Neler Yeni

11400f stok fan sıcaklık normal mi?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,321
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İşlemci sıcaklığa göre kendisini bukalemun gibi değiştiriyor. Benim anakarta göre biraz tuhaf değişiklikler var ama benimkisinde işlemcinin limitlerine göre belli.
Alıntıyı görüntüle
Bu bios değerlerinde ki değerleri bir tık görebiliyorum. 200w değerini bir süre görüyorum muhtemelen işlemci kendisini çoklu çekirdeğe göre çalıştırdığı dan kısıyor kendisini.

Ben 65w ve 125w değerlerini net alıyorum.

Muhtemelen daha iyi bir soğutucu olsaydı 250w görürdü diye düşünüyorum. Çünkü biosta 250w değeri var.

Muhtemelen sıcaklıklara göre bakıyor kendisini. Ama tüm çekirdeklerin muhtemelen 4.4ghz hızında %100 yük için 250w güce ihtiyacı var. (İ9 11900k nasıl 450w üstünü görüyorsa buda muhtemelen benzer şekilde aynı ailedeler çünkü onda olan bunda da vardır)

Ya alınacaksa tam alınacak soğutucu yada 125w (civarları) soputacak bir soğutucu yeter.

Yani h510 için bendeki değerler bunlar. Belki b560 için değerleri daha farklıdır. Ama bu işlemci belli sıcaklıklarda belli güç değerlerine çıkmasını sağlıyor. Tuhaf bir strateji ama yinede iyi. Ço kısınıyor olaylarına gerçekten bir çözüm bulmuşlar. İşlemciyi kısma yoluyla.
Valla bizde sabit hep. Ama biz voltaj verip turboya sabitledik.

Musa Dinç

80+ Bronze
Oyunlarda aslında çok ısınmıyor (muhtemelen stok soğutucu ile kendisini 65w değerine sınırlıyor. Yani benim anladığım o)
Ama snowman t6 ultra alsak sorun kalmayacak ben ondan alacam çok memnun olan var kafam rahat olcak.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Valla bizde sabit hep. Ama biz voltaj verip turboya sabitledik.
En iyisini yapmışsın. Ben uğraşamadığım için elleyemedim. Yoksa 160w değerine sabitlerdim sıcaklıklar ona göre müsait.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama snowman t6 ultra alsak sorun kalmayacak ben ondan alacam çok memnun olan var kafam rahat olcak.
Alırsan iyi olur. Azıcık bakır borusu çok olan soğutucularada bakmayı ihmal etme f/p soğutuculara denk gelebilirsin. Ha bazıları 9cm 8cm canlı versiyonşarı oluyor onlarada dikkat et. Fan sesi kafanı ütüler sonra.

yigithandeniz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
yigithandeniz
bu işlemci bende de var 4.2-4.4 arası sabitledim fakat hwmonitör ile baktığımda valorant oynarken işlemci kullanımı maksimum %80 oluyor çekirdekler %100 çalışmıyor oyunu en düşük grafiklerde oynuyorum işlemciye yüklensin diye ne yapmam lazım

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
bu işlemci bende de var 4.2-4.4 arası sabitledim fakat hwmonitör ile baktığımda valorant oynarken işlemci kullanımı maksimum %80 oluyor çekirdekler %100 çalışmıyor oyunu en düşük grafiklerde oynuyorum işlemciye yüklensin diye ne yapmam lazım
Bir şey yapmana gerek yok. Kendisi ayarlar. Ama anlamadığım o işlemciye nasıl bir darbopaz yaptırıyorsunda %80 çalıştırıyorum oyunlarda orasını anlamadım.

yigithandeniz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
yigithandeniz
Bir şey yapmana gerek yok. Kendisi ayarlar. Ama anlamadığım o işlemciye nasıl bir darbopaz yaptırıyorsunda %80 çalıştırıyorum oyunlarda orasını anlamadım.
valla quick cpudan turbo boostları falan açtım yani bütün çekirdekleri kullanması için

Musa Dinç

80+ Bronze
Bende %40-60 max çalışıyor sende neden o kadar çalışıyor.

En iyisini yapmışsın. Ben uğraşamadığım için elleyemedim. Yoksa 160w değerine sabitlerdim sıcaklıklar ona göre müsait.

Alırsan iyi olur. Azıcık bakır borusu çok olan soğutucularada bakmayı ihmal etme f/p soğutuculara denk gelebilirsin. Ha bazıları 9cm 8cm canlı versiyonşarı oluyor onlarada dikkat et. Fan sesi kafanı ütüler sonra.
Peki sonawman t6 ultra fazla ses çıkarırmı?

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bende %40-60 max çalışıyor sende neden o kadar çalışıyor.

Peki sonawman t6 ultra fazla ses çıkarırmı?
Çıkarıyor diyorlar ama hiç kullanmadım.

yigithandeniz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
yigithandeniz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,321
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ben t6 ultra yerine https://www.hepsiburada.com/dark-fr...lu-islemci-sogutucu-dkccx94rd-pm-HB0000081EWL bunu aldım teknobiyotikte lga 1200 ile uyumludur yazıyor ürün geldi ama montajını yapmadım vaktim olmadığından dolayı inşallah problem çıkartmaz @Musa Dinç quick cpu içerisinde advanced cpu settings kısmı var orada speed shift bölümünden bütün ayarları %100 yaptım o şekilde %80 çalışıyor en fazla hwmonitörde
T6 rakibi bile olamaz ayrıca t6 1151 uyumlu olduğundan 1200 sokete de uyumlu

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
T6 rakibi bile olamaz ayrıca t6 1151 uyumlu olduğundan 1200 sokete de uyumlu
Ohoo anlamadığım şekilde ben lga 1200 stok soğutucusunu azıcık uçları bükünce lga 775 sokete bile uydu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,188
Üyeler
168,257
Son üye
Ahmetsli
Top Bottom