Neler Yeni

1060 6 GB - RYZEN 7 2700X 3.70 GHZ 16 GB RAM NASIL YETERSİZ OLABİLİR?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,071
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bilgisayarcıya sorduğumda darboğaza düştüğünü söylediler sistemin.
Bilgisayarcı doğru söylemiş ama sakın ondan yardım almayın. Bir bakmışsınız sistemdeki parçalar daha kötü parçalarla değiştirilmiş..
Böyle bir sistem nasıl darboğaza düşebilir diye aklıma yatmadı.
İşlemci tekli çekirdek konusunda zayıf. Elinizdeki işlemciyi satıp R3 3100 alabilirsiniz 2. el olarak. Ya da işlemciye OC yapabilirsiniz. Darboğazın önüne bir nebze de olsa geçmiş olursunuz.
Sizce ramler haricinde darboğazlık bir durum var mı?
Sadece RAM'ler yetmeyecek ancak sistemde performans artışı gözle görülür seviyede artacak. Tahminimce o RAM'ler 3333 MHz CL 15 değerine OC yapılabilir.

Evandros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Samet
Arkadaşlar selamlar aranızda yeniyim. Yanlış konu da ya da sürç i lisan edersem affola. 16 GB Ram, 1060 6 GB Ekran kartı ve AMD Ryzen 7 2700X 3.70 GHZ sisteme sahibim. Rust oynarken inanılmaz şekilde drop yiyorum. Önerilen sistem gereksinimlerinden kat kat fazlasına sahip olmama rağmen oyunu patates ayarlarda bile oynayamıyorum. Sorun nerede anlamış değilim, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Zira kafayı yemek üzereyim...
Ramlar ve işlemciden kaynalikli bir sorun olabilir işlemci macununu kontrol edebilirsin veya ramlar uyumsuz çalışıyor olabilir bunların kontrolünü yaparsan düzeltebilir düzelmezse eğer sistemine kötü yazılım bulaşmış olabilir ve o yazılım senin driverlerini bozmuş olabilir

Top Bottom