Neler Yeni

1050 TI , FX-8300 lü bilgisayarda düşük fps sorunu

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,346
İsim
Hakan
FX 9590 alırsanız psu yetmez, turbo frekansda 250W'ın üstüne güç tüketiyor o.O2

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Bence xeon almayın fx ile aralarında pek fark olacağını sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

FX 9590 alırsanız psu yetmez, turbo frekansda 250W'ın üstüne güç tüketiyor o.O2
Ayrıca onun için anakartin da değişmesi gerek

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bence xeon almayın fx ile aralarında pek fark olacağını sanmıyorum.

Ayrıca onun için anakartin da değişmesi gerek
FX serisinin mimarisi leş olduğu için overclocklu haliyle X3440 bile FX işlemcilerin %85'ini tokatlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
FX serisinin mimarisi leş olduğu için overclocklu haliyle X3440 bile FX işlemcilerin %85'ini tokatlar.
"Overclocklu hali ile" kanka overclock herkes tarafından yapılabilecek birsey değil ki insanlar çok kolaymış gibi lanse ediyor ama çarpan kilidiyle oynamayı overclock sanıyor herkes

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,346
İsim
Hakan
"Overclocklu hali ile" kanka overclock herkes tarafından yapılabilecek birsey değil ki insanlar çok kolaymış gibi lanse ediyor ama çarpan kilidiyle oynamayı overclock sanıyor herkes
Çarpan kilidi ile oynamak zaten overclock oluyor.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Neden zor olsun bir kaç ayar ile oynuyorsun?
Bu video da 1 DK da 4 GHz yapılıyor işlemci.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Neden zor olsun bir kaç ayar ile oynuyorsun?
Bu video da 1 DK da 4 GHz yapılıyor işlemci.
Her anakart o kadar dayanıklı değil maalesef, bilinçsizce yapılan bir overclock sonrası sistemde açılmama sorunları da oluşabilir (bios sıfırlaninca geçiyor) onun dışında stok bir soğutucu videoda görülen 4 ghz i kaldırabilir mi?
Bir kaç ayar ile oynuyorsun demek cidden yanlış cogu zaman işlemciye ve ramlere frekans vermek gerekiyor bunun içinde çoğunlukla yüksek bir psu ve kaliteli bileşenler gerekiyor

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,346
İsim
Hakan
Her anakart o kadar dayanıklı değil maalesef, bilinçsizce yapılan bir overclock sonrası sistemde açılmama sorunları da oluşabilir (bios sıfırlaninca geçiyor) onun dışında stok bir soğutucu videoda görülen 4 ghz i kaldırabilir mi?
Bir kaç ayar ile oynuyorsun demek cidden yanlış cogu zaman işlemciye ve ramlere frekans vermek gerekiyor bunun içinde çoğunlukla yüksek bir psu ve kaliteli bileşenler gerekiyor
Ram hızı artmaması için işlemciyi atıyorum 4.3 yerine 4.2 yaparsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Deneme yanılma işi bu. Ve dediğim gibi kaliteli donanımlar kullanılması gerek. Ram hizi ile de bitmiyor sadece. Bu kafamdan uydurduğum bir şey değil.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Her anakart iyi değil tabii ki ama açılmama sorunları çözülebilir.
Overclock yaparken sonuçlanabilecek neredeyse her olumsuzluk çözülebilir.
Benim demek istediğim arkadaş 750 TL'lik işlemci önerdi.
İsteyen 750 TL içine 4 GHz yapılabilecek bir anakart, X3440 ve soğutucu sığdırabilir.
Ayrıca X3440 abartığınız kadar ısınan bir işlemci değil stok soğutucu ile 3.2 GHz gibi bir hızda çalışabilir ve bu da 1050 Ti için yeter de artar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan
Her anakart iyi değil tabii ki ama açılmama sorunları çözülebilir.
Overclock yaparken sonuçlanabilecek neredeyse her olumsuzluk çözülebilir.
Benim demek istediğim arkadaş 750 TL'lik işlemci önerdi.
İsteyen 750 TL içine 4 GHz yapılabilecek bir anakart, X3440 ve soğutucu sığdırabilir.
Ayrıca X3440 abartığınız kadar ısınan bir işlemci değil stok soğutucu ile 3.2 GHz gibi bir hızda çalışabilir ve bu da 1050 Ti için yeter de artar.
400 tl bandında ki h55 anakartlar bile turbox veya ecs marka oluyor. Bu fiyatlara iyi bir anakart bulmak mümkün değil.

400 TL bandında ki h55 anakartlar bile turbox veya ecs marka oluyor. Bu fiyatlara iyi bir anakart bulmak mümkün değil.
Overclock ile sonuçlanacak neredeyse her sorun çözülebilir (aşırı voltaj sorunları dışında) onu biliyorum fakat bunlar da zaman ve uğraş gerektiren şeyler herkes sen ben gibi bilgili olmuyor malesef

Top Bottom