Lübnan Beyrut'da şiddetli patlama !

Şimdi izledim cidden çok kötü ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne dedi çocuk mesajı silinmiş galiba
Görüntüsü çok hoş gibi bir şey söyledi.

Havai fişek deposu patlamış. Füze yakıtı olarak kullanılan nitrik asit türevleri de bu patlamada olduğu gibi kırmızı-turuncu bir renk oluşturur, oluşan şok dalgasından sadece havai fişeklerin patlamadığı belli havai fişeklerde kullanılan benzer bir kimyasal bu patlamaya sebep olan sanırım.

Neden olmuş

Caminin altında bomba deposu mu ne varmış orda da yangın çıkmış galiba benim anlamadığım nasıl bu tür olayların hep bir videosu oluyor

Evet patlama nitrik asit bazlı bir kimyasal yüzünden olmuş. Başka bir şey değil.
EelyD7_X0AElhn-.jpg

EelybwmXoAEtt_t.jpg

Nitrik asiti solumak oldukça zararlıdır, sanırım Lübnanda da halka bu yönde (bu gazı solumamak için her hangi bir önlem) uyarılar yapılacak, hastahanelere kan verilmesi yönünde uyarılar yapılmaya başlanmış.

Patlama başlarken kayda alıyorlar. Patlayacağından haberleri yok.
O andan nasıl haberleri oluyor işte nerdeyse dünyada olan her olayın bir videosu var ve bazı olaylarda hiçbir öngösterge de yok

Size de küçük çaplı bir atom bombası gibi gelmedi mi? Lübnan'da bunu görmek çok normal geldi, zaten savaşta olan bir ülke. Kim bilir yine ne sebepten böyle bir şey oldu, belki Lübnan ordusunın eli bile olabilir hatalarda böyle olaylar olabiliyor.

Size de küçük çaplı bir atom bombası gibi gelmedi mi? Lübnan'da bunu görmek çok normal geldi, zaten savaşta olan bir ülke. Kim bilir yine ne sebepten böyle bir şey oldu, belki Lübnan ordusunın eli bile olabilir hatalarda böyle olaylar olabiliyor.
Ekonomisi de cidden çok kötü hal aldı tam orta doğu ülkesi oldu yani :(

Nitrik asit füze yakıtı olarakta kullanılır aklıma ilk başta hizbullah'a ait bir deponun vurulduğu geldi ancak liman gibi bir yerin ve çevresinde bu kadar fazla kişinin yaşadığı bir bölgeye böyle bir ''gizli'' üretim hattı da kurmazlar her halde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,461
Üyeler
196,967
Son üye
EmirArdaGüler
Geri