I5 14400f RTX 5070 sistemi almakla hata mı yaptım?

Hocam a dan z ye her tur oyunu oynuyorum, elimde maalesef fhd monitör var. Bilgisayar alma işi daha gec olur diye dusundugumden laptopuma msi g2412f modelini almıştım. Suanlik 2kya gecme firsatim pek yok alali 1 ay olmadi monitoru belki yazin vs. 2. Elden satabilirsem dusunebilirim.

Bu anakart i9 14900k falan destekliyor mu yoksa en son i7 mi destekliyor bilginiz var midir?
Destekliyor hocam güzel bir 360 veya kasanıza uyarsa 420mm soğutucuyla kullanmanızı tavsiye ederim

Hocam montaj bilmedigimden dolayi almisken takili gelsin dedim, 1750 tl civarına thermalright assassin vs var sanirim ama 250 300tl icin ugrasmak istemedim. Stok fan yetersiz olur zaten kule tipi yeterli diye okudum.
Sizin aldığınız 2k tek fan 4 ısı borulu thermalrightlar 1.5-1.6k 7x6 6x6 boru 2 fanlı çok rahat götürürdü

Arkadaşlar selamlar, başka forumlarda vs de araştırmalarım sonucu aşağıdaki sistemi aldım. Cooler master hyper 212 sogutucuyla birlikte 48.444e aldım.

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html

Alınır diyenler oldu basta fakat sonradan bu fiyata bu bilgisayar kötü, kesinlikle iade et, intel işlemci çok kötü vs. gibi yorumlar geldi kara kara düşünüyorum açıkçası ne yapsam diye. Sizce hata mi yapmisim, iade edilmesi gereken bir sistem mi. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Önerilen sistemlerden biri de şuydu.

Bu alttaki sistemin soğutucusu yeterli midir

hocam ikiside direk alınmaz
şöyle bir sistem var fakat iş işten geçmiş :(
amd ekran karti dusunmuyorum hocam teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Destekliyor hocam güzel bir 360 veya kasanıza uyarsa 420mm soğutucuyla kullanmanızı tavsiye ederim
Hocam bu islemciye şimdilik sivi sogutma cok gelir diye okudum, montaj bilmedigimdem bu modeli aldim yoksa daha ucuza daha iyileri vardir tabiiki. Onemli olan diger parcalar benim icin 300-400tl cok onemli degil. Gunumuz turkiyesinde bir ogle yemegi minimum 250 tl tutuyor malumunuz.

Hocam bu islemciye şimdilik sivi sogutma cok gelir diye okudum, montaj bilmedigimdem bu modeli aldim yoksa daha ucuza daha iyileri vardir tabiiki. Onemli olan diger parcalar benim icin 300-400tl cok onemli degil. Gunumuz turkiyesinde bir ogle yemegi minimum 250 tl tutuyor malumunuz.
Zaten i5 14400f için demedim sıvı soğutucu kısmını i9 işlemciye geçersen diye.65w tdp var i5 14400f te rahatlıkla soğutur şuan aldığınız soğutucu

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum çok sagolun. Anladigim kadariyla iade edilecek bir durum vs. yok iyi bir sistem. Ileriki zamanlarda elime para gectiginde islemciyi i9 seviyesine vs. yukseltebilirim. Sogutucudan biraz kaziklanmisiz ama sağlık olsun.

hocam o zaman bu fiyata daha iyi bir sistem bulamazsınız zaten aldığınız sistem sizi 2k da rahat rahat götürür zaten

Arkadaşlar selamlar, başka forumlarda vs de araştırmalarım sonucu aşağıdaki sistemi aldım. Cooler master hyper 212 sogutucuyla birlikte 48.444e aldım.

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html

Alınır diyenler oldu basta fakat sonradan bu fiyata bu bilgisayar kötü, kesinlikle iade et, intel işlemci çok kötü vs. gibi yorumlar geldi kara kara düşünüyorum açıkçası ne yapsam diye. Sizce hata mi yapmisim, iade edilmesi gereken bir sistem mi. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Önerilen sistemlerden biri de şuydu.

g.o çöp aldınız kedinize

Geri