Neler Yeni

10. Sınıftan üniversite sınavına hazırlanmak mantıklımı?

igikagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
naki
Evet 10. Sınıfa geçtim bugün, hedefim doktoru avukatdı filan değil, daha büyük hedefler. Yurt dışında okumak istiyorum üniversiteyi şimdi sınava hazırlanmak mantıklı olurmu?

(Lütfen benimle yaşıt veya üstü olanlar yazsın eğitim söz konusu sonuçta😀)
Çok kasmana gerek yok 10. sınıfta. Sadece 10. sınıf konularını iyi oturt 9 dan eksikliklerini tamamla ve kitap oku. Birde üçgenleri iyi anla geometri için.

ReDanger

80+ Bronze
Kankam şimdiden bu kadar yüklenirsen 10 12 saat gibi son yıl salarsın. Şimdiden ufak ufak başla çalışmaya arkada konu bırakma yeterli olacaktır. Hedeflerin dahilinde kendini biliyor olman lazım. Ne kadar çalışırsam ne kadar başarı elde ederim gibi. Tıp okumak isteyen kızlar vardı 9. sınıftan itibaren full ders çalışıyorlardı 10 bin gibi bir derece yaptılar.
Şu ana kadar en fazla 1 saat çalışmışımdır günde fakat orta okulda okul birincisiydim ve not ortalamam 95 altı olmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka 10. sınıfıma yeni mi geçicen yoksa 11e mi geçicen
Yeni geçtim.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Notların ve dil bilginin bir önemi yok. Yurt dışı öğrencilerinin hepsi İngilizce vs biliyor ve hepsinin notları iyi. Bence uluslararası diploma ve değişim programlarına yönelmen lazım

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Değişim programı veya yüksek lisans ile gitmek daha kolay.

Bende yüksek lisans ile yurt dışında okumayı planlıyorum.
aynı şekilde doktoram için yurtdışı planlıyorum ben de .
tıp okuduğum ve fakültem köklü olduğu için başka seçenekler de çıkıyor önüme ama bakalım. daha 1. sınıfı yeni bitirdik

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Aynen öyle, babamda hep öyle söyler, günde 3-4 saat çalışırmış öz çalışırmış, türkiyede matemetikde derece yaptı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çalışırız beraber😁
Olur :D Baban doğru demiş.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
aynı şekilde doktoram için yurtdışı planlıyorum ben de .
tıp okuduğum ve fakültem köklü olduğu için başka seçenekler de çıkıyor önüme ama bakalım. daha 1. sınıfı yeni bitirdik
Sadece sağlam okul da yetmiyor. Tecrübe de lazım doktorlukta tecrübe kazanmak ilk başta zor ama benim bölüm için hem tecrübe hemde hatrı sayılır projelerde rol almak lazım.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Sadece sağlam okul da yetmiyor. Tecrübe de lazım doktorlukta tecrübe kazanmak ilk başta zor ama benim bölüm için hem tecrübe hemde hatrı sayılır projelerde rol almak lazım.
eğitim için özellikle ingiltere tarafı mültidsiplinerlik bekliyor. dediğin gibi iyi çalışınca olmayacak şey değil.
mühendislikte olaylar çok daha değişik elbette.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Hedefine bağlı tıp gibi yüksek bölğm istiyorsan mantıklı

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
9 dan başlanması lazım çalışmaya zaten tyt için

ben 9. sınıfta günde 2-3 saat çalıştım 10. sınıfa geçicem yaz tatilinden sonra 10 sınıfta 4-5 saat çalışmayı düşünüyorum

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
Evet 10. Sınıfa geçtim bugün, hedefim doktoru avukatdı filan değil, daha büyük hedefler. Yurt dışında okumak istiyorum üniversiteyi şimdi sınava hazırlanmak mantıklı olurmu?

(Lütfen benimle yaşıt veya üstü olanlar yazsın eğitim söz konusu sonuçta😀)
Tamamen odaklı olarak çalışmak için 11. sınıfın başından testler ile başlaman yeterli istanbul-berlin vs. ye çok rahat girersin ama şunuda unutmamak lazım Yurtdışında okumak için Türkiyedeki akademik başarın dışında nasıl işlediğinide araştırman gerekiyor ayt tyt ile yurtdışında okuyamazsın sistemin işleyişini araştır yurtdışında okumak için çok fazla ara durumlar var

Top Bottom