Yardım 15inc mac air mı yoksa 14inc mac pro mu lütfen yardım edin

Kerem Aktasd

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
166
Selamlar başlıktaki iki model arasında kaldım. 512gb ssd 16ram ve işlemcileri M4. Günlük işlerim ve üni için alacağım. Fakat özellikler, farklae hakkında çok bilgim yok. Yardım ederseniz sevinirim.

Selamlar başlıktaki iki model arasında kaldım. 512gb ssd 16ram ve işlemcileri M4. Günlük işlerim ve üni için alacağım. Fakat özellikler, farklae hakkında çok bilgim yok. Yardım ederseniz sevinirim.
Eğer ağır işler yapıyorsan fanlı olması nedeniyle pro alabilirsin ancak gündelik ve çok ağır olmayan işler için Air daha mantıklı olacaktır. Aradaki temel fark bu

Eğer ağır işler yapıyorsan fanlı olması nedeniyle pro alabilirsin ancak gündelik ve çok ağır olmayan işler için Air daha mantıklı olacaktır. Aradaki temel fark bu
Hocam ya ilerde ne olucak bilmiyorum aldımmı beni 5-6yıl götürmesi lazım. Seneye üni ağır işlerde ne olarak kullanırım bilmiyorhm. Babam seç bitane alcam dedi elimde olsa windows aldırıcam kafamı bulandırmadan ama olmuyor. Mühendislik okumayı istiyorum ondan dolaylı ağır işler oljr heralde.

Hocam ya ilerde ne olucak bilmiyorum aldımmı beni 5-6yıl götürmesi lazım. Seneye üni ağır işlerde ne olarak kullanırım bilmiyorhm. Babam seç bitane alcam dedi elimde olsa windows aldırıcam kafamı bulandırmadan ama olmuyor. Mühendislik okumayı istiyorum ondan dolaylı ağır işler oljr heralde.
5-6 yıl götürmesi konusunda Macbook'a güvenebilirsiniz işinizi garantiye almak için Macbook Pro almanız daha uygun olacaktır ancak kullanacağınız uygulamaların isimlerini öğrenip uyumluluk kontrolü yapmanızda fayda var.

5-6 yıl götürmesi konusunda Macbook'a güvenebilirsiniz işinizi garantiye almak için Macbook Pro almanız daha uygun olacaktır ancak kullanacağınız uygulamaların isimlerini öğrenip uyumluluk kontrolü yapmanızda fayda var.
Eyw hocam pro almaya karar verdim o zaman

• Beğen
Reaksiyonlar: Remi
pro m4 kullanıyorum tavsiye ederim hatta satılığa bile çıkarttım windowsa geçeceğim için :D

Okuyacağın bölümün ne istediğine dikkat et yalnız. Mesela yazılım konusunda MacBook süperdir ama başka alanlarda MacOS uyumlu olmayan yazılımlar kullanılabilir mimarlıkta Windows lazım diye biliyorum mesela.

Bu arada bende M1 olan 5 senelik modeli (16GB RAM) var hala her türlü ağır işi rahat yapıyor hala güncelleme de alıyor. Ömür konusunda her türlü yeter.

windows kesinlikle aldırmayın üniversitede tahmin ettiğiniz kadar ağır işlemler yapılmıyor bunu da bilin mac pro aldırabiliyorsanız tabii ki mac pro aldırın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windows kesinlikle aldırmayın üniversitede tahmin ettiğiniz kadar ağır işlemler yapılmıyor bunu da bilin mac pro aldırabiliyorsanız tabii ki mac pro aldırın
Makine Mühendisliği vb düşünüyorsanız windows şart olabilir bölümünüze bağlı her şey bilginiz olsun

Soru mu bu şimd? :kizginpeepo: Paran proya yetiyorsa pro alınır. Pro motion ekran, hoparlörü air modelini tokat manyağı yapar. Air'in tek avantajı biraz daha hafif olması. Proyu al geç, mis gibi.

Takmana gerek yok. C# gösteren moloz üni sayısı azaldı, visual studio kullanmıyorlarsa windows'a ihtiyacın olmaz. Kullandırırlarsa da windows'u parallels'de kullanırsın, maclerde windows daha iyi çalışıyor :kekw:

Bir çok insan mobil olacağım nasılsa diye alıp çoğunlukla evde masada laptopla çalışıyor. Kullanım senaryondan eminsen MB Pro ya da air al tabii ki ama çoğunlukla evde kullanacaksan daha ekonomik olması açısından Mac mini öneririm.

Hatta 256 yeter diyorsan;

Geri