İntel'de cl hızları çok fark ettirmiyor. Amd olsaydı ben de aynısını söyleyecektim. Intel'de daha yüksek mhz ram alabilirsin tabi anakartın destekliyor ise. (7800Mhz'e kadar desteği var.)
Aynı şekilde kasa 420mm sıvı soğutma destekliyorsa 420mm almanı öneririm. Özellikle iş için alıyorsan, yüksek yük bindireceksen işlemciye 360'ları bile zorlayan bir işlemci.
Onun dışında uyumluluk olarak bir kontrol ettir her şeyini. Kasaya soğutma sığar mı, anakarta alan bırakır mı gibi gibi.
Önerilerim altta.
-Güç kaynağı olarak bence gereksiz abartı gitmişsin bence.
Şunlar işini görmeli.
En ucuz Corsair RM850e CP-9020263-EU Gen5 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Corsair RM850e CP-9020263-EU Gen5 850 W Power Supply özelliklerini incele, 4.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
En ucuz MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply özelliklerini incele, 5.568,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
-SSD'ler kafi fakat aldığın anakartta eşşek gibi soğutma var afedersin
O yüzden bunların soğutucusuz versiyonlarını alman hem daha mantıklı hem daha ucuz. Öbür türlü bunları alırsan anakart m.2 soğutucusunu çıkarman gerekebilir.
Örnek olarak bunu attım. Bunu almak zorunda değilsin tabi.
KINGSTON Marka Kingston 1TB KC3000 NVMe M.2 7000MB / 6000MB Yazma Hızı SKC3000S/1024G SSD Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilonda
www.tebilon.com
-Kasaya gelirsek. Bence daha iyi kasalar vardır ama senin aklındaki ne? Nasıl bir kasa istiyorsun?
Ona göre öneri yaparım sana.
-Ram illa da CL hızına kafan takılırsa git CL30 olanı al ama üstte belirttiğim gibi Intel CL hızından çok Mhz'e önem veriyor.
-Soğutucu paraya biraz kıymaya hazırsanız paylaşıyorum hocam

Daha iyisini bulamazsınız 360mm olarak. O derece iddaalıyım.
Arctic Liquid Freezer III 360 Multi Compatible All In One CPU İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatı, modelleri ve teknik özellikleri Teknosa'da. Arctic Liquid Freezer III 360 Multi Compatible All In One CPU İşlemci Sıvı Soğutucu en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.
www.teknosa.com
Bunun eski versiyonu da var.
Teknik Özellikler: Fan Boyutu 120mm EAN 4895213701983 Fana Kanat Rengi Siyah Max. Hava Akımı 56.3 CFM Fan Çerçeve Rengi Siyah...
www.teknobiyotik.com
-Ve son önemli ikili. İşlemci-Ekran kartı. Garip bir kombo yapmışsın hocam açıkçası çünkü ekran kartına bütçen bu kadar ise eğer bence işlemciden de hafif kısabilirsin. 14700K öneririm. Tabi sen 14900K'yı almak istiyorsan benim önerdiğim sıvı soğutmanın sana daha faydası dokunur. 14700K alırsan senin seçtiğin sıvı soğutma da kalabilir.
Ekran kartı 4070TI Super'e zorla derim ama bütçen yetmiyorsa 4070 super de gayet iyi ekran kartı.
Son olarak bir Intel LGA1700 Contact Frame almanı öneririm sana. (Eğer benim önerdiğim soğutucuyu alırsan içinde geliyor)