Evil Belief
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 10
Giriş:
Rehber tamamen kişisel deneyimler ve araştırmalar sonucu oluşturulmuştur. Herkesin ses zevki ve beklentisi farklıdır, benim beğendiğim kulaklığı başkası beğenmeyebilir. Başkasının beğendiğini de ben beğenmeyebilirim. Kurların başını alıp gittiği bir dönemde cebimizdeki parayla en doğru ürünü alma çabamıza bir katkısı olması için hazırlanmıştır. Mümkün olduğunca kronik sorunlu, orijinalliğinden emin olmadığım ve ses sunumu olarak kimseye önermeyeceğim modeller elenmiştir.
Eğer konunun üzerinden uzun bir süre geçtiyse güncelliğini kaybetmiştir. Stoğu biten ya da zamlanan kulaklıklar olabilir. Aksine, koyduğum linklerden daha ucuza satan yerler de bulunabilir. Fiyat araştırmanızı yaparak alınız.
Birinci öncelik müziktir. Oyun performansı beklentisi olanların kafa üstü kulaklıklara bakmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu kulaklıklarla oyun oynanmaz mı? Tabii ki oynanır. Ancak sürücü boyutlarının küçük olması ve 7.1 gibi teknolojilerin bulunmaması nedeniyle ses kasma konusunda yüksek beklentiniz olmamalı.
Rehber tamamen kişisel deneyimler ve araştırmalar sonucu oluşturulmuştur. Herkesin ses zevki ve beklentisi farklıdır, benim beğendiğim kulaklığı başkası beğenmeyebilir. Başkasının beğendiğini de ben beğenmeyebilirim. Kurların başını alıp gittiği bir dönemde cebimizdeki parayla en doğru ürünü alma çabamıza bir katkısı olması için hazırlanmıştır. Mümkün olduğunca kronik sorunlu, orijinalliğinden emin olmadığım ve ses sunumu olarak kimseye önermeyeceğim modeller elenmiştir.
Eğer konunun üzerinden uzun bir süre geçtiyse güncelliğini kaybetmiştir. Stoğu biten ya da zamlanan kulaklıklar olabilir. Aksine, koyduğum linklerden daha ucuza satan yerler de bulunabilir. Fiyat araştırmanızı yaparak alınız.
Birinci öncelik müziktir. Oyun performansı beklentisi olanların kafa üstü kulaklıklara bakmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu kulaklıklarla oyun oynanmaz mı? Tabii ki oynanır. Ancak sürücü boyutlarının küçük olması ve 7.1 gibi teknolojilerin bulunmaması nedeniyle ses kasma konusunda yüksek beklentiniz olmamalı.
Kriterler:
1) Türkiye'den temin edilebilen (birçok arkadaş Aliexpress'le vs. uğraşmak ve uzun süre kargo beklemek istemiyor).
2) 150 TL'yi aşmayan.
3) 3,5 mm jaklı.
4) Bilindik, sektörde sıkça adı geçen markalar.
1) Türkiye'den temin edilebilen (birçok arkadaş Aliexpress'le vs. uğraşmak ve uzun süre kargo beklemek istemiyor).
2) 150 TL'yi aşmayan.
3) 3,5 mm jaklı.
4) Bilindik, sektörde sıkça adı geçen markalar.
Tanımlar:
Tuning: Kulaklığın tonlaması. Kısaca ses mühendisinin yaptığı bass-mid-tiz ayarı denebilir.
IEM: In Ear Monitor. İzolasyonlu tip kulak içi kulaklıklar için kullanılan tabir.
Earbuds: Kulak içi olup kulak kanalına girmeyen, ucunda silikon bulunmayan, Apple EarPods tarzı kulaklıklar için kullanılan tabir.
Tuning: Kulaklığın tonlaması. Kısaca ses mühendisinin yaptığı bass-mid-tiz ayarı denebilir.
IEM: In Ear Monitor. İzolasyonlu tip kulak içi kulaklıklar için kullanılan tabir.
Earbuds: Kulak içi olup kulak kanalına girmeyen, ucunda silikon bulunmayan, Apple EarPods tarzı kulaklıklar için kullanılan tabir.
ÖNERİLER (DÜŞÜK FİYATTAN YÜKSEK FİYATA DOĞRU)
Huawei AM115
~37 TL
Piyasada çakmaları yaygın. Güvenilir bir yerden alınmalı.
Kulak kanalına tam girmeyen (earbuds tipi) kulaklıklar tercih edenler değerlendirebilir.
