Şimdilik işim için lazım (Autocad) ama ileride (6-8 ay) bütün parçaları değiştirmeden sadece ekran kartını değiştirerek yeni nesil oyunlar da oynayabileceğim bi sistem arıyorum. APU veya 1650 ekran kartlı sistemlere baktım şimdiye kadar sadece. Aşağı yukarı iki ayrı sistem yazacağım aşağıya, bundan daha farklı önerileriniz varsa benim yazdığım sistemlerle ilgili fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim. İleride 3060 takmayı düşünüyorum.
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHZ 16MB AM4 65W
Anakart(Yıllarca değiştirmeyeceğim bi anakart seçmek istedim, 450M serisiyle ne kadar fark var bilmiyorum)
Kasa+PSU(Özellikle kasa içi sıcaklık ve psu kalitesi hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum)
GameGaraj Aquarius-Mesh 650W 80+ Bronz RGB Mid. Tower Kasa
Toplam Fiyat
11,082TL
Bunlar hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Bunlar dışındaki önerilerinize açığım. Gönlüm 1650 ekran kartından yana, yine az çok low-med ayarlarda oyun oynamak isterim ama 5600G daha uygun ve ekran kartı takıldığı zaman daha uzun ömürlü olacağı için daha mantıklı geliyor. İşlemcisinin iGPU olmadan işlemci performansı da R5 3600'den iyi gözüküyor. Ayrıca 1650 sistemi alırsam ekipman için pek para harcayamayacağım.