Tam net birsey diyemiyorum eger format atabilme sansiniz varsa format deneyin bence3.parti yazılımdan dolayı mı diyorsunuz? 10100F takılı iken hiçbir şey yoktu ki. 10400F taktım böyle oldu.
Tam net birsey diyemiyorum eger format atabilme sansiniz varsa format deneyin bence3.parti yazılımdan dolayı mı diyorsunuz? 10100F takılı iken hiçbir şey yoktu ki. 10400F taktım böyle oldu.
İşlemciyi sene başından bu yana kullanıyorum. Format atıp temiz kurulum yapmıştım ama dediğiniz gibi yazılımsalda olabilir tabi. Yaza doğru kule tipi soğutucu alacağım sorun kalmaz diye düşünüyorum. Bir ara formatta gerekiyor olabilir.Islemciden olabilecegini sanmiyorum. Bana kalirsa windows 10'da ki bi guncellmeden dolayi gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayriyetten bende Msi dragon center yukluyken islemci kullanimim %40 %60 arasi surekli gidip geliyordu sistem bostayken. Pc kurdugunux 3. Parti yazilimda olabilir
Bence formatla alakası yok. Temiz kurulum yapmışsınız. Stok fanda bi sıkıntı var gibi. Neyse bu hafta götüreceğim zaten. Anlamış oluruz.İşlemciyi sene başından bu yana kullanıyorum. Format atıp temiz kurulum yapmıştım ama dediğiniz gibi yazılımsalda olabilir tabi. Yaza doğru kule tipi soğutucu alacağım sorun kalmaz diye düşünüyorum. Bir ara formatta gerekiyor olabilir.
Bazen işlemci kullanımı artıyor o yüzden yazılımsal olarakta düşündüm ama bilemiyorum tabii hocam. Dediğiniz gibi sizin duruma göre öğrenmiş olacağız.Bence formatla alakası yok. Temiz kurulum yapmışsınız. Stok fanda bi sıkıntı var gibi. Neyse bu hafta götüreceğim zaten. Anlamış oluruz.
4 fanın sesi neredeyse gelmiyor ama bu fanı çok rahat duyabiliyorum.Hocam 4 tane kasa fanı sesi eklenince bu sesten mi duyuyorum açıkçası bende bilmiyorum ama rpm yükseldiğinden eminim. Sıcaklık ve rpm yükseliyor arada.
25-30 arasında. 25-29'a ani fırlıyor mesela. İşlemci ile ilgili diğer tüm terimlerde dahil. Core boost oluyor anlık, sıcaklıkda, rpmde, ghz'e aniden fırlayıp düzeliyor. Dengesizlik var kısacası. Ryzen 5 3600'de de mesela bbuna benzer sorunlar var ama UV ve fan ayarı ile düzeltiyolar anca.Sistem kaç derece oluyor?
benim suan sistem değerleri bu şekilde.Bendede 4 fan var4
4 fanın sesi neredeyse gelmiyor ama bu fanı çok rahat duyabiliyorum.
Stok fan mı kullanıyorsunuz?benim suan sistem değerleri bu şekilde.Bendede 4 fan var
Alıntıyı görüntüle
Fan bozuk olabilir.25-30 arasında. 25-29'a ani fırlıyor mesela. İşlemci ile ilgili diğer tüm terimlerde dahil. Core boost oluyor anlık, sıcaklıkda, rpmde, ghz'e aniden fırlayıp düzeliyor. Dengesizlik var kısacası. Ryzen 5 3600'de de mesela bbuna benzer sorunlar var ama UV ve fan ayarı ile düzeltiyolar anca.
Teşekkürler. Bu hafta götüreceğim incehesap teknik servisine. Mail falan da attım ama yeni stok fan göndermemekte ısrarcılar. Bize gönderin diyorlar illa. Götüreceğiz bakalım. Birebir değişim veya para iadesi isteyeceğim.Fan bozuk olabilir.
İslemci fan deviri yükseldiğinde ısıda yükselmiş oluyor ve 4 fan pwm olduğu için onlarda yükseliyor hocam. Hızları yüksek olduğu için onların sesinden işlemci fanını pek duyamıyorum.4
4 fanın sesi neredeyse gelmiyor ama bu fanı çok rahat duyabiliyorum.
Hayır, manuel olarak %40'a sabit kasa fanları. Genellikle işlemciyi zorlamıyorum oyun felan oynamıyorum, işlemci fanımda çoğu zaman minimumda çalışıyor.İslemci fan deviri yükseldiğinde ısıda yükselmiş oluyor ve 4 fan pwm olduğu için onlarda yükseliyor hocam. Hızları yüksek olduğu için onların sesinden işlemci fanını pek duyamıyorum.