Freesync/G-sync Nedir?Açmalı mıyım?

Dostum neyi iğrenç ?
Yırtılma önleme diyorlar ama yok öyle bişey hatta açınca daha çok sıkıntı oluyor.
Hem fps yi düşürüyor kalite aynı kalıyor gerisi çöp.
Açılmaz

Neden anlatabilir misin?
Çünkü FPS, yenileme hızının 2 katından fazla yani bu da ekran 1 kere yenilenince toplamda 2 kareden fazla ekrana gelmiş olduğu anlamına geliyor yani ekranda çizgi ya da yırtılma olabiliyor , internette bunun ile alakalı bir sürü makale var mesela.

Çünkü FPS, yenileme hızının 2 katından fazla yani bu da ekran 1 kere yenilenince toplamda 2 kareden fazla ekrana gelmiş olduğu anlamına geliyor yani ekranda çizgi ya da yırtılma olabiliyor , internette bunun ile alakalı bir sürü makale var mesela.
açıyorum o zaman freeseync'i.(zaten açık kullanıyordum bu fps düşürüyor mesajlarını görünce kapatmıştım :D)

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Arkadaşlar rx5700 r5 3600 sistemim var, monitör ayarlarından freesync açarsam, oyun içerisinde klavyeden veya tuş atadığım mouseden ses ayarlarsam, anlık takılıyor. ama fps göstergesine yansımıyor bu durum, o an fps im düşmüyor yani. nasıl çözerim bunu, şuan hdmi kullanıyorum display porta geçsem düzelir mi, lütfen yardım edin. Monitorüm 144hz HP 5zu98aa modeli

Tam tersi hocam o zaman açmaya gerek yok.
48-144 fps arası bir değer alıyorsa açılmalı.
Asıl o zaman yırtılma oluyor ve açılması gerek.
FreeSync amacı bu 70 fps aldıysan otomatik olarak hzyi 70 e düşürüyor.
Böylelikle akıcı şekilde güzelce oynuyorsun.
300 fps alıyorsan pek önemli değil.
144 hz ona yettiği için yırtılmaları hissetmiyorsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,428
Üyeler
187,675
Son üye
v1envlr
Geri