Sünni erkek Alevi kız ilişkisi

Ferhatc

80+
Reaksiyon skoru
120
Dostlar merhaba uzun zamandır kafamı karıştıran bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
2.5 senelik ilişkim vardı 1 ay öncesine kadar ailevi sebeplerden dolayı bitirmek “zorunda” bırakıldım.
Her şey normal gidiyordu ta ki ailemle tanıştırana kadar. Sevgilimi annemle tanıştırdım annem kızı çok sevdi etti. Beraber kahve içmeye gitmeler, yemek yemeye gitmeteler hatta annem ve sevgilim buluşup sohbet muhabbet dahi ediyorlardı. Ama annem bir gün “oğlum bu kız Alevi mi? Aleviyse baban onay vermez bu ilişkiye” dedi.
“Hayır anne ne alakası var” diye geçiştirdim.
Ama cidden bilmiyordum ilişkinin 2. Senesinde öğrendim hiç sormamıştım ve böyle şeylere çok kafaya takan biri değilim. Ben kızı çok seviyorum hala da seviyorum evlilik düşünüyordum arkadaşlarım ve ailem kafamı çok bulandırdı. Arkadaşlarım “sen camiye gidersin onlar Cemevine gider” sizin yaşam tarzlarınız uymaz olmaz etmez dediler hep.Bende madem ilerisini göremiyorum bitirmek dogru olacak diye bi karar aldım ve bitirdim. Ama çok pişmanım kız çok ağladı etti gözyaşı döktü ben eve gelince kendi başıma çok ağladım. Barışmak istiyorum ama korkuyorum her şeyden. Alevi biri ile sunni biri olabilir mi ne yapmam gerek.

Şimdi bi şey ayzacam ama linç edebilirsiniz...

Bazen sevgi de yetersiz kalabiliyor hayatta, çünkü bu dünya başka bir dünya. Bence taraflarla bu konuyu iyice bir görüşmek gerek, enine boyuna hem de... Babanla da görüş, açık ve net... Sonradan pişman olma, fikir alabileceğin herkesle görüş, ama güvenilir kişiler olsunlar. Bi anda kesmek doğru olmayabilir, önce bin düşünüp bir adım atmak gerekirdi.

Şahsi düşüncem: Ben sunni olsam, sevdiğim de alevi olsaydı kesinlikle mutlu olabileceğimi hayal bile edemezdim, mutlaka bir yerde ipler kopabilirdi. :) Ama işte bu kişiden kişiye değişen bir durum, onun için sen burda yanıt arama, git annenle, babanla, kızla filan görüş, tartış hatta saydığınız büyüklerinizden destek, fikir alın, onlar size daha güzel yardımcı olurlar.

ilişkide din ayrımının sevgiden öteye gitmesi çok büyük rezillik. tamam siz bu kişiyle aynı evde yaşayacaksınız, hayat arkadaşınız olacak, sabah onunla kalkıp akşam onunla yatacaksınız ve birbirinize tamamen entegre olacaksınız ama bu ikinizin de zorla din üstüne kurulu bir hayatı yaşamanız gerektiği anlamına gelmez. din kişinin kendine ait inancıdır ve her dinin belli şekilde ibadetleri vardır. onun cemevine, sizin camiye gitmeniz en başta birbiriniz olmak üzere kimseyi ilgilendirmez. din kimsenin mutluluğuna engel olamaz çünkü din sanılanın aksine kişisel bir yaşam tarzıdır.
onlarca sene yaşayacağınız hayat için kimseden tavsiye almayın. çünkü emin ol tavsiye verecek kişilerin hayatı zaten rezil durumda, onlar sadece iyi bir yaşam sürdüğünü düşünüyor.

Alevi kızımızın verilmiş sadakası varmış ki sizden kurtulmuş. Şöyle bir konuda ailen kafanı bulandırmayı başarmışsa bu işin oluru yok zaten. Üstüne arkadaş ortamın da sakat. Bağnazlığın sevginin önüne geçtiği yerde yuva kurulmaz.

Başlamadan yuvan yıkıldı. Sonrasını düşünmek bile acı

Dostlar merhaba uzun zamandır kafamı karıştıran bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
2.5 senelik ilişkim vardı 1 ay öncesine kadar ailevi sebeplerden dolayı bitirmek “zorunda” bırakıldım.
Her şey normal gidiyordu ta ki ailemle tanıştırana kadar. Sevgilimi annemle tanıştırdım annem kızı çok sevdi etti. Beraber kahve içmeye gitmeler, yemek yemeye gitmeteler hatta annem ve sevgilim buluşup sohbet muhabbet dahi ediyorlardı. Ama annem bir gün “oğlum bu kız Alevi mi? Aleviyse baban onay vermez bu ilişkiye” dedi.
“Hayır anne ne alakası var” diye geçiştirdim.
Ama cidden bilmiyordum ilişkinin 2. Senesinde öğrendim hiç sormamıştım ve böyle şeylere çok kafaya takan biri değilim. Ben kızı çok seviyorum hala da seviyorum evlilik düşünüyordum arkadaşlarım ve ailem kafamı çok bulandırdı. Arkadaşlarım “sen camiye gidersin onlar Cemevine gider” sizin yaşam tarzlarınız uymaz olmaz etmez dediler hep.Bende madem ilerisini göremiyorum bitirmek dogru olacak diye bi karar aldım ve bitirdim. Ama çok pişmanım kız çok ağladı etti gözyaşı döktü ben eve gelince kendi başıma çok ağladım. Barışmak istiyorum ama korkuyorum her şeyden. Alevi biri ile sunni biri olabilir mi ne yapmam gerek.
Kızın yerinde olsam senin bidaha yüzüne bakmazdım

meshebler uydurma kardeşim seviyorsan evlen gitsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,775
Üyeler
186,239
Son üye
asetto ali
Geri