15.6" olmasını ben de ilk kez laptop kullanacağımda çok düşünmüştüm fakat laptop elime gelince düşünmemin saçma olduğunu fark ettim. RAM yönünden gayet iyi, eğer depolaman yetmezse belki ilerde 500-1000GB M2.SSD daha takarsın.
i7-10750H + RTX 2060 kombosunu ben kullanıyorum ve şu an şakasız yüksek ayarlara çekip 60FPS altı aldığım tek oyun Assetto Corsa, onun sebebi de oyuna gerçekçi grafik modları kurmamdan dolayı. Bir de az da olsa FPS'imin düşük olması RAM'imin Single Channel olmasından kaynaklı da olabilir. Bu faktör VALORANT'ta falan baya belli oluyor.
Fakat takıldığım bir kısım var, ben Excalibur G900 kullanıcısıyım ve sıcaklıklarımın yüksek olmasının net olarak 3 sebebi var:
- Laptopun altına destek koymadığın sürece aşağıdan hava alamıyor veya atamıyor. (Destekli soğutucu ile çözdüm.)
- Laptop kasası 21.4mm yani çok ince bu yüzden donanımlar sıkışıyor. (Çözmem imkansız.)
- Markanın kullandığı termal macun tırt, kendin kaliteli macunla değişmen lazım. (Termal boruları tutan 1 vida yalama o yüzden çözemedim.)
Ve senin attığın bilgisayarın kasa özelliklerine baktığımda kalınlığın 19.9mm olduğunu görüyorum. Hafiften korkutmadı değil. Zaten i7-9750H ve i7-10750H zor soğuyan işlemci modellerinden. O yüzden böyle faktörlere dikkat edilmesi gerekiliyor. Ben sıcaklık sorunumu şöyle çözdüm,
Zalman NS2000 soğutucusunu aldım ve değerlerimde şöyle değişiklik oldu:
- Oyun Modu, eskiden 97 derece, şu an 88 derece.
- İş Modu, eskiden 92 derece, şu an 83(civarı) derece.
Ben oyun modunu kullanmıyorum zaten, deneye deneye baktım aralarında sıcaklık harici bi' fark yok. VALORANT, CS:GO'da FPS artsa artsa anca 10-20FPS artıyor onun için de bilgisayarı 5-6 derece fazla çalıştırmam. Zaten GPU dayalı oyunlarda işlemci beslediği sürece bir şey olmuyor o yüzden onlarda hiç fark yok.
Ben 2021 Mayıs zamanında i7-10750H + RTX 2060 laptopu 12.500₺'ye almıştım. Sen aynısını bu zamanlarda 12.000₺'ye bulmuşsun. Eğer gerçekten temizse al geç derim.