PC SÜREKLİ MAVİ EKRAN VERİYOR

Son düzenleme:
Son düzenleme:
@Emre Zengin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

opera gx de sürekli youtubeden video izlereken çöküyor
Sistem bilgini göremiyorum. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın? Bir de RAM'lerin kaç MHz? RAM ya da işlemcinde bir sıkıntı olabilir.

İşlemci : AMD Ryzen 7 3800XT 8-Core Processor, 3901 Mhz, 8 Çekirdek, 16 Mantıksal İşlemci
Anakart : asrock a520m-hvs
ram 8+8 16gb görev yöneticisinde ramin hızına 3600 MT/s diyor
@Emre Zengin

Sistem bilgini göremiyorum. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın? Bir de RAM'lerin kaç MHz? RAM ya da işlemcinde bir sıkıntı olabilir.
.

İşlemci : AMD Ryzen 7 3800XT 8-Core Processor, 3901 Mhz, 8 Çekirdek, 16 Mantıksal İşlemci
Anakart : asrock a520m-hvs
ram 8+8 16gb görev yöneticisinde ramin hızına 3600 MT/s diyor
@Emre Zengin

.
BIOS olarak son sürüm mü kurulu?

1745598903547.png

Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
.

Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
attım hocam

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

.
- Valorant Vanguardı da kaldır.

- BIOS'u bu dediğim şekilde güncelle:
Buradan https://www.asrock.com/mb/AMD/A520M-HVS/#BIOS son BETA BIOS'u indir bakalım hocam. Stabil olmayabilir belki. İndirdikten sonra onu klasöre çıkartıp içindeki A52MIX_3.61 dosyasını flash belleğe at. (Flash belleğin FAT32 olarak biçimlendirilmiş olsun!). Sonra bilgisayarı yeniden başlat. F2 tuşu ile BIOS'a gir. Girdikten sonra Tool sekmesinden Instant Flash'ı seç ve BIOS güncellemesini başlat. Güncelleme bittikten sonra kendini yeniden başlatacak. Ondan sonra BIOS'a gir tekrardan. Exit sekmesinden Load Default Settings yazana basıp onayla. Ondan sonra Exit Saving Changes diyip çık BIOS'tan.

- BIOS'u güncelledikten sonra XMP'yi açma şimdilik. Buradan son AMD Chipset Sürücüsünü indirip kur bakalım. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/a320.html
Bu ikisini yaptıktan sonra bakalım mavi ekran vermeye devam edecek mi bakalım.

Geri