Neler Yeni

Yardım 144Hz Monitörde Yüksek FPS Değerine Rağmen 60Hz Akıcılığı Sorunu!

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Özellikle masaüstünde çok rahat ayırt edebiliyorum. Monitörüm ilk geldiğinde 60'tan 144 e çektikten sonra bu ne olmuştum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözüm bulabilirseniz buraya da yazın ihtiyacı olan ileride faydalanır. Umarım çabucak çözersiniz.
Dostum herkesin gözü 60 tan 144 e çıkınca aradaki farkı anlar, ben de 144 Hz monitörü ilk açtığımda masaüstünde "bu olağanüstü" dediğimi hatırlıyorum. Ama 120 den 90'a 75 den 60'a gibi küçük farkları oyunu oynuyorken anlamak gerçekten zor. Neredeyse imkansız.
Ayırt ediliyor dostum. En azından benim için.

V-sync açık olsa 120 fps alamaz. V-sync ile ilgisi yok.
Hayır adaptif V-sync sizin FPS'ine göre bir yenileme hızı sunabiliyor. 40-65 alıyorken 60hz, 65-80 alıyorken 75hz gibi gibi. Açıkçası oyunlarda hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama oyun motorlarında iş böyle oluyor.

arajmer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Abdullah Sayhan
Twitter
arajmer
Dostum herkesin gözü 60 tan 144 e çıkınca aradaki farkı anlar, ben de 144 Hz monitörü ilk açtığımda masaüstünde "bu olağanüstü" dediğimi hatırlıyorum. Ama 120 den 90'a 75 den 60'a gibi küçük farkları oyunu oynuyorken anlamak gerçekten zor. Neredeyse imkansız.

Hayır adaptif V-sync sizin FPS'ine göre bir yenileme hızı sunabiliyor. 40-65 alıyorken 60hz, 65-80 alıyorken 75hz gibi gibi. Açıkçası oyunlarda hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama oyun motorlarında iş böyle oluyor.
İlk mesajına katılıyorum. Ama ikincisinde de adaptifse en kötü 100 e sabitlemesi gerekir diyelim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
eray yüksel
Merhaba. Ben bilgisayarımda Rust oynarken 120fps almama rağmen monitörüm bunu 60Hz olarak ekranima vuruyor. Aynı şey League of Legends oynarkende geçerli. Ama oyunları oynarken alt+tab yapıp oyuna tekrar girsem 5 - 6 saniyeliğine akıcı bir hale geliyor fakat sonra tekrar 60Hz değerine düşüyor. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmam lazım ??

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 3600 (overclock yapılmadı)
Sapphire Pulse Rx5500xt 4gb o.c
Adata Spectrix D41 2x8 3200mhz cl16 ram
Asus tuf B450M-Plus Anakart
WD Blue 1tb 7200rpm HDD
Şuanlık SSD bulunmuyor ama eklenecek

Monitörüm : Viewsonic VX2458-MHD 144Hz 1ms 23.6" Freesync AÇIK!

bu linkten sistemine uygun versiyonu seçerek monitörün ayarını 144 hz çekmeyi dene freesync kapatmanı tavsiye ederim

Merhaba. Ben bilgisayarımda Rust oynarken 120fps almama rağmen monitörüm bunu 60Hz olarak ekranima vuruyor. Aynı şey League of Legends oynarkende geçerli. Ama oyunları oynarken alt+tab yapıp oyuna tekrar girsem 5 - 6 saniyeliğine akıcı bir hale geliyor fakat sonra tekrar 60Hz değerine düşüyor. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmam lazım ??

Sistem özelliklerim:

WD Blue 1tb 7200rpm HDD

Arkadaşların yazdıklarını okudum. V-sync açman sadece monitorünün fps değerine eşitlemesine yarıyor. Ayrıca 144Hz ve 60Hz monitor kullanan biri olarak ikisi arasındaki fark bariz belli oluyor. Ben format attıktan sonra monitörümün masa üstünde fare imlecinin hareketinden bile ayarlarının düşükte olduğunu anlayıp 144Hz'e alıyorum. Bu sorun ne zamandır var?

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Tolga Yalçın
Başlat- Ayarlar- Sistem- Gelişmiş Görüntü Ayarları- Ekran x için görüntü bağdatırıcı ayarları- monitör sekmesine gidip yenilemeze hızını 144 Hz değerine çekin.

kkxnmbrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Arabul
Arkadaşların yazdıklarını okudum. V-sync açman sadece monitorünün fps değerine eşitlemesine yarıyor. Ayrıca 144Hz ve 60Hz monitor kullanan biri olarak ikisi arasındaki fark bariz belli oluyor. Ben format attıktan sonra monitörümün masa üstünde fare imlecinin hareketinden bile ayarlarının düşükte olduğunu anlayıp 144Hz'e alıyorum. Bu sorun ne zamandır var?
Sorunu sanırsam çözdüm çünkü bu sorun sadece Rust oynarken karşıma çıkıyordu. FPS değerini sabitleyince sanki düzelir gibi oldu. Yardımlarınız için teşekkürler.

Başlat- Ayarlar- Sistem- Gelişmiş Görüntü Ayarları- Ekran x için görüntü bağdatırıcı ayarları- monitör sekmesine gidip yenilemeze hızını 144 Hz değerine çekin.
Zaten öyleydi.

bu linkten sistemine uygun versiyonu seçerek monitörün ayarını 144 hz çekmeyi dene freesync kapatmanı tavsiye ederim
Gerçekten teşekkür ederim sorun Freesync'i kapatınca tamamen çözüldü :)

Sistem özelliklerim:

WD Blue 1tb 7200rpm HDD

ARKADAŞLAR BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN FREESYNC'İ KAPATIN. İYİ GÜNLER :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Hasan ÖZDEMİR

Sistem özelliklerim:

WD Blue 1tb 7200rpm HDD

AMD yazılımında bu aralar ciddi bir sorun var. Yüksek ihtimalle ekran kartı ayarlarında bir problem olabilir. Eğer driverin beta sürümüyse onu öncelikle kaldırmanı tavsiye ederim. Eğer beta sürümü değilse bir önceki driverını yüklemeni öneririm.

Top Bottom