intel işlemci kullanıyorsunuz eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum dc gelebilirseniz çok sevinirim
sınırlayın derken 60a kitle demiyorum 150 alıyorsan 144e sabitle mesela, oyun eski bir oyun bundan dolayı bende aynı sorunu yaşıyordum.

sınırlayın derken 60a kitle demiyorum 150 alıyorsan 144e sabitle mesela, oyun eski bir oyun bundan dolayı bende aynı sorunu yaşıyordum.
nasıl çözdünüz peki ?

ve oyun içinden mi sınırlayıcam vsync açarak

nasıl çözdünüz peki ?

bende sınırlayarak çözmüştümde zaten artık gta v oynamıyorum. vsync açmanız daha doğru olur ama fark etmez.

i3 12100F - RTX 3050 sistemde FPS düşmeleri oluyor​

Arkadaşlar selamlar yeni hazır sistem aldım.
i3 12100F.
RTX 3050 6 GB.
8*2 = 16 GB RAM.
Sorunum oyunlarda GTA 5 tarzı oyunlarda işlemci ekran kartından fazla kullanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Daha dün elime ulaştı sistem ilk günden sorunlar alıyorum. Format da attım aynı.
Ayarlarınız düşüktür
Dlss falan açmışsınızdır normal. Ayarı yükseltin grafikleri yani ve dlss açıksa kapatın. Veya daha az işlemci yoran versiyonu seçin. Performansta oynuyorsan dengeliye, dengeli ise kaliteliye al. Yine pek değişmezse kapa. Bu ara sistemi ne zaman aldınız? Sırf 3050 yi gördüm diye yazıyorum neden 3050?

nasıl çözdünüz peki ?

Varsa onu yaparsanız olur.

Geri