Neler Yeni

1200VA UPS ile 1500VA UPS'nin Elektrik Tüketimleri Ne Kadardır?

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Yasin
Merhabalar, makelsan 1500VA UPS aldım ama fazla güçlü gereklsiz bir alışveriş mi yaptım diye düşünmüyorum değilim.
Sistemim R5 3600X, RX 5600XT, 1SSD 1 HDD, 600W SilverStone PSU, B450 Tomahawk, 2 RGB 3600MHz RAM ve 4 FAN'lı sistemim var.
Bu sisteme de zaten 1200VA bir UPS kurtarır değil mi ucu ucunamı yeter yoksa?
Son olarak aralarında ne kadar bir elektrik faturaya yansır 1500VA çok harcarsa 1200VA göre onu alacağım çünkü?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
:D Fatura olarak 0 farkeder. Bilgisayar kasanız ya da başka bir şeyler de takıyorsanız tüm cihazlarınız çektiği kadar güç sağlar UPS. Yani cihaz 1500VA diye komple 1500W güç çekecek değil :D Kısacası maddi açıdan sizin için sıkıntı değilse UPS ne kadar yüksek alırsanız o kadar iyi. UPS yüzde olarak daha az çalışacağı için ömrü uzun olur. 1500 VA kalsın derim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle düşünebilirsiniz sizin evdeki bir priziniz max 2500W verebiliyor diyelim. Bir şey takmadığınız zaman da o elektriği çekiyor mu? Yoksa bağladığınız şeye göre(telefon, buz dolabı, klima vs) mi güç çekiyor. Aynı mantıkla UPS kendisi güç tüketmez. UPSe bağladıklarınız ne kadar harcarsa prizden o kadar çeker.

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
:D Fatura olarak 0 farkeder. Bilgisayar kasanız ya da başka bir şeyler de takıyorsanız tüm cihazlarınız çektiği kadar güç sağlar UPS. Yani cihaz 1500VA diye komple 1500W güç çekecek değil :D Kısacası maddi açıdan sizin için sıkıntı değilse UPS ne kadar yüksek alırsanız o kadar iyi. UPS yüzde olarak daha az çalışacağı için ömrü uzun olur. 1500 VA kalsın derim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle düşünebilirsiniz sizin evdeki bir priziniz max 2500W verebiliyor diyelim. Bir şey takmadığınız zaman da o elektriği çekiyor mu? Yoksa bağladığınız şeye göre(telefon, buz dolabı, klima vs) mi güç çekiyor. Aynı mantıkla UPS kendisi güç tüketmez. UPSe bağladıklarınız ne kadar harcarsa prizden o kadar çeker.
Tamam da genede bu cihazın 2 tane sağlam aküsü var kömüş gibi ağır zaten.
Elbet bununda bir faturaya etkisi olur sadece 1200VA olanın aküsü 7AH 1500 olanın 9AH aküsü var bu ikisinin arasında ne kadar fatura farkı olur ki?
Ahali ile fatura açısından zaten kavgalıyım :D
PC mining yaptıgı için açık kalıyor nerdeyse full
1 ayda 50TL'de o cihaz yakar diye okumuştum.

Top Bottom