Neler Yeni

1050ti Ekran Kartı Yeni DDR5 Ana Kart ve İşlemcide Kullanılabilir mi?

Egobusch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet Yerli
Merhaba arkadaşlar.

Asus Prime B760 ve 14. nesil İntel i5 işlemcili bir PC toplayacağım. Oyun oynamıyorum ve grafik, video montaj yok sadece günlük kullanım yapıyorum. Yani ekran kartı ihtiyacım yok denilebilir. Eski PC'den 1050ti ekran kartını bu donanımda kullanabilir miyim acaba?

Bazı sistemler bazılarıyla uyumsuz ben çok anlamıyorum o yüzden size danışmak istedim.

NOT: Önceki kullandığım PC AMD Ryzen serisiydi.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
Yunus Şahin
Kullanılır. İstersen 14900K'ya GeForce 9500 tak. Yeter ki görüntü alabilesin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Recep Talha
her türlü alırsınız uyumsuzluk olacağını sanmıyorum parçada sıkıntı yoksa

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Merhaba arkadaşlar.

Asus Prime B760 ve 14. nesil İntel i5 işlemcili bir PC toplayacağım. Oyun oynamıyorum ve grafik, video montaj yok sadece günlük kullanım yapıyorum. Yani ekran kartı ihtiyacım yok denilebilir. Eski PC'den 1050ti ekran kartını bu donanımda kullanabilir miyim acaba?

Bazı sistemler bazılarıyla uyumsuz ben çok anlamıyorum o yüzden size danışmak istedim.

NOT: Önceki kullandığım PC AMD Ryzen serisiydi.
Evet ama mesela günlük kullanımda kullanılan şeyler arasında olan av1 codecini ne decode edebiliyor ne de encode edebiliyor kartınız. Yeni bir standart denilebilir. Yaygınlaşıyor da günden güne. İlla oyun gözüyle falan bakmamak gerekir.

Egobusch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet Yerli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet ama mesela günlük kullanımda kullanılan şeyler arasında olan av1 codecini ne decode edebiliyor ne de encode edebiliyor kartınız. Yeni bir standart denilebilir. Yaygınlaşıyor da günden güne. İlla oyun gözüyle falan bakmamak gerekir.
Peki Intel ARC ekran kartları 8k civarında, ondan alsam sizin dediğiniz olayı destekliyor mu acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
Evet, decode var ama encodeu bilmiyorum. Birde 2.el daha güçlü ekran kartı alabilirsiniz o paraya. rx 6600 xt falan var sanırsam 2.el olarak.
RX 6600 XT 6k civarlarında diye biliyorum 8k ya guzel bişey alabilir

Top Bottom