Neler Yeni

1-2 MS İps Monitörler Gerçekten Hızlı Mı

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Bildiğim kadarıyla en doğru en iyi rengi veren ama tepkime süresi en yüksek ips. Şimdi sorum şu 1 ms 2 MS İps Monitörler gerçekten 1 ms Va yada TN gibi Hızlı mı? yoksa belirli bi Ms'in altına düşemiyorlar mı?
Alıcağım mönitör 👇

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam (genel olarak konuşuyorum) IPS'ler zaten VA'dan daha hızlı. TN'den yavaşlar ama. IPS'ler de eğer tepki süreleri - hertz gibi değerleri aynı ise TN kadar olmasa da hızlılar tabii ki de. MS değerleri de monitöre göre değişiyor. IPS ile 0.5ms'ye kadar düşmüşler. Fakat bana kalırsa normal bir ev kullanıcısına göre ms değeri 6-7 ms gibi değerler olmadığı sürece o kadar önemli olmamalı. Zaten 0.5ms ve 1ms ile aralarında 0.0005 saniye var. Asıl hertz değerleri daha önemli olmalı.

Bir de o monitör ile arkadaş fena ölü piksel sorunu yaşamıştı. O monitörde biraz kararsızım.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam (genel olarak konuşuyorum) IPS'ler zaten VA'dan daha hızlı. TN'den yavaşlar ama. MS değerleri de monitöre göre değişiyor. IPS ile 0.5ms'ye kadar düşmüşler. Fakat bana kalırsa normal bir ev kullanıcısına göre ms değeri 6-7 ms gibi değerler olmadığı sürece o kadar önemli olmamalı. Zaten 0.5ms ve 1ms ile aralarında 0.0005 saniye var. Asıl hertz değerleri daha önemli olmalı.

Bir de o monitör ile arkadaş fena ölü piksel sorunu yaşamıştı. O monitörde biraz kararsızım.
Bi konuda haksısınız oda İps Va'dan hızlı değil.
Sipariş ettim ama bakalım inşallah ölü pixel sorunu olmaz

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Bi konuda haksısınız oda İps Va'dan hızlı değil.
Sipariş ettim ama bakalım inşallah ölü pixel sorunu olmaz
VA'lar en hantal paneller olarak geçiyor hocam.
"VA panels have the highest contrast ratio, but it usually comes at a cost of slower response time, so they’re excellent for watching movies, but not suitable for competitive gaming."

"VA paneller ise en yavaş seçenektir. En iyi VA paneller 5-6 ms tepki süresine sahiptir. Oyun için tasarlanmış VA panellerde ise genellikle 8-10 ms değerleri görülür. VA paneller geçişlerde ise oldukça kararsız bir yapıya sahiptir. Bazı geçişler hızlı olurken bazıları daha yavaştır."

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
949
İsim
Enes
Bildiğim kadarıyla en doğru en iyi rengi veren ama tepkime süresi en yüksek ips. Şimdi sorum şu 1 ms 2 MS İps Monitörler gerçekten 1 ms Va yada TN gibi Hızlı mı? yoksa belirli bi Ms'in altına düşemiyorlar mı?
Alıcağım mönitör 👇
gtg olmadığı sürece hiç bir monitör gerçek 1ms değil diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
VA'lar en hantal paneller olarak geçiyor hocam.
"VA panels have the highest contrast ratio, but it usually comes at a cost of slower response time, so they’re excellent for watching movies, but not suitable for competitive gaming."

"VA paneller ise en yavaş seçenektir. En iyi VA paneller 5-6 ms tepki süresine sahiptir. Oyun için tasarlanmış VA panellerde ise genellikle 8-10 ms değerleri görülür. VA paneller geçişlerde ise oldukça kararsız bir yapıya sahiptir. Bazı geçişler hızlı olurken bazıları daha yavaştır."
Bir çok yerde ve forumlarda araştırdığımda göre Va ips'den daha akıcı ama renkleri ips kadar iyi değil yani TN ips ortası hatta oyun için Va öneriyorlar

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Bir çok yerde ve forumlarda araştırdığımda göre Va ips'den daha akıcı ama renkleri ips kadar iyi değil yani TN ips ortası hatta oyun için Va öneriyorlar
Hocam oyun için VA işi biraz karışık. Genel olarak IPS, VA'dan daha akıcı. Renk olarak da IPS bir tık daha iyi. Fakat kaliteli VA Panel monitörleri ise bazen ben de öneririm. Şahsen ben çoğunlukla geceleğin oyun oynadığımdan ve karanlıkta en iyi VA gözüktüğünden VA da kullanabilirim. IPS'e göre çok daha gözükebiliyor VA. Kaliteli VA panellerde ise tepki süresi düşük olduğundan iyi bir deneyim vadedebilir. Fakat bence öyle ahım şahım bir bütçeniz olmadığından dolayı IPS almanız en mantıklısı olur.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Hocam oyun için VA işi biraz karışık. Genel olarak IPS, VA'dan daha akıcı. Renk olarak da IPS bir tık daha iyi. Fakat kaliteli VA Panel monitörleri ise bazen ben de öneririm. Şahsen ben çoğunlukla geceleğin oyun oynadığımdan ve karanlıkta en iyi VA gözüktüğünden VA da kullanabilirim. IPS'e göre çok daha gözükebiliyor VA. Kaliteli VA panellerde ise tepki süresi düşük olduğundan iyi bir deneyim vadedebilir. Fakat bence öyle ahım şahım bir bütçeniz olmadığından dolayı IPS almanız en mantıklısı olur.
Tamadır saolun aldım zaten :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,756
Üyeler
169,469
Son üye
firuza
Top Bottom