SorryImSoBussy
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 9
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,986
- İsim
- HBE
Ek olarak havalimanları dünyanın en güvenli noktalarındandır. Bunu da yüksek güvenlik önlemleriyle yapıyorlar. Ben bizzat Dünyanın en büyük havalimanlarından birinde çalışıyorum. Görüyorum. O, bir sandviç ekmeğinin oraya ulaşması için kaç tane izin aldığını bilmiyorsunuz. Bu izinlerin hepsi de dolar yada euro cinsinden fiyatlandırılıyor. Bu izinlerin yanı sıra orada çalışan kişiler özel olarak seçiliyor. GBT sorgulayıp alınmıyorlar. Çoğu da birden fazla dil biliyor. Bizim havalimanında Nijerce, Farsça, İbranice bilen personeller biliyorum. E bu dilleri bilenlerin maaşları da arkadaşın dediği gibi az buz olmuyorDurum gayet normal.
Pahalı olmasının nedenleri:
- Havaalındaki işletmeler o kadar çok kira veriyor ki bu durumdan zararla çıkmamaları için fiyatları bu şekilde yapıyorlar.
- Çalışanları birden fazla dil biliyor, yani ucuza çalışacak insan değiller.
- Şehir merkezine uzak, bu da havalimanına mal tedariğini zorlaştırıyor ve masraflı kılıyor.
Kısaca giderler çok yüksek. Bir ürün ne kadar büyükse, o kadar pahalı girişi var havalimanlarına.
Birde tüyo vereyim... 2. Güvenlik öncesi fiyatları, güvenlik sonrası fiyatlarına nazaran daha ucuzdur ama öyle büyük indirimler beklemeyin. Arkada 150 olan sandviç, ön tarafta 125-130'dur en az.