Neler Yeni

15 KG'lık direnç bandını boşuna mı aldım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ya ben niye her yeni bir şey aldığımda sorun yaşıyorum ya off.
@fatihcevik hocam tekrar rahatsız ediyorum kusra kalmayın. Sorum şu 15 KG'lik bandı boşuna mı aldım?

Neden diye soracak olursanız?
25 kg lik bant ile
İki ayağımı kattım. Omuz hizasında kaldırmaya başladım. Böyle kuş gibi olmasa da rahat kaldırdım. Çok az dinlenme ile 4x25 set rahat çıktı.
Daha sonra omuz press ( Türkilizceden nefret ediyorum) yaptım. Onu da rahat yaptım. Tek ayağımı koydum kaldırdım. 15 tekrardan sonra baktığımda şaşırdım. Meğer bende omuz kası varmış. 3 parça.
Göğüs fly hareketi yaptım. O da rahattı. Sanki omuz daha çok çalışıyor gibiydi amma.
Sırt falan yaptım.

Hocam lastik mi sıkıntılı yoksa ben mi güçlüyüm? Yoksa ideal mi? 15 kg lık yine de kullanayım mı kalsın mı?
Decathlon yüzünden elimde şu an 15 lik yok pazartesi gelecek.

@reckless86

Son düzenleme:

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Boks şampiyonu olmak ister misin sonuçta Türkiye'de ne şampiyon varsa hepsi boksçu.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaslı adam boks da yapar.
Boksa hiçbir zaman sıcak bakmadım. Ben Wing-Chun, Aikido tarzı sporlara meraklıydım. Wing-Chun biraz zengin işi olduğundan Aikido'ya gittim. Bu arada kaslı değilim. Yani kalıplı değilim. T-shirt altından biraz göğüslerim belli o kadar.

equinoxx

80+ Bronze
@fatihcevik hocam tekrar rahatsız ediyorum kusra kalmayın. Sorum şu 15 KG'lik bandı boşuna mı aldım?

İki ayağımı kattım. Omuz hizasında kaldırmaya başladım. Böyle kuş gibi olmasa da rahat kaldırdım. Çok az dinlenme ile 4x25 set rahat çıktı.
Daha sonra omuz press ( Türkilizceden nefret ediyorum) yaptım. Onu da rahat yaptım. Tek ayağımı koydum kaldırdım. 15 tekrardan sonra baktığımda şaşırdım. Meğer bende omuz kası varmış. 3 parça.
Göğüs fly hareketi yaptım. O da rahattı. Sanki omuz daha çok çalışıyor gibiydi amma.
Sırt falan yaptım.

Hocam lastik mi sıkıntılı yoksa ben mi güçlüyüm? Yoksa ideal mi? 15 kg lık yine de kullanayım mı kalsın mı?

@reckless86

Aslında spora yeni başlayan bir birey için 15 kg'lık bant zaten yeterli. O yüzden pek zorlamaması normal yani. Chest Fly hareketinde omuzunun daha çok çalışmasının sebebi hareketi nizami olarak yapamadığından yani daha çok omuz gücüyle yapmandan kaynaklı. Doğru açıyı gerekli tekrarları yaparak bulursun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Aslında spora yeni başlayan bir birey için 15 kg'lık bant zaten yeterli. O yüzden pek zorlamaması normal yani. Chest Fly hareketinde omuzunun daha çok çalışmasının sebebi hareketi nizami olarak yapamadığından yani daha çok omuz gücüyle yapmandan kaynaklı. Doğru açıyı gerekli tekrarları yaparak bulursun.
Hocam ben 25 lik ile çalıştım. Düzenledim eksik bilgiyi.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3

25 kg lik bant ile
Sırt falan yaptım.

@reckless86
Dediklerinize göre 25 kg size yeterli gelmiş gibi duruyor. İstersen 15 kg bandı iade edip 35 kg olan bandı alabilirsin. Her hareketi 25 kg ile rahat yapıyorsan biraz zorlaması açısından 35 kg gerekli gibi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Dediklerinize göre 25 kg size yeterli gelmiş gibi duruyor. İstersen 15 kg bandı iade edip 35 kg olan bandı alabilirsin. Her hareketi 25 kg ile rahat yapıyorsan biraz zorlaması açısından 35 kg gerekli gibi.
Hocam şöyle rahat derken yaptıktan sonra bittim. Kollarım çok kötü oldu. Yani en fazla 10 dk çalıştım.
35 e gereğ yoğ!

Decathlon danışmana ulaştım sizden önce. Şey dedi. 15 i iade edebilirsiniz eğer rahat geliyorsa.
Sonra ben dedim ki şimdi spora yeni başlayacak ve hayatında hiç spor yapmamış birinin 25 kg ile başlamasının zararı var mıdır? Yani tamam rahat ama belki kaliteli yapmıyorumdur vesaire. ( Omuz pres ve biceps curl iyiydi valla)

Şey dedi temsilci spora ilk defa başladığımı öğrenince direkt 25 kg ile başlarsanız ilk etapta sağlıklı gelişim olmayabilir. 15 kg ile yavaştan geliştirip daha sonra 25 e geçmeniz tavsiyemdir.

