Neler Yeni

130w 3060 vs 100w 3070

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
laptop araştırıyorum ama hangisini tercih etmem lazım karar veremedim bir tarafta
r7 6800h 130-140w 3060 6gb ve ddr5 16gb
İ7 11800h 100w 3070 8gb ve ddr4 16gb
Fiyatları nerdeyse aynı marka bazlı olmaması için marka vermedim bilerek yoksa herkes aynı cevabı verirdi ama piyasayı bilenler 3060li modelin ne olduğunu anlamıştır. Bazı yerlerde artık 3060 ın 6gb lık belleğinin yeterli olamdigini okudum siz ne düşünüyorsunuz ne kadar bir performans farkı olur.(baktığım modele140w demişler ama bildiğim kadarıyla 140w lık 3060 yok hatta 150w diyen yerlerde var)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
marka bazli urune bakilmamasi icin model vermemissin ama o zaman kasasi hakkinda nasil yorum yapicaz? sadece ozellik olarak baktiginda 1. urun bana gore daha iyi.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Selamlar,

Yüksek ihtimalle ilk seçenekteki laptop Asus ROG serisinden. Değilse de şöyle bir yorum yapabilirim.
Asus Rog Zephyrus ve Strix modellerini çok araştırdım ve yaklaşık 15-20 gün önce bir tanesini kız arkadaşım için satın aldık.
6800hx , 120W 3060 1tb ssd be 16gb ddr5 bellek ve 2K IPS panel mevcut.

Ekran kartını ve işlemciyi bir hayli zorlamamıza rağmen gerek soğutma performansı gerek verdiği değerler olsun neredeyse kusursuz. Kendim 11400F , 3060Ti ile bir desktop kullanmama rağmen karılaştırdığımda gerçekten bir laptopa göre çok çok iyi değerler veriyor.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
marka bazli urune bakilmamasi icin model vermemissin ama o zaman kasasi hakkinda nasil yorum yapicaz? sadece ozellik olarak baktiginda 1. urun bana gore daha iyi.
1. Ürün asus rog strix bunu dediğimde herkes onu der. 2. Ci model her markada var

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
140w 3060 vs 100W 3070 için aşağıdaki videodan FPS değerlerini karsılastırabilirsin neredeyse fark yok denecek kadar az ki senin seçeneklerinde DDR5 vs DDR4 ram ile daha da düşecektir fark.

Bunun yanı sıra Laptop için batarya performansı açısından Ryzen çok daha avantajlı (Kendi masaüstümde İntel kullanıyorum ama bunu rahatlıkla söyleyebilirim)

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Selamlar,

Yüksek ihtimalle ilk seçenekteki laptop Asus ROG serisinden. Değilse de şöyle bir yorum yapabilirim.
Asus Rog Zephyrus ve Strix modellerini çok araştırdım ve yaklaşık 15-20 gün önce bir tanesini kız arkadaşım için satın aldık.
6800hx , 120W 3060 1tb ssd be 16gb ddr5 bellek ve 2K IPS panel mevcut.

Ekran kartını ve işlemciyi bir hayli zorlamamıza rağmen gerek soğutma performansı gerek verdiği değerler olsun neredeyse kusursuz. Kendim 11400F , 3060Ti ile bir desktop kullanmama rağmen karılaştırdığımda gerçekten bir laptopa göre çok çok iyi değerler veriyor.
Aldığınız model nedir

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Aldığınız model nedir

Aldığımız model buydu. Biz 20 gün kadar önce 30.500 TL 'ye almıştık. Şu an aynı linkteki fiyat bu ama daha uyguna satılıyor mu araştırmak lazım.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Normalde direk monster tuplarin 3070 Max p modelini alıcaktım daha önce kullandım memnundum ekstra bir soğutucu ile sıkıntısız oluyor ayrıca ekranları qhd flim falan izlerken de güzel ama satıştan kaldırmışlar

