Neler Yeni

1 haftalık deneyimle ilk oyunumu yaptım

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Öncelikle hepinize merhabalar henüz 15 yaşında bir ergenim diyebiliriz kodlamaya olan merakım sayesinde geçen sene python'a başladım yaklaşık 1 ay önce Unity'e geçmeye karar verdim 1 hafta günde 2-3 saat unity, C# öğrendim sonra "Beginners Circle Game Jam 3#" etkinliğinin yapılacağını öğrendim tema açıklandıktan sonra 14 gün süre verildi bu süre içerisinde ilk oyunumu yaptım oynayıp eksiklerimi söyleyebilirseniz çoook utlu olurum.
Oyun = https://scary-duck.itch.io/rocketadventure
Kısa bir not: Oyundan herhangi bir gelir falan elde etmiyorum yani reklam sayılmadığını düşünüyorum.
Kısa bir not2: Oyunun kontrollerini bilerek zor yaptım :))
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer bu reklama giriyorsa lütfen beni uyarın anında silerim

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Öncelikle hepinize merhabalar henüz 15 yaşında bir ergenim diyebiliriz kodlamaya olan merakım sayesinde geçen sene python'a başladım yaklaşık 1 ay önce Unity'e geçmeye karar verdim 1 hafta günde 2-3 saat unity, C# öğrendim sonra "Beginners Circle Game Jam 3#" etkinliğinin yapılacağını öğrendim tema açıklandıktan sonra 14 gün süre verildi bu süre içerisinde ilk oyunumu yaptım oynayıp eksiklerimi söyleyebilirseniz çoook utlu olurum.
Kısa bir not: Oyundan herhangi bir gelir falan elde etmiyorum yani reklam sayılmadığını düşünüyorum.

bro bende böyle birşeyle ilgilenmek istiyorum ama kodlama bilmiyorum nasıl başliyacağımı da bilmiyorum.yardımcı olabilir misin?

Deliever

80+ Bronze

Ben bunu yarın senin için .exe haline getirip sana atacam :)

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Oyun dediğin gibi çok zor biraz daha hızlı hakeret edebilir roketimiz dövüş manevraları da biraz daha arttırılabilir. (Level 1'deki delikten geçtikten sonra kontrolü kaybettim ve sol tarafa mapin dışına uçtum oraya bir duvar ekleyebilirsin arkada mavi bir backgroundda sonsuzluğa doğru uçuyordum :D Kontroller biraz kolay olsa oynanabilir bence

Ayrıca bende aynı sorundan muzdaripim. Aklıma çok güzel türlü türlü oyun fikirleri geliyor fakat kodlama vs. bilmediğim için hiçbir zaman bu fikirleri icraate geçiremiyorum
Oyun yapabilen arkadaşlardan ricam güzel bir rehber yapmalarıdır. Ben gibi oyun yapmak isteyen ve kodlama hakkında bilgisi olmayan insanların ne gibi bir yol izlemesi gerek. bu tarz bir rehber çok işimize yarar

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bro bende böyle birşeyle ilgilenmek istiyorum ama kodlama bilmiyorum nasıl başliyacağımı da bilmiyorum.yardımcı olabilir misin?
tabii ki unity'e başlamanın en iyi yolu projeler üzerinden ilerlemek olduğunu düşünüyorum kendi fikrim bu yani unity'nin ve C#'ın temellerini öğrenmeniz yeterli ben onları Udemy'den öğrendim sonrasında ise aklınızdaki basit bir projeyi yapmaya başlamanız lazım nasıl yapacağınız konusuna gelirsek tutorial izleye izleye deneye deneye oluyor biraz sancılı bir yol ama en tatmin edeni ve en yararlısı bu bence

Oyun dediğin gibi çok zor biraz daha hızlı hakeret edebilir roketimiz dövüş manevraları da biraz daha arttırılabilir. (Level 1'deki delikten geçtikten sonra kontrolü kaybettim ve sol tarafa mapin dışına uçtum oraya bir duvar ekleyebilirsin arkada mavi bir backgroundda sonsuzluğa doğru uçuyordum :D Kontroller biraz kolay olsa oynanabilir bence

Ayrıca bende aynı sorundan muzdaripim. Aklıma çok güzel türlü türlü oyun fikirleri geliyor fakat kodlama vs. bilmediğim için hiçbir zaman bu fikirleri icraate geçiremiyorum
Oyun yapabilen arkadaşlardan ricam güzel bir rehber yapmalarıdır. Ben gibi oyun yapmak isteyen ve kodlama hakkında bilgisi olmayan insanların ne gibi bir yol izlemesi gerek. bu tarz bir rehber çok işimize yarar
retry tuşu var üstte ona basabilirsin level en baştan başlıyor ama evet galiba biraz kolaylaştırsam iyi olacak

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
retry tuşu var üstte ona basabilirsin level en baştan başlıyor ama evet galiba biraz kolaylaştırsam iyi olacak
Evet zaten o delikten yaklaşık 8. denememde falan geçtim onda da kontrolü kaybedip sonsuzluğa uçtum :D
Dediğim gibi biraz kolaylaştırsan da ilerki levelleri falan görebilsek güzel olacak

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Evet zaten o delikten yaklaşık 8. denememde falan geçtim onda da kontrolü kaybedip sonsuzluğa uçtum :D
Dediğim gibi biraz kolaylaştırsan da ilerki levelleri falan görebilsek güzel olacak
oyunu ben yaptığım için bana kolay geliyor her halde 1. denememde hep geçiyorum yahu

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

bro helal olsun valla bak bu forumda takılmaya devam et forumun yazılımcısı olur benim gibi yazılım okumak istiyen kardeşlerine yardım edersin:D

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
kontrollerine alışmaya çalıştım fakat ya ben beceremedim kontrol etmeyi yada hakikatten çok zor :D drift atıyor roket
Dün arkadaşıma oynattım 10dk'da geçti kolaylaştırayım bari.

bro helal olsun valla bak bu forumda takılmaya devam et forumun yazılımcısı olur benim gibi yazılım okumak istiyen kardeşlerine yardım edersin:D
yok ya daha 1 aylık unity biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,741
Üyeler
161,744
Son üye
Atsbaskan
Top Bottom