I5 14400f RTX 5070 sistemi almakla hata mı yaptım?

Hairo

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selamlar, başka forumlarda vs de araştırmalarım sonucu aşağıdaki sistemi aldım. Cooler master hyper 212 sogutucuyla birlikte 48.444e aldım.

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html

Alınır diyenler oldu basta fakat sonradan bu fiyata bu bilgisayar kötü, kesinlikle iade et, intel işlemci çok kötü vs. gibi yorumlar geldi kara kara düşünüyorum açıkçası ne yapsam diye. Sizce hata mi yapmisim, iade edilmesi gereken bir sistem mi. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Önerilen sistemlerden biri de şuydu.

Bilgisayarı aldığıma gram sevinemedim açıkçası, içim sıkıldı.

sevmiyorsanız neden aldınız
Yazdigimi okudunuz mu hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-14400F-vs-AMD-Ryzen-5-7600/m2273207vsm2016198
bence herhangi bir sıkıntı yok arkadaşım da vatandan aynı kasayı aldı
benchmark da işlemcileri yukarda attım
anakart ve ssd olarak yine vatandaki daha iyi
ekran kartı dereceleri belki 2 derece farkeder
vatandan aldıgın sistemde türkiyenin her yerinde hizmet destegi alacagını da unutma
Islemciden kaynakli bir sıkıntı cikmayacaksa gerisinde sorun yok benim için, teşekkür ediyorum.

Islemciden kaynakli bir sıkıntı cikmayacaksa gerisinde sorun yok benim için, teşekkür ediyorum.
ben r5 7600 kullanıyorum senin işlemci ile hemen hemen aynı güçte 4080s çalıştıyorum bence senin işlemcide de sorun olmaz rtx 5070

Arkadaşlar selamlar, başka forumlarda vs de araştırmalarım sonucu aşağıdaki sistemi aldım. Cooler master hyper 212 sogutucuyla birlikte 48.444e aldım.

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html

Alınır diyenler oldu basta fakat sonradan bu fiyata bu bilgisayar kötü, kesinlikle iade et, intel işlemci çok kötü vs. gibi yorumlar geldi kara kara düşünüyorum açıkçası ne yapsam diye. Sizce hata mi yapmisim, iade edilmesi gereken bir sistem mi. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Önerilen sistemlerden biri de şuydu.

Hocam daha yeni ben de bu sistemin 4070 lisini aldırdım arkadaşa vatandan aynı işlemci 5070 aldığınıza göre 2k da kullanacaksınız diye umuyorum sistemi ve 2k da rakibi olan 7500F i çoğu aaa oyunda geride bırakan bi işlemci.Sadece cs2 veya valorant tarzı oyunlarda geride kalıyor önbellek azlığından dolayı ama onu da tryhard rekabetçi oynayan biri değilseniz hissetmezsiniz.

Hocam daha yeni ben de bu sistemin 4070 lisini aldırdım arkadaşa vatandan aynı işlemci 5070 aldığınıza göre 2k da kullanacaksınız diye umuyorum sistemi ve 2k da rakibi olan 7500F i çoğu aaa oyunda geride bırakan bi işlemci.Sadece cs2 veya valorant tarzı oyunlarda geride kalıyor önbellek azlığından dolayı ama onu da tryhard rekabetçi oynayan biri değilseniz hissetmezsiniz.
Hocam a dan z ye her tur oyunu oynuyorum, elimde maalesef fhd monitör var. Bilgisayar alma işi daha gec olur diye dusundugumden laptopuma msi g2412f modelini almıştım. Suanlik 2kya gecme firsatim pek yok alali 1 ay olmadi monitoru belki yazin vs. 2. Elden satabilirsem dusunebilirim.

Bu anakart i9 14900k falan destekliyor mu yoksa en son i7 mi destekliyor bilginiz var midir?

bilgisayar aldıktan sonra ne burda yada başka yerde yazılanları çok da ciddi okumamak lazım çünkü burda gerçekten anlayan da var anlamayan da
en iyisi parçalarının tek tek fiyatlarını toplamak ve fiyat avantajı aramak çünkü böyle işlerde parça kalitesinin değeri verdigin fiyatla ortaya çıkar
ve unutma her zaman daha iyisi çıkar :)

Keşke soğutucuyu eklemeseydiniz kendiniz alırdınız ekstra olarak
Hocam montaj bilmedigimden dolayi almisken takili gelsin dedim, 1750 tl civarına thermalright assassin vs var sanirim ama 250 300tl icin ugrasmak istemedim. Stok fan yetersiz olur zaten kule tipi yeterli diye okudum.

hocam ikiside direk alınmaz
şöyle bir sistem var fakat iş işten geçmiş :(

Geri