🔥İndirim 14600KF 8099 TL+ 1710 TL cashback Toplam 6390 TL 🔥

7500f 7800x3d 14600kf arasında karar veremiyorum. Anakart işini amd alırsam 4-5'e, intelde 7'ye falan çözebiliyorum. Upgrade etmeyecekler için 14600kf mantıklı ama kendim o kesimde değilim. Bu 7500f'i itopya+iyzicoyla kaça alabiliyoruz bilen var mı?

asus prime b660mk d4 e olur mu hocam ben kullanıyorum 13400f den geçilir mi online oyunlarda valorant ve cs de 240 fps üstü sabit verir mi çünkü ben alamıyorum 13400f ile
Rahat verir ama anakart b760 ların en dibi B760 anakartlarda msi B760M gaming plus falan olsa süper olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7500f 7800x3d 14600kf arasında karar veremiyorum. Anakart işini amd alırsam 4-5'e, intelde 7'ye falan çözebiliyorum. Upgrade etmeyecekler için 14600kf mantıklı ama kendim o kesimde değilim. Bu 7500f'i itopya+iyzicoyla kaça alabiliyoruz bilen var mı?
Cs2 de durum bu mesela 7500F den falan iyi . Önbellek 7500F in daha iyi olsa da 14600K tepe modellerden . Rakibi 9600X

Ekler

• IMG_1922.webp
    IMG_1922.webp
    141.1 KB · Hit: 44
Oyunda ortalama olarak biraz daha iyi, %100ünü kullanan diğer işlerde 7800x3d'den falan da hızlı
9800X3D ile AYNI REnder peroformansı

stok fanla kullanıyorsanız bu işlemci için soğutucu almalısınız. anakartınız da z serisi değilse K özelliğinden faydalanamazsınız.
nasıl faydalanamıyor k öelliğinden faydalanabilir

k özelliği
9800X3D ile AYNI REnder peroformansı

nasıl faydalanamıyor k öelliğinden faydalanabilir

Nasıl faydalanıyor hocam mesela?

Kral k olmayan işlemciler tdp 65watt ise onun üsütüne çıkmaz ama k olanlar daha üstelere çıkabilir

Sen anlamamışsın ki benim demek istediğimi.

K işlemciler çarpan kilidi açık işlemcilerdir ve overclock edilebilir. Ancak bu işlem için Z serisi bir anakart şarttır. B ya da H serisi anakartlar ile overclock olmaz.

Sen anlamamışsın ki benim demek istediğimi.

K işlemciler çarpan kilidi açık işlemcilerdir ve overclock edilebilir. Ancak bu işlem için Z serisi bir anakart şarttır. B ya da H serisi anakartlar ile overclock olmaz.
knk b760mk ile ben nasıl i7 14700k ya oc yaptım ozmn

knk b760mk ile ben nasıl i7 14700k ya oc yaptım ozmn
o yaptığın gerçek overclock sayılmıyor. olsa olsa VRM lere biraz fazla voltaj vermişsindir. Çarpan kilidi ile oynayarak yapılan overclocklara gerçek overclock deniyor :) inanmıyorsan chagpt'ye de sorabilirsin :)
------------------------------------------------------------------------------------------
intel işlemcilerde K harfi ne anlama geliyor

ChatGPT:​

Intel işlemci modellerinde "K" harfi, işlemcinin çarpan kilidinin açık olduğunu ifade eder. Bu da şu anlama gelir:
🔧 Overclock yapılabilir: K harfine sahip Intel işlemciler, kullanıcıların işlemci hızını (frekansını) artırmasına olanak tanır. Yani, standart hızın üzerinde çalışacak şekilde ayarlanabilirler.

Örnek:​

• Intel Core i7-13700K: Bu model overclock edilebilir.
  • Intel Core i7-13700 (K yok): Bu modelin çarpanı kilitlidir, overclock yapılamaz (sınırlı şekilde ayarlanabilir olsa da tam anlamıyla değil).

Özetle:​

HarfAnlamı
KOverclock yapılabilir (çarpan kilidi açık)
FEntegre grafik yok
KFHem overclock edilebilir hem de entegre grafik yok
TDüşük güç tüketimli model
Eğer sistem toplarken performans odaklı bir yapı kurmak istiyorsanız, K serisi işlemciler, uygun anakartla (örneğin Z serisi çipsetli) birlikte overclock için tercih edilir.

Şunu dedin:​

b760 anakartlar ile overclock yapılabilir mi

ChatGPT:​

Hayır, B760 anakartlar ile işlemci overclock yapılamaz.

Detaylı açıklama:​

Intel’in 600 ve 700 serisi yonga setleri arasında sadece "Z" serisi anakartlar (örneğin Z690, Z790) işlemci overclock’ına tam destek verir.
Yonga Setiİşlemci OverclockRAM Overclock
Z790✅ Evet✅ Evet
B760❌ Hayır✅ Evet
H770❌ Hayır✅ Evet

Yani:​

• B760 + K serisi işlemci → İşlemci overclock yapılamaz.
  • B760 + XMP destekli RAM → RAM overclock (XMP profili) yapılabilir.

Ne yapmalısınız?​

Eğer K serisi (örneğin 13700K, 14600K) bir işlemci aldıysanız ve overclock yapmak istiyorsanız, Z serisi bir anakart (örneğin Z790) tercih etmeniz gerekir.
B760 anakartlar daha çok:
  • Overclock düşünmeyen kullanıcılar,
  • Fiyat/performans odaklı sistem kurmak isteyenler için uygundur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,014
Üyeler
175,149
Son üye
efeefe5252
Geri