Dual channel olmaz maalesef performansa fazla bı etkisi olmazsistemimde single channel 16gb RAM var malum fiyatlar biraz yüksek double channel yapmak istiyordum 16+16 yerine aynı ramin 8 gb olanını alsam 16+8, 16+16 gibi performanslı olurmu???
apu kullanmıyorsan çift kanal ram sana çok fazla performans kazandırmaz amd de belki 3fps intelde etkisi az olur eğer oyun için alacaksan 16gb günümüz için yeterli bir seviyedir soruna cevap vermek gerekirse cl değerleri ve frekansları aynı olursa yada aynı serinin farklı versiyonları olursa büyük ihtimalle sorun çıkarmaz ama cl değerlerindeki farklılık yada frekans farkı seni biraz uğraştırabilirsistemimde single channel 16gb RAM var malum fiyatlar biraz yüksek double channel yapmak istiyordum 16+16 yerine aynı ramin 8 gb olanını alsam 16+8, 16+16 gibi performanslı olurmu???
Sadece kapasite artırımı olur galiba bu da olumlu etki verebilir sisteme tahminimcesistemimde single channel 16gb RAM var malum fiyatlar biraz yüksek double channel yapmak istiyordum 16+16 yerine aynı ramin 8 gb olanını alsam 16+8, 16+16 gibi performanslı olurmu???