14 yaşında fitness yapılır mı

x_Akki

80+
Reaksiyon skoru
28
Selam 14 yaşındayım boy 1.63 kilo 65 dış görünüşümden biraz rahatsızım kilo vermek ve kas kütlesi kazanmak istiyorum sizce bu yaşta yapmam sağlık açısından sıkıntı yapar mı veya nasıl yapnalıyım

Selam 14 yaşındayım boy 1.63 kilo 65 dış görünüşümden biraz rahatsızım kilo vermek ve kas kütlesi kazanmak istiyorum sizce bu yaşta yapmam sağlık açısından sıkıntı yapar mı veya nasıl yapnalıyım
Kas kütlesi kazanmaya çalışmaktan çok önce diyet yap ve eğer spor istiyorsan kardiyo yap yaşın küçük bence daha 16 gibi başla

Kas kütlesi kazanmaya çalışmaktan çok önce diyet yap ve eğer spor istiyorsan kardiyo yap yaşın küçük bence daha 16 gibi başla
Hmm anladıgım kadariyla şimdilik diyet ve basit hareketlerle kilo ver diyosun ve sonra kas kütlesi kazan diyosun

kardeşim 15 yaşından önce yapmanı tavsiye etmem. dengeli beslen yürüyüş yap koşu yap. kas kazanmak içinde kendi vücut ağırlığında antrenmanlar yap şınav barfiks felan

Hmm anladıgım kadariyla şimdilik diyet ve basit hareketlerle kilo ver diyosun ve sonra kas kütlesi kazan diyosun
Aynen öyle diyorum kardeşim şimdi önce kilonu ver yaşın biraz ilerlesin sonra kas yaparsın Kardiyo dediğim şeylerde koşu bandı, bisiklet , yüzme gibi kalori yaktiracak hareketler ona göre

Diyetinde başarılar

ilk yağ yakıp sonra kas kütlesi yap ama doğal şekilde sakın internettten gördüğün haplarla falan yapma diyetini protin tozu creatin bcaa falan doğallıktan çıkarmıyor ama daha şimdilik kullanma

Bcaa = para tuzagı
ilk yağ yakıp sonra kas kütlesi yap ama doğal şekilde sakın internettten gördüğün haplarla falan yapma diyetini protin tozu creatin bcaa falan doğallıktan çıkarmıyor ama daha şimdilik kullanma

Bende senin yaşlarinda baslamıştım birkaç aya 19olacagım.Dis gorunusten rahatsizsan baslayabilirsin fakat karma dovus sporlarına yonelsen daha iyi olabilir.Hem kilo verir hem de kendini savunmuş olursun.Vucut gelistirme yap fakat karma dovus sporlarindan sonra yonelirsin

Fitness güzel ama yaşına göre erken onun yerine başka bir spor dalında (voleybol, basketbol, tenis, yüzme) vs. kendini geliştir hem öyle de spor yapmış oluyorsun kas kazanıyorsun üstüne üstlük çevren genişler eğlenirsin hobin olur.

yapılır da millete özenip steroid falan kullanma 18 olamadan saçların dökülür

Geri