Neler Yeni

Spora yeni başladım tavsiyelerlerinizi istiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Paşadöner
Merhaba arkadaşlar bu hafta 3. Haftam olucak 4 aylık yazıldım yaza öyle böyle gireyim diye birşeyim yok kendim için gidiyorum ilerde düşündüğüm mesleklerden dolayı 4 aydan sonrada devam etmek istiyorum spora gelirsek ağırmi girmem lazım ne yapmam lazım tam bilemiyorum yeni başladığım için arkadaş ağır gir diyor neyse mantıklı olan nedir birde şu sıkıntım var yaptığım hareketlerini hepsini kolda hissediyorum ne sırtta ne göğüs de ağrı hissettiğimi hiç hatırlamıyorum agirdada yapıyorum hissetmiyorum hafiftede kolum ağrıyor sadece aklıma takılanlar suanki bunlar sizin tavsiyelerinizi de almak isterim.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Alihan YILMAZ
Spor dediğin spor salonu mu?

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Alkame
Merhaba arkadaşlar bu hafta 3. Haftam olucak 4 aylık yazıldım yaza öyle böyle gireyim diye birşeyim yok kendim için gidiyorum ilerde düşündüğüm mesleklerden dolayı 4 aydan sonrada devam etmek istiyorum spora gelirsek ağırmi girmem lazım ne yapmam lazım tam bilemiyorum yeni başladığım için arkadaş ağır gir diyor neyse mantıklı olan nedir birde şu sıkıntım var yaptığım hareketlerini hepsini kolda hissediyorum ne sırtta ne göğüs de ağrı hissettiğimi hiç hatırlamıyorum agirdada yapıyorum hissetmiyorum hafiftede kolum ağrıyor sadece aklıma takılanlar suanki bunlar sizin tavsiyelerinizi de almak isterim.
Ağırsağlam 5x5 var yeni başlayanların onu yapmanı tavsiye ederim.

ahmttunc

80+ Bronze
hareketleri biliyorsan seni zorlayacak ağırlıklarla tükenişe gidene kadar çalış. Anlarsın zaten hangi ağırlığın sana uygun olduğunu. Çok kolay ya da çok zor olmasın. 8. 9. Tekrarda tükeneceğin kadar ağır gir

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Alihan YILMAZ
Kendini fazla yorma. Küçük adımlarla ilerle.

Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ağırsağlam 5x5 var yeni başlayanların onu yapmanı tavsiye ederim.
Saolun hocam birde protein tozu almayı düşünüyorum günlük 50 gr protein almaya çalışsam 50 tl 50 gr da çok az bildiğim kadarıyla toz daha karlı ve diğer türlü zaten gereken proteini sağlama şansım yok gibi her şey çok pahalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

hareketleri biliyorsan seni zorlayacak ağırlıklarla tükenişe gidene kadar çalış. Anlarsın zaten hangi ağırlığın sana uygun olduğunu. Çok kolay ya da çok zor olmasın. 8. 9. Tekrarda tükeneceğin kadar ağır gir
Anladım saolun

CanCel

80+ Silver
yüksek protein. su. yeşillik. sağlıklı yaglar ve karbonhidratlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Paşadöner
yüksek protein. su. yeşillik. sağlıklı yaglar ve karbonhidratlar.
Hepsini yapıyorum hocam protein hariç alamıyorum gerekli olduğu kadar

çok gereksiz protein tozu
Hocam herşeyi tas tamama yapıyorum ama protein alamıyorum günde belki 100 gr protein almıyorumdur gerçi 50 dende emin degilim

CanCel

80+ Silver
Hepsini yapıyorum hocam protein hariç alamıyorum gerekli olduğu kadar

Hocam herşeyi tas tamama yapıyorum ama protein alamıyorum günde belki 100 gr protein almıyorumdur gerçi 50 dende emin degilim
bu sporun min %60ı beslenme. protein yağsız vucut ağırlığının 1.5 katı kadar alman gerekiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Paşadöner
bu sporun min %60ı beslenme. protein yağsız vucut ağırlığının 1.5 katı kadar alman gerekiyor
Protein eksiğim var hocam protein tozu almayı düşünüyorum sizce hem daha karlı

YPoine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Kerem Can Öngel
Saolun hocam birde protein tozu almayı düşünüyorum günlük 50 gr protein almaya çalışsam 50 tl 50 gr da çok az bildiğim kadarıyla toz daha karlı ve diğer türlü zaten gereken proteini sağlama şansım yok gibi her şey çok pahalı

Anladım saolun
kahvaltıda 2 yumurta 50 75gram yulaftan güzel protein geliyor, gün içinde 300 350gram tavuk yemeye özen gösterirsen oradan da baya bi protein elde edersin. Tavuk çoğu zaman protein tozundan daha ucuza geliyor, bana göre daha zengin ve daha elverişli bir protein kaynağı.

300 gram tavuk göğüsü, 75gram yulaf ve 2 yumurta (ortalama kabuksuz 100gram geliyor L boyları) 90 gram protein sağlıyor. İlla tavuk göğsü yiyeceksin diye bir kaide yok, tüm poşet tavuk al, haşla ve tüket. İsteğe bağlı sürdürülebilir olması için baharatlar önemli çünkü önemli olan yerken bıkman değil de sürdürülebilir olması. 2kg tüm poşet tavuk 200tl geliyor gelmiyor, 1.1-1.3kg kemiksiz et bırakıyor.

Uykunu kesinlikle ihmal etme 7 saat uyu en az.

Spordaki idmanına bir şey diyemem ama çok setli hareketlere gerek yok, göğüs için mesela tutupta 6 hareket her biri 10 15 tekrarlı setler yapma.

naturel birinin iyileşmesi daha yavaş, youtubede gördüğün tüm amacı bodybuilder olan şahısların her tavsiyesi sana uyacak diye bir şey yok çünkü hedefler aynı değil.

Sert idman, iyi uyku, iyi beslenme. öncelik sırası yazdığım gibi

Proteini çok aşırı az değil ama bu saydıklarım kadar tüketsen bile elbette bir kas üretimi var, ben bu civarlarda yiyorum ve gerçekten kayda değer bir kas kütlesi koymuştum ilk 6 ayda.

Top Bottom