Aynı işlemciyi kullanıyorum ve aynı sorun bende de vardı. Boşta çalışırken 45-50 derece, oyunlara girdiğimde ise 95-100 dereceye çıkıyordu. MX4 Arctic termal macun alıp termal macunu değiştirdim; şu an boşta 35 derece, oyuna girdiğimde ise 60-70 derece oluyor. (stok fan kullanıyorum)Birkaç hafta önce vatandan 12400f 6700 XT li sistemi aldım. Sistem bugün montajlı şekilde geldi. Soğutucu olarak "Xigmatek Apache Plus 120mm Rgb" soğutucu var. Sistem boştayken CPU 53-55 derecede çalışıyor. OCCT'de CPU + Ram testini başlattım ve 30 saniye olmadan sıcaklıklar 99-100 derecelere çıktı. Testi durdurdum. Bu sistemi başka alan oldu mu sizde de böyle sorunlar var mı? Ne yapabilirim sıcaklığı düşürmek için?
Tam linki atar mısın hocam soğutucunun13400f işlemcim ve phantom sprit 120 se soğutucum var, yük altında 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Bu tarz da bir soğutucu almanı öneririm.
Stok fan yok. Kutusuz fansız geldi. Mecbur yeni soğutucu alcaz.stok fanı tak daha iyi soğutur
Aynı sistemi ben de aldım elime daha yeni ulaştı hatta 12400f kutusu yerine 5600 kutusu geldi daha sıcaklık testi yapmaya fırsatım olmadı bakalım görücez siz yine de güzel kule tipi soğutuxu önerir misiniz muhtemelen geçiş yaparım ona bu soğutucu cırt gibi geldi bana daStok fan yok. Kutusuz fansız geldi. Mecbur yeni soğutucu alcaz.
ID-COOLING SE-214-XTAynı sistemi ben de aldım elime daha yeni ulaştı hatta 12400f kutusu yerine 5600 kutusu geldi daha sıcaklık testi yapmaya fırsatım olmadı bakalım görücez siz yine de güzel kule tipi soğutuxu önerir misiniz muhtemelen geçiş yaparım ona bu soğutucu cırt gibi geldi bana da