Neler Yeni

10400F Ani RPM Yükselişi Ve Stok Fandan Gelen Ses

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Kaan Gümüş
3.parti yazılımdan dolayı mı diyorsunuz? 10100F takılı iken hiçbir şey yoktu ki. 10400F taktım böyle oldu.
Tam net birsey diyemiyorum eger format atabilme sansiniz varsa format deneyin bence

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Islemciden olabilecegini sanmiyorum. Bana kalirsa windows 10'da ki bi guncellmeden dolayi gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayriyetten bende Msi dragon center yukluyken islemci kullanimim %40 %60 arasi surekli gidip geliyordu sistem bostayken. Pc kurdugunux 3. Parti yazilimda olabilir
İşlemciyi sene başından bu yana kullanıyorum. Format atıp temiz kurulum yapmıştım ama dediğiniz gibi yazılımsalda olabilir tabi. Yaza doğru kule tipi soğutucu alacağım sorun kalmaz diye düşünüyorum. Bir ara formatta gerekiyor olabilir.

Funny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İbrahim Kamay
İşlemciyi sene başından bu yana kullanıyorum. Format atıp temiz kurulum yapmıştım ama dediğiniz gibi yazılımsalda olabilir tabi. Yaza doğru kule tipi soğutucu alacağım sorun kalmaz diye düşünüyorum. Bir ara formatta gerekiyor olabilir.
Bence formatla alakası yok. Temiz kurulum yapmışsınız. Stok fanda bi sıkıntı var gibi. Neyse bu hafta götüreceğim zaten. Anlamış oluruz.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Sistem kaç derece oluyor?

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bence formatla alakası yok. Temiz kurulum yapmışsınız. Stok fanda bi sıkıntı var gibi. Neyse bu hafta götüreceğim zaten. Anlamış oluruz.
Bazen işlemci kullanımı artıyor o yüzden yazılımsal olarakta düşündüm ama bilemiyorum tabii hocam. Dediğiniz gibi sizin duruma göre öğrenmiş olacağız.

Tekila

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Hakan
4
Hocam 4 tane kasa fanı sesi eklenince bu sesten mi duyuyorum açıkçası bende bilmiyorum ama rpm yükseldiğinden eminim.:) Sıcaklık ve rpm yükseliyor arada.
4 fanın sesi neredeyse gelmiyor ama bu fanı çok rahat duyabiliyorum.

Funny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İbrahim Kamay
Sistem kaç derece oluyor?
25-30 arasında. 25-29'a ani fırlıyor mesela. İşlemci ile ilgili diğer tüm terimlerde dahil. Core boost oluyor anlık, sıcaklıkda, rpmde, ghz'e aniden fırlayıp düzeliyor. Dengesizlik var kısacası. Ryzen 5 3600'de de mesela bbuna benzer sorunlar var ama UV ve fan ayarı ile düzeltiyolar anca.

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Kaan Gümüş
4

benim suan sistem değerleri bu şekilde.Bendede 4 fan var
1614967748241.png

Funny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İbrahim Kamay

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
25-30 arasında. 25-29'a ani fırlıyor mesela. İşlemci ile ilgili diğer tüm terimlerde dahil. Core boost oluyor anlık, sıcaklıkda, rpmde, ghz'e aniden fırlayıp düzeliyor. Dengesizlik var kısacası. Ryzen 5 3600'de de mesela bbuna benzer sorunlar var ama UV ve fan ayarı ile düzeltiyolar anca.
Fan bozuk olabilir.

Funny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İbrahim Kamay
Fan bozuk olabilir.
Teşekkürler. Bu hafta götüreceğim incehesap teknik servisine. Mail falan da attım ama yeni stok fan göndermemekte ısrarcılar. :D Bize gönderin diyorlar illa. Götüreceğiz bakalım. Birebir değişim veya para iadesi isteyeceğim.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
4

İslemci fan deviri yükseldiğinde ısıda yükselmiş oluyor ve 4 fan pwm olduğu için onlarda yükseliyor hocam. Hızları yüksek olduğu için onların sesinden işlemci fanını pek duyamıyorum.

Tekila

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Hakan
İslemci fan deviri yükseldiğinde ısıda yükselmiş oluyor ve 4 fan pwm olduğu için onlarda yükseliyor hocam. Hızları yüksek olduğu için onların sesinden işlemci fanını pek duyamıyorum.
Hayır, manuel olarak %40'a sabit kasa fanları. Genellikle işlemciyi zorlamıyorum oyun felan oynamıyorum, işlemci fanımda çoğu zaman minimumda çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,723
Üyeler
165,578
Son üye
alper2626
Top Bottom