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
1. Ürün asus rog strix bunu dediğimde herkes onu der. 2. Ci model her markada var
2.nin tam modeli ve fiyatlari lazim yoksa tam bir karsilastirma yapamayiz. 2022 serisi rog strixler iyi diger model kaliteli bir sey degilse onu kimsenin onermemesi normal olur zaten.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Normalde direk monster tuplarin 3070 Max p modelini alıcaktım daha önce kullandım memnundum ekstra bir soğutucu ile sıkıntısız oluyor ayrıca ekranları qhd flim falan izlerken de güzel ama satıştan kaldırmışlar
Hocam attığım laptopta QHD fakat Monster ile Asus arasında arada kalmak ne bileyim birazcık garip. Bunu nefret ettiğim veya diğerini çok sevdiğim için söylemiyorum fakat BMW ile Şahin kıyaslamak gibi bu birazcık. Bi tarafta gerçekten belki en iyi marka bir taraftan her yanı sorunlarla dolu, aynı donanımı daha ucuza satmak için düşük kalitede malzeme üreten bir türk firması. Seçim tabii ki senin :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam aynı fiyata 130w lık 6800h li rog strix var ben onu tercih ederim daha performanslı bir model Asus kalitesinden şüphem yok gayet iyi laptoplar
Hocam bu biraz senin ne beklediğinle alakalı biz laptopu sürekli yanımızda taşıyoruz, ML & DL ile uğraşıyoruz. Bizim için ekranın 1080P 300Hz olması değil 2K 165 Hz olması daha avantajlı. Laptopun ağır ve soğutma performansından ziyade hafif ve taşınabilir olması daha değerliydi o yüzden biz zephyrus modelini seçtik. Sen ihtiyacına göre tercihte bulunabilirsin.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
2.nin tam modeli ve fiyatlari lazim yoksa tam bir karsilastirma yapamayiz. 2022 serisi rog strixler iyi diger model kaliteli bir sey degilse onu kimsenin onermemesi normal olur zaten.

Normalde direk monster tuplarin 3070 Max p modelini alıcaktım daha önce kullandım memnundum ekstra bir soğutucu ile sıkıntısız oluyor ayrıca ekranları qhd flim falan izlerken de güzel ama satıştan kaldırmışlar. Piyasada 30k civarında bulabildiğim en mantıklı 3070 li laptop bu maalesef
Hocam attığım laptopta QHD fakat Monster ile Asus arasında arada kalmak ne bileyim birazcık garip. Bunu nefret ettiğim veya diğerini çok sevdiğim için söylemiyorum fakat BMW ile Şahin kıyaslamak gibi bu birazcık. Bi tarafta gerçekten belki en iyi marka bir taraftan her yanı sorunlarla dolu, aynı donanımı daha ucuza satmak için düşük kalitede malzeme üreten bir türk firması. Seçim tabii ki senin :)

Hocam bu biraz senin ne beklediğinle alakalı biz laptopu sürekli yanımızda taşıyoruz, ML & DL ile uğraşıyoruz. Bizim için ekranın 1080P 300Hz olması değil 2K 165 Hz olması daha avantajlı. Laptopun ağır ve soğutma performansından ziyade hafif ve taşınabilir olması daha değerliydi o yüzden biz zephyrus modelini seçtik. Sen ihtiyacına göre tercihte bulunabilirsin.
Taşınabilirlik açısından zephyrus modelleri daha mantıklı ama benim için pek önemli değil.
Mosnter Tulpar ın i7 10. Nesil 3070 maxp laptopbunu 2 3 ay kullanma fırsatım oldu ve hiç bir sorunum olmadı gerçekten zorladık ekran kartı full güçte çalışıyordu ekstra bir soğutucu ile sorunsuz kullandik kalitesi falan abartıldığı kadar kötü olamdigini düşünüyorum bir Asus kadar olmaz ama alt seviye bir makine değil kesinlikle. Sırf malzeme kalitesi yüzünden 3070 i görmezden gelmek istemiyorum

Top Bottom