PC Yükseltme tavsiyesi / 1650s / r3-3100 /

rokudaime

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
10000
Arkadaşlar bundan bi 5 sene önce hazır bir sistem aldım ve artık beni yormaya başladı. Oynamak istediğim oyunlar var ama oynayamıyorum yardımcı olur musunuz?
Ekran kartım 1650s, işlemcim r3-3100 ve anakartım A320M-F.
Bütçe 10k civarı.
Ekran kartı ve işlemciyi kaça satabilirim? Bunları satıp r5-3600 ve 2060, 2070s arası bir şey düşündüm.
(Hedefim last of us, rdr2, god of war gibi oyunları orta grafikte 60 fps oynayabilmek.)

Arkadaşlar bundan bi 5 sene önce hazır bir sistem aldım ve artık beni yormaya başladı. Oynamak istediğim oyunlar var ama oynayamıyorum yardımcı olur musunuz?
Ekran kartım 1650s, işlemcim r3-3100 ve anakartım A320M-F.
Bütçe 10k civarı.
Ekran kartı ve işlemciyi kaça satabilirim? Bunları satıp r5-3600 ve 2060, 2070s arası bir şey düşündüm.
(Hedefim last of us, rdr2, god of war gibi oyunları orta grafikte 60 fps oynayabilmek.)
İkisini toplam 3 e falan satarsın . Onunla birlikte 13 bin olur . 3 bin lira b450-550 alırsın . 6000 e rx6600 , 4000 e ryzen 5 5600 alırsın .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Meśela Yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da
Ucuz yoldan ddr5

Son düzenleme:
bir şey daha var. Frisby C-8935G diye bir kasam var ve hem kasa hem psu olarak berbat. Uygun fiyatlı bir kasa varsa güvenilir marka çok iyi olurdu. Birde sattığım para dahil 10k max bütçe ayırabilirim. Ekran kartı da amd tercihim değil. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Bence am5 geçmek daha mantıklı olur 8400f biostar b650 falan. (8-10k)
Ekran kartı götürür gene bir süre sonra rx 6600 falan alırsın 2-3k daha ekler.
Ekran kartı bu bütçede mecbur amd olmalı rtx 2060-70 falan çok eski kaldı, performansları düşük.

https://www.sinrji.gen.tr/patriot-1...16g60c30-p-54171?utm_campaign=akakce&v=1.97.2

Bence am5 geçmek daha mantıklı olur 8400f biostar b650 falan. (8-10k)
Ekran kartı götürür gene bir süre sonra rx 6600 falan alırsın 2-3k daha ekler.
Ekran kartı bu bütçede mecbur amd olmalı rtx 2060-70 falan çok eski kaldı, performansları düşük.
O bakımdan çok mantıklı evet ama genellikle yazdığım gibi hikayeli oyunları stabil oynamak istiyorum ekran kartı yetersiz kalıyor. Ve dediğim gibi nvidia tercihim.

Bugün birisiyle anlaştım yarın anakartımı ramleri ve ekran kartımı satıyorum. İşlemciyi almak istemedi, R5 3600 kalıyor elimde. Yanlış anlama yukarda yazdın diye belirtmek istedim ikinci el düşünüyorsan konuşabiliriz. Yoksa ben de diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim.

O bakımdan çok mantıklı evet ama genellikle yazdığım gibi hikayeli oyunları stabil oynamak istiyorum ekran kartı yetersiz kalıyor. Ve dediğim gibi nvidia tercihim.
RX 6600 daha stabil olur emin ol rtx 2060dansa.

Bugün birisiyle anlaştım yarın anakartımı ramleri ve ekran kartımı satıyorum. İşlemciyi almak istemedi, R5 3600 kalıyor elimde. Yanlış anlama yukarda yazdın diye belirtmek istedim ikinci el düşünüyorsan konuşabiliriz. Yoksa ben de diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim.
Olabilir tabi ilanınız varsa biryerde Ordan anlaşmak daha rahat olur.
RX 6600 daha stabil olur emin ol rtx 2060dansa.
Ekran kartı 2. El olarak dediğinize bakacağım teşekkür ederim hocam.

Helal olsun hocam özelden yazıp zorla ikna etmeye calısabilirdi.
İster 3600ü al 1700 civarına falan bırakırsa rx 6600 rtx 3060 falan al, am5 geçmeyecek ilerde bir daha upragede düşünmüyorsan, ucuza kapatcaksan.
(6-7k bütçe ile upragade için)

Helal olsun hocam özelden yazıp zorla ikna etmeye calısabilirdi.
İster 3600ü al 1700 civarına falan bırakırsa rtx 3060ti al, am5 geçmeyecek ilerde bir daha upragede düşünmüyorsan.
Mantıkı olabilir. Daha upgrade düşünmüyorum 2 yıl beni sorunsuz oynatsa yeterlidir benim için. Samsun da yaşıyorum ekran kartı bulmak zor biraz :D param güvende falan için ise bir bilgim yok.

Mantıkı olabilir. Daha upgrade düşünmüyorum 2 yıl beni sorunsuz oynatsa yeterlidir benim için. Samsun da yaşıyorum ekran kartı bulmak zor biraz :D param güvende falan için ise bir bilgim yok.
Samsunda vardı birkaç tane bende samsun-amasyadayim.

Geri