Kullanılan monitörün verimliliği v.bde önemli. Tam yükte mi kullanılacak v.s v sgünde 8 10 saat açık 1000 wat psulu bi bilsayar ayda kaç tl elektirik yakar arkadaşlar bilgisi olan varmı
Psu nun 1000 wat olması birşeyi ifade etmez donanımların ne kadar elektrik harcadıgı önemlidir buda bilgisayar açıkken kullanılan programlara göre çok fazla değişiklik gösterir. ayrı yeten TL hesabı yaparken elektrik şirketlerinin sabah öğle aksam fiyatlandırma politikasınıda hesaplamak gerekir yani kesin bir sonuca ne yazikki biz buradan bu bilgilerle ulaşmamız imkansızgünde 8 10 saat açık 1000 wat psulu bi bilsayar ayda kaç tl elektirik yakar arkadaşlar bilgisi olan varmı
2 k mönitür 7800xt ekran kartı 9600x işlemci 32 gb rm 1 tb ssd normal yükte çalırsa da kaç tl gelir ayda günde 8 10 saat açık kalsaPsu nun 1000 wat olması birşeyi ifade etmez donanımların ne kadar elektrik harcadıgı önemlidir buda bilgisayar açıkken kullanılan programlara göre çok fazla değişiklik gösterir. ayrı yeten TL hesabı yaparken elektrik şirketlerinin sabah öğle aksam fiyatlandırma politikasınıda hesaplamak gerekir yani kesin bir sonuca ne yazikki biz buradan bu bilgilerle yapmamız imkansız
yok normal yükte 2 k monitür 7800xt ekran kartı 9600x işlemci sitem 32 rm 1 tb ssd falanKullanılan monitörün verimliliği v.bde önemli. Tam yükte mi kullanılacak v.s v s
Bunları yalandan ölçmek yerine watt ölçer fişlerle 1 ayı ölçüp kesin ne kdr yaktığını baz alırsanız daha sağlıklı olur
7800xt ekran kartı işlemci 9600x 32 rm 1 tb ssd normal yükte çalıma 8 10 saatParçalar ?
benim sistem 7800xt ekran kartı 9600x işmci 32 rm 1 tb ssd falan normal yükte çalışmaBak bunu bende merak ediyorum acaba benim sistem ne kadar yakıyordur.
yok yüksek seviye oyunlar oynamıyorum clans bide karahan diye bi oyun var oynuyorum onlarda öyle yüksek oyunlar deyilWattmetre alıyorsun bi tane. Aylık kaç lira etki ettiğini görüyorsun. 1000 watt psu un vardır. En maks 800 watt harcıyordur. Oyun oynamazsın sadece araştırma yaparsın sistem 200 watt harcar. Net bir rakam söylenemez.
Kendi sistemimi önce kullanım saatlerim ve değerlerime göre ölçtüm ayda 400 saat civarı sistemi çalıştırıyorum ortalama bunun 250 saati aktif bakıyorum bu aktif baktığım sürede ortalama 450 watt harcıyorum geriye kalan 150 saatte 250 watt olarak harcıyorum bunu toplama vuracak olursam buda ayda 150.000 watt oluyor yani 150KW demek gündelik faturada 240 Kilowata kadar farklı tarife ve 240 tan sonra her bir kilowatt için farklı tarife var ben ilk tarife hesabı yaparsam ayda bana gelen maliyeti 150x2.03=304.5 TL yapıyor şuan birçok evde faturanın minimum 400 Kilowatt gördüğünü ve ilk tarife değil 240 sonrası tarife ile ortalamya vurursak KW başına 2.45 den hesaplamamız gerekir buda ortalama tüketimde 150x2.45=367.5 TL yaptığı anlamına gelir bunun üzerine vergi gibi ekstra gelen maliyetlerde şuan bendeki gibi ortalama bir sistemin ayda 400 saat çalışma ile 400 TL küsür bir fatura getireceği aşikardır. Şimdi böyle bakınca şunu farkettim internet kafecilerin saati 30 Tl ile hergün deli para kaldırıyor olmaları lazım ama tabi kira vergi farklı elektrik tarifesi gibi değerler olunca onlarında işi kolay değil demek lazımgünde 8 10 saat açık 1000 wat psulu bi bilsayar ayda kaç tl elektirik yakar arkadaşlar bilgisi olan varmı
ben burada kendi hesabımı yaptım hocam sizin sistemi dört göz bekliyorumBak bunu bende merak ediyorum acaba benim sistem ne kadar yakıyordur.