1000Mbps internette bufferbloat sorunu yaşıyorum

Reaksiyon skoru
24
Türknet gigafiber kullanıyorum ve bufferbloat sorunum var oyunlarda pingim hiç dengeli gitmiyor çok dalgalı , lag yapmıyor ama rahatsız ediyor biraz . Kendilerinin temin ettiği modemde ne yazıkki Qos ayarı bulunmamakta bende biraz araştırma yapınca xiaomi nin gigabit routerını gördüm openwrt yazılımı kurunca Qos u çok iyi çalışıyomuş . Benim için yeterli olurmu yada başka bir öneriniz olurmu lütfen paylaşırsanız sevinirim.

Türknet gigafiber kullanıyorum ve bufferbloat sorunum var oyunlarda pingim hiç dengeli gitmiyor çok dalgalı , lag yapmıyor ama rahatsız ediyor biraz . Kendilerinin temin ettiği modemde ne yazıkki Qos ayarı bulunmamakta bende biraz araştırma yapınca xiaomi nin gigabit routerını gördüm openwrt yazılımı kurunca Qos u çok iyi çalışıyomuş . Benim için yeterli olurmu yada başka bir öneriniz olurmu lütfen paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba, her oyunda mı yaşıyorsunuz bu durumu, her oyun derken mıltiplayer oynanan her oyunda mı demek istiyorum. Bu linkten de https://www.waveform.com/tools/bufferbloat kontrol eder misiniz? Yalnız testi bir kaç kere tekrarlayın. Sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

1723554589931.png

3 kere test yaptım hemen hemen böyle sonuçlar

Evet hocam, sıkıntı var gibi, kablolu bağlandığınız halde bu şekilde mi? 1000mb hızı alabiliyorsunuz değil mi? Neyse ki Turknet te, illa benim verdiğim router ı kullanacaksınız diye diretmiyorlar. Piyasada güzel ürünler var, bütçenize uygun bir modeli deneyebilirsiniz.

Ben bu sorunum için asus tuf ax-5400 router aldım. yüklediğim marwin firmware ile A+ seviyeye getirdim ve oyunlarda hiç bir dalgalanma yaşamıyorum çok stabil ping alıyorum 34-37 arası gidiyor en dalgalı halinde avrupa serverlerinde. Bu video ile yaptım tüm ayarları

evet kablolu bağlantı speedteste 900 görüyorum oradada buffer sonuçları bu civarda çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu sorunum için asus tuf ax-5400 router aldım. yüklediğim marwin firmware ile A+ seviyeye getirdim ve oyunlarda hiç bir dalgalanma yaşamıyorum çok stabil ping alıyorum 34-37 arası gidiyor en dalgalı halinde avrupa serverlerinde. Bu video ile yaptım tüm ayarları
dediğiniz router çok pahalı geldi baktığımda 17K gibi bir fiyat gördüm videoyu izleyeyim bir yardımı dokunur belki sağolun.

evet kablolu bağlantı speedteste 900 görüyorum oradada buffer sonuçları bu civarda çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğiniz router çok pahalı geldi baktığımda 17K gibi bir fiyat gördüm videoyu izleyeyim bir yardımı dokunur belki sağolun.
merlin firmware sitesine girdiğiniz zaman bu yazılımı destekleyen router modelleri var. Oradaki modellerden hangisi bütçenize uyuyor ise onu alabilirsiniz. 17k absürt bir fiyat normalde o fiyat değildi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,186,750
Üyeler
188,309
Son üye
Namidegertaha
Geri