9070XT ve 9700x sistemde wattman sorunu

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Yaklaşık 1 ay önce parçalarını teker teker toplayıp kurmuş olduğum sistem cyberpunk 2077 ve rdr2 gibi güçlü oyunlarda (cs veya valorant çok uzun süre oynamadım ama o oyunlarda böyle bir şeyle karşılaşmadım.)bir süre oynadıktan sonra (2 saat civarı bazen yarım saate kadar olabiliyor) oyun çöküyor ve "Amd yazılımı sisteminizde bir zaman aşımı tespit etti." Uyarısı geliyor. Acaba sorun ekran kartı veya başka bir bileşende midir yoksa yazılımlık ya da Amd software uygulamasinda bir ayar mı yapmam gerekiyor? Amd software uygulamasının sürümü güncel.
Amd sitesinden Am5/ddr5 kısmında ram uyumluluğu listesinde kendi ram bileşenim yazmıyordu acaba sorun ram midir?
Oyunlar 2K Ultra ayarlarda. Ekran 240 hz acaba ekran hz ini mi düşürmeliyim
Yardımcı olursanız çok sevinirim bu sorun iyice başımı ağrıtmaya başladı.
Ekran Kartı - Amd Sapphire 9070xt nitro plus
İşlemci - Amd 9700x
Anakart - Msi x670e gaming plus wifi
Ram - Xpg lancer 2×16 gb 6000mhz cl30
Ssd - kc3000 2 tb
Güç kaynağı - FSP vita gm1000

aynı olayı zamanında bende yasamıstım ekran kartını garantiye yolladım sıfırını yolladılar geri bende denemden satmıstım :)

Occt indirip test yapar mısın
1000016942.jpg

Kral Power kısmında test başlatınca böyle yaptı (use all gpus seçeneği disabled şekilde)
Cpu+Ram testinde bi sorun gözükmedi
3D Adaptive kısmında 3 dakikalık başlattım hangi ayarları açacağımı bilmediğim için bir sorun gözükmedi aynı sekilde ama power configuration kısmı böyle oldu sonlandirdim sürekli error verdiği için

Alıntıyı görüntüle
Kral Power kısmında test başlatınca böyle yaptı (use all gpus seçeneği disabled şekilde)
Cpu+Ram testinde bi sorun gözükmedi
3D Adaptive kısmında 3 dakikalık başlattım hangi ayarları açacağımı bilmediğim için bir sorun gözükmedi aynı sekilde ama power configuration kısmı böyle oldu sonlandirdim sürekli error verdiği için
Ekran kartına taktığın güç kablosunu tam takmamış olabilir misin?

Ekran kartına taktığın güç kablosunu tam takmamış olabilir misin?
Pazar günü söküp kontrol ederim ama power configuration testini tekrar başlattım 7 dakikada error tespit edilmedi henüz 1 saat bekleyeceğim testin bitmesini gpu ortalama 490-500w çekiyor ama arada 380e düşüyor aynı sekilde gpu kullanımı da 96-98% iken bazen 77 civarına düşüyor sıcaklığı 56°
Bir de arkada Amd software uygulamasının fps ve değerler tablosu var sıkıntı olmaz dimi ?

Bu sorun çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözüldü hocam. 9070xt ekran ksrtımda bu sorunu yaşıyorum diye servise gönderdim 7800x3d işlemcinin dajili gpusu ile bağlıyım şu an onda da yaşıyorum bunu ne yapacağımı şaşırdım

Bu sorun çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözüldü hocam. 9070xt ekran ksrtımda bu sorunu yaşıyorum diye servise gönderdim 7800x3d işlemcinin dajili gpusu ile bağlıyım şu an onda da yaşıyorum bunu ne yapacağımı şaşırdım
Kral biraz geç oldu ama ekran kartı mhz -300 lere cektim 5-10 max 30 dk da wattman hatasi yaşarken su an 2-3 saate falan yaşıyorum bu olayı en son voltajla falan da oynadım çözemedim. Servis nasıl bir yaklaşımda bulundu ben de garantiye vermeli miyim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,677
Üyeler
183,456
Son üye
EmreBeys
Geri