11400f+rtx3060 darboğaz

N0XI

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
254
Arkadaşlar geçen konusu açılmıştı ama şu videoyu izlerken farkettim
Warzoneda çok fazla darboğaz yiyor sistem normalmidir
Bu videoda ise darboğaz gözükmüyor acaba ilk videoda işlemci ısındığından dolayımı o şekilde darboğaz yiyor?

1080p'de darboğaz yapabilir. O kartın hakkı zaten 2K'dır. Videoları izlemedim ama 1080P'de darboğaz yapması normal. Eğer almayı düşünüyorsan 2Kda darboğaz yapmaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: N0XI
Bu videoda ise darboğaz gözükmüyor acaba ilk videoda işlemci ısındığından dolayımı o şekilde darboğaz yiyor?
garip darboğaz yememesi lzm

• Beğen
1080P için RTX 3060 çok güçlü işlemciler hariç zaten darboğaz yapar. O kartın hakkı 2K dır.

Amaç cyberpunk 2077 gibi ekran kartına yüklenen oyunlar oynamaksa o tarz oyunlarda 1080P de darboğaz olmaz.

Son düzenleme:
  • Beğen
1. video ile 2. video arasında büyük bir çelişki var gerçekten. İlk videoda işlemci frekansını da Afterburner’dan açsaydı keşke. Belki dediğiniz gibi ısınma nedeniyle frekansı aşağı çekiyordur. Dün Abdullah bey de videosunda bahsetmişti, 4.2 Ghz’lerin üzerinde çalışması için iyi soğutulması gerekiyor.

Bir de bu yeni Intel’lerde TDP sınırı olayı var, yanlış hatırlamıyorsam Gear 1’de 65W’la sınırlıyor. Gear 2’de sınırı kapatıyor 130 küsür W’lara kadar çıkıyor. Onunla alakalı da olabilir.

• Beğen
1. video ile 2. video arasında büyük bir çelişki var gerçekten. İlk videoda işlemci frekansını da Afterburner’dan açsaydı keşke. Belki dediğiniz gibi ısınma nedeniyle frekansı aşağı çekiyordur. Dün Abdullah bey de videosunda bahsetmişti, 4.2 Ghz’lerin üzerinde çalışması için iyi soğutulması gerekiyor.
Bu sistemi sipariş ettim besliyceğini düşünüyodum olmadı ilerde iyi birsıvı soğutucu alırım bu işlemci fazla ısınıyo zaten

Bir de bu yeni Intel’lerde TDP sınırı olayı var, yanlış hatırlamıyorsam Gear 1’de 65W’la sınırlıyor. Gear 2’de sınırı kapatıyor 130 küsür W’lara kadar çıkıyor. Onunla alakalı da olabilir.
Anladığım kadarı ile 11400f alan arkadaş kesinlikle bir sogutucusu ve Tdp sınırını açmalı işlemciden tam performans alması için doğrumudur.

• Beğen
Anladığım kadarı ile 11400f alan arkadaş kesinlikle bir sogutucusu ve Tdp sınırını açmalı işlemciden tam performans alması için doğrumudur.
Büyük ihtimalle öyle, doğrudur (y)
Testler arasında bu farklılıkları başka türlü açıklayamıyorum şahsen. Yabancı incelemeleri okumak lazım.

• Beğen
Geri