Katılıyor musunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani en fazla 10 dk çalıştım.
25 KG'nin benim için yeterli gelip gelmediğini kaç dk lık egzersizle anlayabilirim? 1 tam vücut yapayım mı?

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Katılıyor musunuz?
Ya şöyle katılmıyorum çünkü yeterli geliyorsa düşük ağırlığa gerek yok. Ama bence kalabilir 15 kg. Çünkü antrenmanın başında 25 kg rahat gelebilir ama antrenman sonuna doğru enerji biteceği için ve yorulacağın için bazı hareketlerde 25 kg kaldıramayabilirsin.

25 KG'nin benim için yeterli gelip gelmediğini kaç dk lık egzersizle anlayabilirim? 1 tam vücut yapayım mı?
Evet tabii, 10 dakikalık egzersiz yanıltıcı olur. Kendini fazla zorlarsan muhtemelen yarın kollarını açmakta zorlanacaksın normal bunlar. 2-4 gün sürer ağrılar sonra kasların alışmaya başlar.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@fatihcevik valla sinirim bozuldu.
Hocam yukarıdaki videoyu uyguladım. Sadece bacak ve lateral raise omuz yapmadım. ( yapamadım) 1 hareket dışında üst vücut oke.
Benim niye kolum ağrımıyor ya da böyle enerjisi bitmiş gibi bitik hani bir gofret bile kaldıramaz durumda değil. Ben ev egzersizleri diye program indirmiştim zamanında ( 3 hafta önce). Onun gelişmiş kol bölümünü uyguladığım zaman kollarım t-shirt düzeltemez olurdu. Yani sıfır yük kol kalkmazdı. Pazı kısımları aşırı sert olurdu. Ama bu antrenman bana pek koymadı. Normal midir acısı sonra mı çıkacak? Yoksa 25 KG ağır geldiği için hareketleri düzgün yapamamışımdır mı diyorsunuz (bence hakkıyla yaptım ilk güne göre).

Soru şu kısaca ben niye bitmedim? Acısı sonra mı çıkacak? Yoksa ben mi güçlü geldim?

@reckless86

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
@fatihcevik valla sinirim bozuldu.
Hocam yukarıdaki videoyu uyguladım. Sadece bacak ve lateral raise omuz yapmadım. ( yapamadım) 1 hareket dışında üst vücut oke.
Benim niye kolum ağrımıyor ya da böyle enerjisi bitmiş gibi bitik hani bir gofret bile kaldıramaz durumda değil. Ben ev egzersizleri diye program indirmiştim zamanında ( 3 hafta önce). Onun gelişmiş kol bölümünü uyguladığım zaman kollarım t-shirt düzeltemez olurdu. Yani sıfır yük kol kalkmazdı. Pazı kısımları aşırı sert olurdu. Ama bu antrenman bana pek koymadı. Normal midir acısı sonra mı çıkacak? Yoksa 25 KG ağır geldiği için hareketleri düzgün yapamamışımdır mı diyorsunuz (bence hakkıyla yaptım ilk güne göre).

Soru şu kısaca ben niye bitmedim? Acısı sonra mı çıkacak? Yoksa ben mi güçlü geldim?

@reckless86
Şu an ağrı olmaması olabilir sıcağı sıcağına. Yarın da olmazsa ya kasların alışkın ya da hareketleri düzgün formda yapamadın. Hedef kasları çalışırken yanma hissediyor musun? Mesela kol çalıştın kol çalışırken 10-12. tekrarlarda yanma olması lazım ve son tekrarı yaparken tükenmen lazım. Eğer son tekrarı yaparken yeteri kadar zorlanmadan bırakıyorsan yeterli olmaz. Kasları tam zorlayamazsın.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şu an ağrı olmaması olabilir sıcağı sıcağına. Yarın da olmazsa ya kasların alışkın ya da hareketleri düzgün formda yapamadın. Hedef kasları çalışırken yanma hissediyor musun? Mesela kol çalıştın kol çalışırken 10-12. tekrarlarda yanma olması lazım ve son tekrarı yaparken tükenmen lazım. Eğer son tekrarı yaparken yeteri kadar zorlanmadan bırakıyorsan yeterli olmaz. Kasları tam zorlayamazsın.
Şimdi şöyle yaparken 10 12.tekrar falan zorlanıyorum zorlanmıyorum değil. Ama hani böyle karın çalışırken bir yanma olur ya o tarz bir yanma yok. 20 30 tekrar da yapsam kolum yumuşak. Ama serbest ağırlık kaldırdığımda hemen bir pump oluyordu. (Serbest ağırlık daha iyiydir keşke onu alsaydım demiyorum bu arada)

Hocam bir de yanlış yapıyorsam nasıl anlarım? Belim dik, momentum yok istesem de yapamam zaten bantla, yükü sadece kola veriyorum. Şöyle bir şey dikkatimi çekti bilek kaslarım sertleşiyor kaldırırken. Sol kolumda varlığından haberdar olmadığım en incesine kadar damarlar çıktı. Acaba bu normal mi yoksa ben yükü yanlışlıkla kol yerine bileğe mi veriyorum?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,397
Üyeler
163,489
Son üye
paradox35
Top Bottom