t1k3beratfatih
80+ Bronze
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
eyw reiskral ahkam kestiğim falan yok, yazım üslübun bana ters. Ayrıca dolar veya altın alacaksan acele et alım satım farkı her geçen gün artıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
uzun vade olarak düşündüm çok teşekürler kral 3 ila 4 yılık bi süreç olarak planladım bunuHalka arzlar bu saatten sonra sıkıntı ilk gününden çorba parası bile etmeyecek karlar için tavan bozanlarla doldu artık son 4 halka arz bunu kanıtlar nitelikteydi. Ya onlar gibi ilk günden 20-30 lira için bozacaksın paranı ki o paranın da eline geçmesi 2 gün araya hafta sonu girmezse. Yani pek mantıklı olmuyor. Ama illa borsaya girmek niyetindeysen bu miktarda parayla uzun vadeli düşünmen bence daha akıllıca olur çünkü kısa vadede muhtemelen seçim sonrası senin düşündüğün aday kazanırsa ilk bir hafta gibi bir süre taban bekleniyor sonrasında ne kadar toparlar bilemem. Ama yok ben bugün borsaya girecem 13k ile bundan sonra da her ay 100 TL de olsa 10000 TL de olsa az ya da çok demeden borsaya ekleme yapacam, 10 sene sonra elime mantıklı bi para geçer belki diye bir düşünceye sahipsen 8/10 plan. Ama kısa vade düşünüyorsan dolar hızlı uçacak gibi kim kazanırsa kazansın ama uçtuğunda kar almayı bilmen lazım. Unutma kar cebinde güzeldir. Arkadaşlardan biri yukarıda da bahsetmiş altın sadece değerini korur belki üzerine az bi şey oynama yapar ama gram altın alman burada önemli bi etken. Altın konusunda ALTINS1 adında bir emtia hissesi var borsa İstanbulda. TC darphanesinin çıkarttığı bir altın sertifikası gram altından bir miktar daha pahalıya geliyor ama bir araştırmanı önerebilirim en kötü genel bilgi edinmiş olursun emtia ile ilgili.
Ayrıca kimsenin verdiği tavsiye ile iş yapma. Verdikleri tavsiyeleri git araştır youtube ve internet bu iş için oldukça fazla iyi ve kötü bilgiye sahip o yüzden bilgilerini de birkaç kez teyit et.