Neler Yeni

13.000TL Sistemim Değerinde Para var ve Bunu Nasıl Yatırım Yaparak Kullanabilirim?

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Berat fatih
kral ahkam kestiğim falan yok, yazım üslübun bana ters. Ayrıca dolar veya altın alacaksan acele et alım satım farkı her geçen gün artıyor
eyw reis
Mesaj otomatik birleştirildi:

Halka arzlar bu saatten sonra sıkıntı ilk gününden çorba parası bile etmeyecek karlar için tavan bozanlarla doldu artık son 4 halka arz bunu kanıtlar nitelikteydi. Ya onlar gibi ilk günden 20-30 lira için bozacaksın paranı ki o paranın da eline geçmesi 2 gün araya hafta sonu girmezse. Yani pek mantıklı olmuyor. Ama illa borsaya girmek niyetindeysen bu miktarda parayla uzun vadeli düşünmen bence daha akıllıca olur çünkü kısa vadede muhtemelen seçim sonrası senin düşündüğün aday kazanırsa ilk bir hafta gibi bir süre taban bekleniyor sonrasında ne kadar toparlar bilemem. Ama yok ben bugün borsaya girecem 13k ile bundan sonra da her ay 100 TL de olsa 10000 TL de olsa az ya da çok demeden borsaya ekleme yapacam, 10 sene sonra elime mantıklı bi para geçer belki diye bir düşünceye sahipsen 8/10 plan. Ama kısa vade düşünüyorsan dolar hızlı uçacak gibi kim kazanırsa kazansın ama uçtuğunda kar almayı bilmen lazım. Unutma kar cebinde güzeldir. Arkadaşlardan biri yukarıda da bahsetmiş altın sadece değerini korur belki üzerine az bi şey oynama yapar ama gram altın alman burada önemli bi etken. Altın konusunda ALTINS1 adında bir emtia hissesi var borsa İstanbulda. TC darphanesinin çıkarttığı bir altın sertifikası gram altından bir miktar daha pahalıya geliyor ama bir araştırmanı önerebilirim en kötü genel bilgi edinmiş olursun emtia ile ilgili.
Ayrıca kimsenin verdiği tavsiye ile iş yapma. Verdikleri tavsiyeleri git araştır youtube ve internet bu iş için oldukça fazla iyi ve kötü bilgiye sahip o yüzden bilgilerini de birkaç kez teyit et.
uzun vade olarak düşündüm çok teşekürler kral 3 ila 4 yılık bi süreç olarak planladım bunu

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Utku EREN
eyw reis
Mesaj otomatik birleştirildi:

uzun vade olarak düşündüm çok teşekürler kral 3 ila 4 yılık bi süreç olarak planladım bunu
uzun vade gideceksen bi kaç tavsiye olsun sana o zaman;
1- Öyle her gün girip de hisselerimin durumu ne satayım mı vs diye bakma. bİr kaç tane güvendiğin hisse bul ayda 1 kez durumlarına bak
2-Az çok deme her ay ekleme yap
3-önemli olan kaç farklı şirketin hissesine sahip olduğun değil ne kadar sağlam şirketlerin hissesine sahip olduğun
4-aldığın hisselerin temettü , rüçan gibi durumları var mı bunları araştırabilirsin.
5- Haberlerle kafanı bulandırma şu an hangi hissenin 5 yıl grafiğini açarsan aç %300 gibi pozitif sayıalr görürsün zaten o yüzden panik yapma
6- kimseden yatırım tavsiyesi alma buna ben de dahil , her zaman kendin araştır.
7- hangi şirket/sektör yılın hangi zamanı daha çok iş yapıyor bunları bulmaya çalış. Örneğin turizm firmaları en çok yazın öne çıkar yaza iyi başlangıç yapmak için yatırımlarını bahar döneminde yapmalıdırlar. Sen bu firmalara temmuz gibi girersen pek bi karın olmaz ama onlar yatırımlarını açıklamadan örneğin nisan gibi girersen daha yüksek kar edersin vb.
Bunlar benim başıma gelen tecrübeler. Sen aynılarını yaşamak zorunda değilsin ama bunlar aklının bi köşesinde bulunsun. Keşke birileri yıllar evvel bunları bana söyleseydi :D
8-:D :D :D Yatırım Tavsiyesi Değildir :D :D :D

ege_onall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
ege
kankam yazılanları okudum da trde ne yatırım yapılır ne altın alınır ne de dolar tuvalet kağıdı bile alsan en az doların 2-3 katı kadar daha fazla değerlenmiş oluyor sen en iyisi git kendine güzel bi hazır sistem al uyguna 2 yıl kullanır sonra satarsın zaten yine doların kazanıcağı değerin de üstüne satmış olursun 2 yıl kullanmak da sana kalır

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Anıl Genç
Instagram
https://www.instagram.com/anl.gnc/
Steam
https://steamcommunity.com/id/mares34/
Twitter
anlgnc
Facebook
AnilGandalfGenc
Discord
anilgenc
kardeşim gram altın al tüm paranla seçimden sonra %15 falan artacak en azından paranı korumuş olursun sakın çeyrek yarım veya tam altın alma bozdururken büyük zarara uğruyorsun

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Berat fatih
kardeşim gram altın al tüm paranla seçimden sonra %15 falan artacak en azından paranı korumuş olursun sakın çeyrek yarım veya tam altın alma bozdururken büyük zarara uğruyorsun
sanırım burda tecrübe konuşuyor

Top Bottom