Neler Yeni

15 KG'lık direnç bandını boşuna mı aldım?

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Şimdi şöyle yaparken 10 12.tekrar falan zorlanıyorum zorlanmıyorum değil. Ama hani böyle karın çalışırken bir yanma olur ya o tarz bir yanma yok. 20 30 tekrar da yapsam kolum yumuşak. Ama serbest ağırlık kaldırdığımda hemen bir pump oluyordu. (Serbest ağırlık daha iyiydir keşke onu alsaydım demiyorum bu arada)

Hocam bir de yanlış yapıyorsam nasıl anlarım? Belim dik, momentum yok istesem de yapamam zaten bantla, yükü sadece kola veriyorum. Şöyle bir şey dikkatimi çekti bilek kaslarım sertleşiyor kaldırırken. Sol kolumda varlığından haberdar olmadığım en incesine kadar damarlar çıktı. Acaba bu normal mi yoksa ben yükü yanlışlıkla kol yerine bileğe mi veriyorum?
Yükü yanlışlıkla bileğe veriyor olabilirsin. Yani buradan anlatmayla pek öğrenemezsin. Video izlemen lazım ve onları denemen lazım. Birkaç gün daha dene eğer istediğin performansı alamazsan iade edebilirsin. İade süresi geçmeden.

@fatihcevik valla sinirim bozuldu.
Hocam yukarıdaki videoyu uyguladım. Sadece bacak ve lateral raise omuz yapmadım. ( yapamadım) 1 hareket dışında üst vücut oke.
Benim niye kolum ağrımıyor ya da böyle enerjisi bitmiş gibi bitik hani bir gofret bile kaldıramaz durumda değil. Ben ev egzersizleri diye program indirmiştim zamanında ( 3 hafta önce). Onun gelişmiş kol bölümünü uyguladığım zaman kollarım t-shirt düzeltemez olurdu. Yani sıfır yük kol kalkmazdı. Pazı kısımları aşırı sert olurdu. Ama bu antrenman bana pek koymadı. Normal midir acısı sonra mı çıkacak? Yoksa 25 KG ağır geldiği için hareketleri düzgün yapamamışımdır mı diyorsunuz (bence hakkıyla yaptım ilk güne göre).

Soru şu kısaca ben niye bitmedim? Acısı sonra mı çıkacak? Yoksa ben mi güçlü geldim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@reckless86
Büyük ihtimalle istediğin kası tam çalıştıramıyorsun. Çünkü ben de bantla yapıyorum ve kollarım ilk harekette bile pump yakalıyor. Son tekrarda mesela son gücümü veriyorum. Bir de hareketleri hızlı yapıyor olabilirsin daha yavaş ve hissederek yap. Hareketleri düzgün yapamamış olabilirsin. Deneye deneye düzgün yaparsın merak etme.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yükü yanlışlıkla bileğe veriyor olabilirsin. Yani buradan anlatmayla pek öğrenemezsin. Video izlemen lazım ve onları denemen lazım. Birkaç gün daha dene eğer istediğin performansı alamazsan iade edebilirsin. İade süresi geçmeden.
Daha 15 KG elimde değil. Decathlon hatası yüzünden. 25 KG lik ile çalıştım. Zaten 35 e geçmem. 25 yeter.
Kullanılan ürünlerin iadesi mümkün değilmiş. Ürün kullanıldıktan itibaren 2 yıllık garanti süreci başlıyormuş. Reckless86 hocamın dediği gibi bir iki üç gün bakayım. Belki oturturum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@fatihcevik @reckless86
25 KG ile bugün ikinci idmanı yaptım.

Bu videoyu uyguladım.

Göğüs, sırt, omuz için 3 hareket ve kol için 2 hareket verdi. Her verdiği 3 hareketi 3 set yapın dedi. Ama ben sadece 1 set yaptım. Çünkü yettiini hissettim. Kol hareketlerinde 3x20 rahat (yani biraz nefesi alltan alıyoz sonlara doğru) çıkıyor.
Sizce 25 ile mi devam etmeli miyim, yoksa bu antrenman yanıltıcıdır 15 de kalsın mı diyorsunuz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@fatihcevik @reckless86

Bu videoyu uyguladım.

Göğüs, sırt, omuz için 3 hareket ve kol için 2 hareket verdi. Her verdiği 3 hareketi 3 set yapın dedi. Ama ben sadece 1 set yaptım. Çünkü yettiini hissettim. Kol hareketlerinde 3x20 rahat (yani biraz nefesi alltan alıyoz sonlara doğru) çıkıyor.
Sizce 25 ile mi devam etmeli miyim, yoksa bu antrenman yanıltıcıdır 15 de kalsın mı diyorsunuz?
Buna ekleme
Sabah kalktığımda sadece sırtım, omzum ve sağ bileğim ağrıyor.
Kollarımda ağrı yok.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
@fatihcevik @reckless86

Bu videoyu uyguladım.

1 set çok az gelişemezsin öyle. Setleri 4 sete bile çıkarabilirsin.
25 kg ile her hareketi düşük ağırlık gerektirmeyecek şekilde yapabiliyorsan 15 kg gerek yok.
Bilekte ağrı oluyorsa yükü sen kola değil bileğe veriyorsun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Yani şöyle 3 set yaparsam her hareketi 25 ağır gelebilir. Çünkü gözüm tutmadı hemen yoruldum.

İstemsizce oluyor.

Yani bunlar 15 ile yapmam gerektiği anlamına mı geliyor?
Evet, ağır kaldıracağım diye hareketin formunu yanlış yapma. Hareketi düzgün ve yeterli ağırlıkta yaparsan gelişirsin.
Bence 25 kg 3 set için ağır gelecekse 15 kalırsa iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,906
Üyeler
164,746
Son üye
Mustafa852
Top Bottom