Neler Yeni

1000Mbps internette bufferbloat sorunu yaşıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Gökdeniz Demirbağ
Türknet gigafiber kullanıyorum ve bufferbloat sorunum var oyunlarda pingim hiç dengeli gitmiyor çok dalgalı , lag yapmıyor ama rahatsız ediyor biraz . Kendilerinin temin ettiği modemde ne yazıkki Qos ayarı bulunmamakta bende biraz araştırma yapınca xiaomi nin gigabit routerını gördüm openwrt yazılımı kurunca Qos u çok iyi çalışıyomuş . Benim için yeterli olurmu yada başka bir öneriniz olurmu lütfen paylaşırsanız sevinirim.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Burhan Bey
Türknet gigafiber kullanıyorum ve bufferbloat sorunum var oyunlarda pingim hiç dengeli gitmiyor çok dalgalı , lag yapmıyor ama rahatsız ediyor biraz . Kendilerinin temin ettiği modemde ne yazıkki Qos ayarı bulunmamakta bende biraz araştırma yapınca xiaomi nin gigabit routerını gördüm openwrt yazılımı kurunca Qos u çok iyi çalışıyomuş . Benim için yeterli olurmu yada başka bir öneriniz olurmu lütfen paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba, her oyunda mı yaşıyorsunuz bu durumu, her oyun derken mıltiplayer oynanan her oyunda mı demek istiyorum. Bu linkten de https://www.waveform.com/tools/bufferbloat kontrol eder misiniz? Yalnız testi bir kaç kere tekrarlayın. Sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Gökdeniz Demirbağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1723554589931.png

3 kere test yaptım hemen hemen böyle sonuçlar

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Burhan Bey
Evet hocam, sıkıntı var gibi, kablolu bağlandığınız halde bu şekilde mi? 1000mb hızı alabiliyorsunuz değil mi? Neyse ki Turknet te, illa benim verdiğim router ı kullanacaksınız diye diretmiyorlar. Piyasada güzel ürünler var, bütçenize uygun bir modeli deneyebilirsiniz.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Ben bu sorunum için asus tuf ax-5400 router aldım. yüklediğim marwin firmware ile A+ seviyeye getirdim ve oyunlarda hiç bir dalgalanma yaşamıyorum çok stabil ping alıyorum 34-37 arası gidiyor en dalgalı halinde avrupa serverlerinde. Bu video ile yaptım tüm ayarları

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Gökdeniz Demirbağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet kablolu bağlantı speedteste 900 görüyorum oradada buffer sonuçları bu civarda çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bu sorunum için asus tuf ax-5400 router aldım. yüklediğim marwin firmware ile A+ seviyeye getirdim ve oyunlarda hiç bir dalgalanma yaşamıyorum çok stabil ping alıyorum 34-37 arası gidiyor en dalgalı halinde avrupa serverlerinde. Bu video ile yaptım tüm ayarları
dediğiniz router çok pahalı geldi baktığımda 17K gibi bir fiyat gördüm videoyu izleyeyim bir yardımı dokunur belki sağolun.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
evet kablolu bağlantı speedteste 900 görüyorum oradada buffer sonuçları bu civarda çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğiniz router çok pahalı geldi baktığımda 17K gibi bir fiyat gördüm videoyu izleyeyim bir yardımı dokunur belki sağolun.
merlin firmware sitesine girdiğiniz zaman bu yazılımı destekleyen router modelleri var. Oradaki modellerden hangisi bütçenize uyuyor ise onu alabilirsiniz. 17k absürt bir fiyat normalde o fiyat değildi.

Top Bottom