Oppo MH135
~50 TL
Kulak kanalına tam girmeyen (earbuds tipi) kulaklıklar tercih edenler değerlendirebilir.
Tasarım ve konfor olarak Apple EarPods ile neredeyse aynıdır.
Samsung EHS64
~50 TL
İncelemesi:
İnceleme - Samsung EHS64 Kulak İçi Kulaklık İncelemesi
Merhabalar. Samsung’un yıllardır bazı akıllı telefonlarının kutularına koyduğu izolasyonlu tip kulak içi kulaklığı olan Samsung EHS64’ün incelemesini yapacağım. Dikkat! Piyasada bu kulaklığının çok fazla çakması bulunuyor, alırken dikkatli olunmalı. Benim inceleyeceğim kulaklık orijinal kutu...
forum.donanimarsivi.com
Xiaomi Piston Fresh Edition
~55 TL
Piyasada orijinalinden daha çok çakması bulunan bir model. Güvenilir bir yerden alınmalı.
Dayanıklılığının iyi olmadığına dair çok fazla yorum var, titiz kullanılmalı.
Mikrofonu fiyatına göre başarılı.
General Mobile M100379
~55 TL
General Mobile'ın Dolby ile beraber geliştirdiği söylenen kulaklık.
Tek dezavantajı kutudan sadece bir boy kulak silikonları ile çıkması. Eğer onlar size uymazsa farklı bir silikon temin etmeniz gerek.
1More E1009 Piston Fit
~60 TL
Tasarım olarak Xiaomi Piston Fresh Edition'la çok benzer, tuning olarak farklılıkları mevcut.
Mikrofonu fiyatına göre başarılı.
JBL C100SI
~65 TL
İncelemesi:
İnceleme - JBL C100SI Kulak İçi Kulaklık İncelemesi
Merhabalar. JBL’in en uygun fiyatlı kulak içi kulaklıklarından biri olan C100SI modelinin incelemesini dilimin döndüğünce yapacağım. Kulaklığı yaklaşık 9 ay önce D&R’ın internet sitesinden indirimli olarak 51,65 TL’ye almıştım. Bu süre zarfında aktif kullandım. Güncel fiyatı 60-70 TL arasında...
forum.donanimarsivi.com
JBL T110
~80 TL
JBL C100SI ile karakter olarak çok benzer bir model. Kablosunun yassı oluşu ve jak girişinin açılı oluşu farklı.
Seste de ufak tefek farklılıklar var.
QKZ AK6
~80 TL
Özellikle bass sevenler değerlendirebilir.
Sony MDR-EX15AP
~80 TL
Kabloları biraz ince, dikkatli kullanılmalı.
KZ EDX
~120 TL
KZ'nin F/P segmentteki son gözdesi. Özellikle ses temizliği ve enstrüman ayrımı açısından başarılı. Alışkın olmayanlara başta tizleri biraz parlak gelebilir.
Aslında KZ'nin bu fiyatlara yakın EDR1, ED4, ED12 gibi tavsiye edebileceğim modelleri de vardı ama EDX'in gelişiyle biraz geri plana itildiler.
İncelemesi:
Apple EarPods
~140 TL
Rehberi hazırladığımda stokta kalmamıştı ama takip edin, 139 TL'den giriyor ve çok kısa sürede stok bitiyor. Satıcının Amazon.com.tr olduğunu kontrol ederek alın.
Mikrofon kalitesi olarak bu bütçede rakipsiz denebilir.
~150 TL
Yurt dışında kulaklık inceleme mecrasının önde gelenlerinden Crinacle'ın 50$ altı en iyi IEM olarak gösterdiği kulaklık.
Çok doğal bir tuning'i var. Fiyatının üzerinde bir müzik başarımı var. Ses ya da konfor olarak rahatsız edici bir yönü yok.
Kalite kontrol problemleri sıkça bildiriliyor. Bir taraftan daha az ses gelmesi, cızırtı vb. sorunlar çıkma ihtimaline karşı garantili ürün almakta fayda var.
EDİT: Artık hiç kimseye önermiyorum. Kronik sorunları sıklaşmaya başladı. Forumdan @ßeta nickli arkadaş aldı, birinde driver flex problemi çıktı. İade edip tekrar aldı, onda da dipses problemi çıktı.
EDİT2: Gizlice revize edilmiş. Uzak durun.
Samsung AKG EO-IG955
~150 TL
Samsung'un S8, S9 ve S10 serisi telefonlarının kutusundan çıkan AKG üretimli ve her anlamda fiyatının üzerinde çalan bir kulaklık.
Rehberin faydalı olması dileğiyle
Son düzenleme: