Neler Yeni

144-165hz bir monitör önerir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alper Mutlu
Bütçe
4000

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
ölü piksel şans işi değilmi her monitördü oluyor galiba😃
Mesaj otomatik birleştirildi:

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
24 inch full hd monitör fiyatları nasıl bu kadar uçuyor anlayabilmiş değilim. Gün geçtikçe çok arttı.

LG 24GN600-B
LG 24GN650-B
ASUS VG249Q
MSI G241
GIGABYTE 24F / 24F-2

Bunu alabilirsin dostum. Kontrastı biraz düşük ama gaming açısından seni pek etkilemez. Ghosting problemi olmayan IPS'lerden biridir.

Burda da incelemesi var. 600-b modeli ile 650-b modeli aynı. Video'yu izleyince anlayacaksın. 650-b'de ayaklar işlevli, pivot özelliği falan var 600-b'nin ayaklar ise sabit.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu üç modelden birini tercih edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alper Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
24 inch full hd monitör fiyatları nasıl bu kadar uçuyor anlayabilmiş değilim. Gün geçtikçe çok arttı.

LG 24GN600-B
LG 24GN650-B
ASUS VG249Q
MSI G241
GIGABYTE 24F / 24F-2

Bunu alabilirsin dostum. Kontrastı biraz düşük ama gaming açısından seni pek etkilemez. Ghosting problemi olmayan IPS'lerden biridir.

Burda da incelemesi var. 600-b modeli ile 650-b modeli aynı. Video'yu izleyince anlayacaksın. 650-b'de ayaklar işlevli, pivot özelliği falan var 600-b'nin ayaklar ise sabit.
Yazdığınız ASUS modelin iatmıştım zaten ghosting falan oluyor diye. Ben çok heveslenmiştim ama o yorumlar biraz geri itti beni

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Yazdığınız ASUS modelin iatmıştım zaten ghosting falan oluyor diye. Ben çok heveslenmiştim ama o yorumlar biraz geri itti beni

Asus VG249Q ile VG249Q1R yani sizin konu başında alıp, ghosting sorunları nedeniyle vazgeçtim dediğiniz monitör aynı paneli kullanıyor mu? Bilmiyoruz. Muhtemelen kullanmıyor.

Asus VG249Q Panda model bir panel kullanıyor ve testlerde çok başarılı. Lakin şu anda inanılmaz pahalı, alınmaz. Haziran 24'de 2750 TL'ye satılan monitör, şu anda aynı satıcı da 4679 TL'ye satılıyor. Bu normal falan değil.

Attığım linkteki LG model alınabilir. Güzel bir model o da.

Monique mesela Dell model bir alternatif daha eklemiş 200 lira daha uygun o da incelenip, alınabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alper Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asus VG249Q ile VG249Q1R yani sizin konu başında alıp, ghosting sorunları nedeniyle vazgeçtim dediğiniz monitör aynı paneli kullanıyor mu? Bilmiyoruz. Muhtemelen kullanmıyor.

Asus VG249Q Panda model bir panel kullanıyor ve testlerde çok başarılı. Lakin şu anda inanılmaz pahalı, alınmaz. Haziran 24'de 2750 TL'ye satılan monitör, şu anda aynı satıcı da 4679 TL'ye satılıyor. Bu normal falan değil.

Attığım linkteki LG model alınabilir. Güzel bir model o da.

Monique mesela Dell model bir alternatif daha eklemiş 200 lira daha uygun o da incelenip, alınabilir.
oyun oynarken sıkıntı çıkarmaz değil mi? bazı yerlerde IPS yerine VA daha mantıklı diyenler var da oyun için

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
oyun oynarken sıkıntı çıkarmaz değil mi? bazı yerlerde IPS yerine VA daha mantıklı diyenler var da oyun için

Ucu açık ve manasız yorumlar bunlar. Çok merak ediyorsanız IPS, VA panel farklarını anlatan kısa yazılar okuyabilirsiniz. Ben de IPS bir oyuncu monitörü kullanıyorum (Benq ex2510s), VA panel bir Samsung TV kullanıyorum. İkisinden de memnunum.

IPS paneller renkleri daha doğru verirler ama kontrast oranları ve siyahları tam yansıtma oranları düşüktür. VA panel daha farklı. Orda yüksek kontrast oranlarına çıkabilirsiniz böylece siyah, beyaz daha gerçekçi görünür fakat dezavantajlı kısmı ise renkler boyalı gibi yapay görünebilir.

Monitörlerde TN panel tepkime süreleri nedeniyle tercih ediliyor. Fakat günümüzde IPS veya VA monitörler bu tepkime sürelerine oldukça yaklaştı ve bizim gibi e-sporcu olmayan günlük kullanımda film, dizi tüketen, yazı okuyan kullanıcılar için gayet ideal bir panel türü haline geldiler. IPS de alınabilir, VA da alınabilir, gidip görmek ve gözün beğenmesi en güzeli ama kim uğraşacak. Benim kişisel tercihim her zaman IPS'ten yanadır.

Son olarak ghosting konusunda ise; va'da vardır yoktur, ips'de vardır yoktur gibi kesin bir muhakeme yok. Üreticilerin ürettiği modellere göre değişiyor. O yüzden de youtube incelemeleri bu konuda güzel referans oluyor.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk

Tekrar bu monitör indirime girdi. Direkt yapıştırabilirsin.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,626
İsim
Kerem Çavuş
Ben bu monitörü kullanıyorum ghosting ve ölü piksel çıkmadı fakat ışık sızması var

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanımları FPS Oyunları Toplama Ve Hazır Sistemler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Al Aga 180HZ Ben Aldım Mükemmel Monitör 3400 tl ama 24 inch

Lubbock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Efe

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
bu monitör neden indirime girip girip 4.5kya yükseliyor

Bence 24 inch monitörlerde ciddi bir stok sorunu var. İnanılmaz fiyatlar oynuyor. İtopya, Gaming.gentr. vb firmalar da bunu değerlendiriyor diye düşünüyorum. Aynı zamanda bazen de inanılmaz ucuza satıyorlar. Amazon US'de 180 dolar olan monitörü 3000 TL'ye falan veriyorlar. Tam çözemedim ama bu monitörlerdeki oynaklık nedeniyle PC HOCASI GG6 sistemi aldıktan sonra 25 gün monitör almamıştım. 4600 TL'ye alacağım monitörü 3750 TL'ye almıştım. Türkiye ekonomisi, kur, gaming ürünlerin dalgalı fiyatı, firmaların pazarlama stratejileri, stok durumları. Çok fazla değişken var.

Bu arada monitörlerle alakalı fiyatlar yurtdışında da sabit değil. Yani atıyorum Asus monitörün biri bir ülkede 180 dolar diğer ülkede 120 dolar (yerel fiyatlandırmanın karşılığı) gibi. Bu monitöre özel değil.

Top Bottom