Oguzhansah
80+ Platinum
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,589
- İsim
- Oğuzhan Şahin
Sen yazılanı okumadığın sürece cevap vermemem lazım da neyse. Yine diyeyim ben sana. Tek sana gelmiyor diye gelmemiş de olmuyor. İstanbul'da yaşıyorum tanıştığım gördüğüm çoğu kişi 100 kullanıyor artık bu bir gerçek bunu kabul etmek zor değil. İnsanların hızında artış var bu belli. Speedteste göre geriye bile düşmüşüz yavaş gelişimden dolayı buna bir şey demiyorum ama sen anlamak istemediğin için ülkeye süper güç dediğimi falan düşünüyorsun herhalde.Türkiye 2016'dan 2019'a kadar Fiber İnternet konusunda sadece %4'lük bir büyüme yaşadı. 10 Milyon nüfusa sahip Portekiz bile bunu %18'lerin üstüne çıkardı. Ayrıca 2019'dan 2022 başına kadar da sadece 50 Bin KM'lik bir fiber ağ uzunluğu artışı oldu. Kısaca fiber dünyada standart haline getirilirken bizim altyapımızın büyük bir kısmı hala 16mbps interneti zor görüyor. Ortada büyüme falan yok, bunlar 2022 yılında hala mağara adamı gibi başörtüsü konuşmaya devam ettiği sürece de olmayacak. Sadece şans eseri sen ve yakınlarına fiber geldi diye fiber yaygınlaşmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Maalesef öyle keşke 100 aşağısı kullanan olmasa da beceremiyorlar. Bence bu kadarını bile TürkNetin rekabetine borçluyuz. Umarım her yere gelirÇünkü sadece sende gelişme olmuyor tüm dünyada hızlar artıyor. Buda demek ki biz dünyaya göre daha az gelişiyoruz fiber altyapı konusunda.