50k ya alınabilecek en iyi 4060 lı laptop

Reaksiyon skoru
94
Bu paraya daha güçlü işlemci yerine daha sessiz , kasası daha kaliteli , daha az ısınan, srgb si yüksek ekranlı sorunsuz bir laptop istiyorum. Ekran kartı için de 140w yerine 75w veya 100w gibi bir değer olursa hem daha az ısınır batarya uzun gider hem adaptör daha küçük olur diye mantıklı geliyor. Erazer markasına yükselmiştim ancak fanlar çok sesli çalışıyormuş . Çalışırken milleti rahatsız edip gözleri üzerime çekmek istemiyorum. Önerileri bekliyorum.

Bu paraya daha güçlü işlemci yerine daha sessiz , kasası daha kaliteli , daha az ısınan, srgb si yüksek ekranlı sorunsuz bir laptop istiyorum. Ekran kartı için de 140w yerine 75w veya 100w gibi bir değer olursa hem daha az ısınır batarya uzun gider hem adaptör daha küçük olur diye mantıklı geliyor. Erazer markasına yükselmiştim ancak fanlar çok sesli çalışıyormuş . Çalışırken milleti rahatsız edip gözleri üzerime çekmek istemiyorum. Önerileri bekliyorum.
Kullanım amacı gaming mi yoksa çalışma amaçlı mı? Ona göre önereceğim laptopu

Çalışma render autocad modelleme
Öyle ise güçlü bir işlemci önemli.

Bütçe çıkarsa:

Öyle ise güçlü bir işlemci önemli.

Bütçe çıkarsa:

Hocam lenovo sıcaklık ve kasa kalitesi bilgin var mıdır

Hocam lenovo sıcaklık ve kasa kalitesi bilgin var mıdır
Var.

Malzeme kalitesi ve soğutma olarak giriş seviye bir kasaya göre çok iyi. FHD, IPS, 144hz, 1920x1080 çözünürlük ve %100 sRGB renk gamutuna sahip; panel olarak çok iyi diyebiliriz bu bütçeye göre. 105W ekran kartına sahip. Ram yükseltmesi yapıp kullanabilirsiniz, güzel cihaz. Tek eksisi igpu olmaması ve adaptör şansa bağlı olarak 170w gelebiliyor, ancak öyle bir durumda servise gönderince değiştiriyorlar.

Var.

Malzeme kalitesi ve soğutma olarak giriş seviye bir kasaya göre çok iyi. FHD, IPS, 144hz, 1920x1080 çözünürlük ve %100 sRGB renk gamutuna sahip; panel olarak çok iyi diyebiliriz bu bütçeye göre. 105W ekran kartına sahip. Ram yükseltmesi yapıp kullanabilirsiniz, güzel cihaz. Tek eksisi igpu olmaması ve adaptör şansa bağlı olarak 170w gelebiliyor, ancak öyle bir durumda servise gönderince değiştiriyorlar.
İgpu olmamasının ne eksisi var ki hocam zaten harici ekran kartı var

Cihazın sarjı daha hızlı bitiyor, dahili ekran kartı olsa harici kadar güç tüketmeyeceği için daha uzun gidecekti pil ömrü. Prizde kullanırsınız diye düşünüyorum zaten.
Mantıklıymış. Bide şimdi youtubedan bakıyordum da kronik anakart sorunu varmış loq serisinde

Meşhur markalarda sorunsuz ürün şu anlık yok, daha az sorunlu ürünler var. Lenovo'nun da genel olarak bu kadar el üstünde tutulması garip şayet %45 NTSC (farklı faktörler de var) Katana 15/17'leri 45-70k arasında yazan da oldu (geçen bir konuda 10 mesajdan 7'si bu şekildeydi).
Acer'da i7-12. nesil CPU'yu yeni nesil Intel CPU'larla denk tutan da oldu.
TUF'ları, çok ısınmalarından ötürü alınmaz kılan da oldu (keza Nitro 5'i de).
Victus 16'ları ekranlarından ötürü çok yeren de oldu (artık daha farklı yerde sorunları bakımından).
Markayı da modeli de doğrudan hiç edenler oluyor ancak Lenovo özelinde bu kadar yok, en azından bir bakıma iyiye işaret. LOQ serisinde yaşama ihtimalî daha az olan model de var, daha çok olan model de var. Ryzen CPU'lu olanlarda da yaşanabiliyor. Reddit'te veya Lenovo forumda yazan birçok kullanıcı yok değil. Bir bölgeye özel de görünmüyor bu sorun. Alıp almamak kişiye göre değişir, maksat olanı belirtmek.

FHD - 16/512.

QHD - 16/1024.

QHD - 32/1024.

Nitro 16'larda sıvı metal macun bulunuyor. Akma yapabiliyor, yapan kullanıcılar var ancak bu ihtimal diğer modellerin sorunlarına nazaran daha düşük (sorunlu sayılabilecek ürünlerin yanında daha sorunsuz kalır). Sıcaklık olarak iyi değerlerde. QHD olanların oyun performansı daha geride olur, FHD'de hafif bulanık gibi gelebilir görüntü, günlük kullanımda daha iyi kalite sunar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,032
Üyeler
183,371
Son üye
Alppo
Geri