Neler Yeni

12. Sınıf Oluyorum ve ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.

ahenk'

80+ Silver
Dostlar ben bugüne kadar hep takdir almış, corona sürecine kadar iyi notları olan biriydim (çalışmıyordum)

Şimdi haftaya karneleri alıyoruz ve ben 12. Sınıf oluyorum. Tyt mat kitabını açtım açmaz olaydım. Bütün konular uçup gitmiş hafızamdan. Ayt desen zaten yok. 11. Sınıfın yarısında derslerden koptum.

Dershaneye gidip gitmeme konusunda kararsızım, 6k para istiyorlar.

Tavsiye verebilecek abilerim ablalarım lütfen cevap yazın bana bir akıl verin. Nereden başlamalıyım ? Bu kadar stres yapmalı mıyım ?

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Eğer ailen maddi destek sağlayabiliyorsa özel ders al. Köşe başı hoca kaynıyor zaten. Hele şu korona döneminde okuldaki derslerden hiç hayır yok.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dostlar ben bugüne kadar hep takdir almış, corona sürecine kadar iyi notları olan biriydim (çalışmıyordum)

Şimdi haftaya karneleri alıyoruz ve ben 12. Sınıf oluyorum. Tyt mat kitabını açtım açmaz olaydım. Bütün konular uçup gitmiş hafızamdan. Ayt desen zaten yok. 11. Sınıfın yarısında derslerden koptum.

Tavsiye verebilecek abilerim ablalarım lütfen cevap yazın bana bir akıl verin. Nereden başlamalıyım ? Bu kadar stres yapmalı mıyım ?
Hedefin ne, hangi bölümü istiyorsun ona göre tavsiye vereyim.

AllyRyza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Ali Rıza Teker
Öğretmen tanıdıkların varsa rica edebilirsin ya da beraber çalışabiliriz

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hedefin ne
Tytyi baştan alarak başlayabilirsin

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hocam uyuşukluğu tembelliği atarsanız her şeyi başarabilirsiniz. Sabah kalktığımızda zihnimiz temiz oluyor. Sabah kalktığında bir güzel elini yüzünü yıka ihtiyaçlarını gider kahvaltını yap doğruca masana otur başka bir şeyle uğraşma, ders çalış. Telefonunu salona koy bilgisayarının fişini başka odaya koy söküp. Bu yaz tyt'yi bitirirsen konu olarak acayip rahatlarsın. Yapan adam dershanesiz de yapıyor, yapamayan dershane ile de yapamıyor. İlk önce online derslerden 12. sınıfta kopmamanız lazım. Evet çok zor ama odaklamanız lazım kendinizi. Evet eğitim mükemmel değil, hatta iyi bile değil ama çalışınca her şey oluyor. Sadece odağınızı koruyabilmeniz lazım. Bunu da tek yolu teknolojik aletlerden uzaklaşmak. Çalışarak 8 günde integral bile bitirirsiniz :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam uyuşukluğu tembelliği atarsanız her şeyi başarabilirsiniz. Sabah kalktığımızda zihnimiz temiz oluyor. Sabah kalktığında bir güzel elini yüzünü yıka ihtiyaçlarını gider kahvaltını yap doğruca masana otur başka bir şeyle uğraşma, ders çalış. Telefonunu salona koy bilgisayarının fişini başka odaya koy söküp. Bu yaz tyt'yi bitirirsen konu olarak acayip rahatlarsın. Yapan adam dershanesiz de yapıyor, yapamayan dershane ile de yapamıyor. İlk önce online derslerden 12. sınıfta kopmamanız lazım. Evet çok zor ama odaklamanız lazım kendinizi. Evet eğitim mükemmel değil, hatta iyi bile değil ama çalışınca her şey oluyor. Sadece odağınızı koruyabilmeniz lazım. Bunu da tek yolu teknolojik aletlerden uzaklaşmak. Çalışarak 8 günde integral bile bitirirsiniz :)
Akşam ezanıyla kalk dersin başından otur bilgisayara 3-4 saat takıl. Derste ara verirsen (10 dk'yi geçmesin sakın ama sakın) oturduğun yerden kalkma. Gerin camdan bak başka işlerle uğraş ama oturduğun yerden yap. O masadan kalkarsan inan oturman çok ama çok zor. Telefona da sakın bakma ders arasında.

alex jensen

80+ Silver

aynı kanks

ahenk'

80+ Silver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akşam ezanıyla kalk dersin başından otur bilgisayara 3-4 saat takıl. Derste ara verirsen (10 dk'yi geçmesin sakın ama sakın) oturduğun yerden kalkma. Gerin camdan bak başka işlerle uğraş ama oturduğun yerden yap. O masadan kalkarsan inan oturman çok ama çok zor. Telefona da sakın bakma ders arasında.
Peki dershaneye gitmeli miyim ? Birinin beni ittirmesi lazım çünkü. İlk başlarda o otoriteyi sağlayamam diye düşünüyorum. Bir de ailevi birçok sıkıntımız var yani 2 gün okula gidiyoruz onda bile motive oluyorum dershane etki eder bence

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Her tm öğrencisi gibi psikoloji. Alternatif olarak ise siyaset bilimi.
Hocam senin işin daha kolay o zaman hiç fen derslerine bakmana gerek yok ayt için. Bu seninki bebek işi demek değil aksine fencilere oranla toparlaman daha mümkün demek. Çünkü fen derslerinde konuyu öğrenmek yetmiyor bir de dolu test çözmen lazım soru kalıplaırnı da öğrenmen lazım.

coLSwaG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Eren Güler

Reis tytde konu sormuyorlar, hangi konu uçup gitmiş mesela (konu sormuyorlar dediğim ortaokul matematiğine yakın soruyorlar)

Top Bottom