- Bütçe
- 15000
Merhabalar.
Başlarda hazır acer nitro kasalardan almak istiyordum ama sonradan bilgisayar toplamak istedim bu yüzden hiç bilmediğim bilgisayar toplama alanına giriştim ve en iyi seçimleri yapmak için bayağı bir araştırdım.
Teoride bir bilgisayar toplamaya dair birçok bilgiye sahip oldum sırada parçaları almak ve işi pratiğe dökmek var ama parça seçimlerim hakkında işi iyi bilenlerden tavsiye istiyorum.
Kurduğum sistem aşağıdaki şekildedir.
MSI MPG A650BN 650W 80 Plus Bronze 120mm Fanlı PSU
AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm İşlemci
Asus Radeon RX 6600 Dual 8G 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı : Sapphire
Kingston 16GB(2x8) Fury Renegade RGB 3200mhz CL16 DDR4 Ram
Asus TUF Gaming B450M-PRO II 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2300MB M.2 SSD (MZ-V7S250BW)
MSI Mag Forge 100M, Temperli Cam, 2X Rgb Fan, 1X 120Mm Fan Atx Gaming Bilgisayar Kasası
Yukarıdaki sistem hakkında şu parça değişimi olursa daha iyi olur yada darboğaz olsun, ram uyumsuzluğu olsun herhangi bir sorun çıkar mı?
Soğutma problemi yaşar mıyım?
Gereksiz harcama yapmış mıyım?
Gibi çoğalabilecek sorular hakkında fikirlerinizi istiyorum. Hazır sistem istemiyorum veyahut sistemi baştan aşağı değiştirmekte istemiyorum eğer çok kötü değilse ve eğer değişim önerilirse lütfen hangi temel sebeplerle olduğunu belirtirlerse çok memnun olurum.
Zaman ayıranlar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Başlarda hazır acer nitro kasalardan almak istiyordum ama sonradan bilgisayar toplamak istedim bu yüzden hiç bilmediğim bilgisayar toplama alanına giriştim ve en iyi seçimleri yapmak için bayağı bir araştırdım.
Teoride bir bilgisayar toplamaya dair birçok bilgiye sahip oldum sırada parçaları almak ve işi pratiğe dökmek var ama parça seçimlerim hakkında işi iyi bilenlerden tavsiye istiyorum.
Kurduğum sistem aşağıdaki şekildedir.
MSI MPG A650BN 650W 80 Plus Bronze 120mm Fanlı PSU
AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm İşlemci
Asus Radeon RX 6600 Dual 8G 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı : Sapphire
Kingston 16GB(2x8) Fury Renegade RGB 3200mhz CL16 DDR4 Ram
Asus TUF Gaming B450M-PRO II 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2300MB M.2 SSD (MZ-V7S250BW)
MSI Mag Forge 100M, Temperli Cam, 2X Rgb Fan, 1X 120Mm Fan Atx Gaming Bilgisayar Kasası
Yukarıdaki sistem hakkında şu parça değişimi olursa daha iyi olur yada darboğaz olsun, ram uyumsuzluğu olsun herhangi bir sorun çıkar mı?
Soğutma problemi yaşar mıyım?
Gereksiz harcama yapmış mıyım?
Gibi çoğalabilecek sorular hakkında fikirlerinizi istiyorum. Hazır sistem istemiyorum veyahut sistemi baştan aşağı değiştirmekte istemiyorum eğer çok kötü değilse ve eğer değişim önerilirse lütfen hangi temel sebeplerle olduğunu belirtirlerse çok memnun olurum.
Zaman ayıranlar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.